Zdražování vede k šetření a šetření k zdražování

Voda je vzácná a není jí dost, tak aby se s ní neplýtvalo tak se zdraží. Inu brachu dobra, našinec není pitomec a napadne ho, že se může jen osprchovat a nemusí se denně koupat a ušetří tím pár kaček a vše je jak má být. Ale ouvej, vodárnám klesá zisk a proto musí zdražit, nebo by bylo velké hubování od zahrančních investorů. A není to jen o vodě, co třeba elektřina? Co myslíte mají nejlevnější elektřinu lidé s nejmenší průměrnou spotřebou?

Správně! Nemají ba naopak podle statistického úřadu mají nejmenší spotřebu Jižní Čechy. Malé dítě by mohlo zatleskat a říct “ HURÁ“ maminka by mohla být spokojená , že ušetří nějakou kačku a manažeři ČEZ by mohli zdražit elektřinu. Ale to přece nedává smysl, to je nějaký pitomý! Proč by se zdražovala někomu lektřina, když s ní nakládá hospodárně?

Proč?

Proč mají nejdražší cenu elektřiny v republice právě Jižní Čechy, když mají podle statistik nejmenší spotřebu?

A co takhle jednoruký bandita, který má na krámu napsané zlatým písmenem“ BANKA“?

Vydělává miliardy a vydělává jich víc a víc a opět se  zdraží poplatky?

Ale co, stačí mi jen když v Německu se dá koupit levnější potraviny než u nás v dolině. Platy mají několikrát větší než my si dokážeme domyslet a přitom si takové máslo s mlékem koupí levněji než my.

Hlavně že všem se hodí do huby krásný slogan typu: Musíme dorovnat ceny na zahraničnách trzích, jinak bychom nebyli konkurenceschopní a nepřežili bychom.

A tak nepřekvapí, že ačkoliv pracujeme stále za hubičku tak si za ní koupíme míň a méně a k tomu se ještě musíme usmívat.

Co dodat?

Babička mi říkavala pěknou říkanku a měla pravdu, vždy povídala:

Je pravda, že balvan bude vždy balvanem a osel oslem.

pěkný den.




Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Koutný | úterý 18.12.2007 14:32 | karma článku: 24,39 | přečteno: 1414x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45