Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

don

21. 12. 2007 4:26
kecat kecat kecat

Žádná moudrá rada, jenom kecy kecy kecy, Co se takhle zamyslet a hledat chytré řešení, jak zlepšit život lidí, neohrožovat jejich zdravý atd. Prostě zlepšit kvalitu pozemské pouti člověka. To je výzva mudrcům.Díky za odpovědi a náměty

0 0
možnosti

jan

21. 12. 2007 4:19
Pěkné kolečko

příspěvky jak mají být, cílené rány rozbíjí ústa všem, kdo tady něco ceknul.Ten strach mocných z odhalení vyčerpává jejich denní výkon zcela a proto chápu Švejnarovu odvahu změny. Inteligence je již naštvaná polit. nihylismem, má zájem na změně, neboť je vidět, jak se raubířský kapitalismus vyčerpal, jak chce za každou cenu uzurpovat moc, aby nebyl odhalen.

S tím souhlasím, dokonce mají lidé okolo mocných jeden hlavní  úkol,chránit je před koncem. Jinak skončíte se mnou. To je princip technologa moci

0 0
možnosti

Anonym

21. 12. 2007 4:04
Jak málo vzdělaných je tu lidí

Dokonce i skladovatelnost elektřiny lidé vymysleli formou zvyšováním potenciální energie vody (čerpání vody nahoru přebytek elektřiny zpracován) a při její potřebě je snížením potenciální energie vody vyrobena elektřina. Jak jednoduché a moudré řešení našel člověk v reverzibilní turbíně-čerpadlu. Ale to musejí politici nechat odvětví odborníkům a ne hochštaplerům, gaunerům Kalouskova typu, a jiným dobrodruhům. Proč se tak politici umazali korupcí, že dnes nikdo není schopen říct lidu pravdu. Prostě jsme to podělali, řídíme vše a nevíme jak, neznáme souvislosti nemáme cíle - ale máme ať nás neodhalí při zcizování, musíme vybrat poradce na vše nebezpečné.Proč? No aby nás ukryli před odhalením.

0 0
možnosti

Říman

21. 12. 2007 3:47
Konečně vím, co si brabci špitají

Někde na zkorumpování Melčáka a Pohanky se zdroje najít musely, že pane Dalíku. Ale proč musí tím mecenášem být zrovna ČEZ, když já za tento podnik zodpovídám?Mě se to nelíbí.

Proto jestli neskončíte, půjdu na POLICII k panu Langrovi, a oznámím pokus o tr. čin zneužití .....Já nechci po prohraných volbách jít do basy, nejsem šílenec jako vy kolego Řebíčku.

To poklesla demokracie v Čechách, co páni čtenáři, když si musí ministři takto vyměňovat názory. Vláda je divná a já jsem jejím členem, také divným. To je můj úděl!!!

0 0
možnosti

Pešek

21. 12. 2007 3:33
monopolní prostředí-Vaněk nm mpo?

Vaněk má pravdu, také jsem slyšel my tu máme jádro a nejdražší proud, proč? Tak jim to,mají vysvětlit ti Zahradníci a jiní politici, proč dopustili rozbít monopolní a efektivní prostředí energetiku.Odvětví nikdo z politiků nerozumí, poradit si nenechají. Jenom přemýšlí o maskování korupce, kterou vytvářejí. Proč musí zavážet uhlí do elektráren Řebíčkovo společnost Viamont, namísto státních ČD. Ony ho ČD zřejmě zaváží, ale zisk má Řebíček  sám.

Už chápeme boj o moc, vlastně boj o koryta. Kdo to práskne bude zlikvidován.To není demokracie, ale český bordel zlodějů u moci. Může něco od podřízených A.Řebíček vyžadovat, když celé MD ví, jak pro Viamont neoprávněně zcizuje kontrakty na přepravu???

Drzost nezná u ODS hranic!  A blbost Staré káry je nekonečná, jenom lživé tvrzení tluče do přípěvků? Proč ? Asi ho E.ON za to platí, aby mlžil! 30% zisku z obratu je v energetice normální ČEZ a spol?? Aby měl na vlastní akcie zdroje AHA ostatní se přizpůsobí. Kalousek je velký národní gauner!

0 0
možnosti

Vaněk

21. 12. 2007 2:58
Hloupost nezná mezí a zločin u moci

Keci žvásty tlachy,  dáda je má taky tak jednoduš e dá vyhodnoti diskuse o cenách v ČR. Proč má E.ON poze energetiky v jm a jihoč.Kraji? Aby podnítil odpor k jaderné energetice u normálních lidí většině, proto, aby byl v ČR nedostatek a nekonkurovali jsme ve výrobě SRN. A také proto, aby více vydělal. Protože si může z ČR odvést do SRN několik mld.  Kč.

Chápete tu startegii konečně.Na nedostatku vydělá více, než na přebytku! A u nás vládnou rabijátníci bezohlední. Proč náš ČEZ nestaví nové zdroje doma a snaží se prohánět miliardy Balkánem? Tam se asi lépe zcizuje!

Proč kupuje MOL s výdělkem 8% za rok, když by zahájil dostavbu Temelína Dnes za 80 mld.Kč, tak získá za 7 let 100%.

 Tak stoupnou ceny technologií, a ještě má ročně 15 TWh k prodeji. Proč ho MF odborně neřídí dobře? Protože má zřejmě jiný zájem. Já se ptám jaký, nějaký tajný, proč si za zisky z prodeje elektřiny kupuje vl. akcie 14x nad nominál. Energetiku řídí šílenci, vlastně celou ČR - proto ty ceny a mzdy!!!

0 0
možnosti

pavel 99

18. 12. 2007 17:19
Tak nevím, jak autor uvažuje

1) jednak "elektrické sítě" na jihu čech obhospodařuje EON, tudíž vazba na ČEZ (a jeho manažery)  není prakticky žádná.

2) Dále by mne zajímalo, jak by autor řešil situaci, kdy si ze sítě "nakoupí" pouze jedinou kWh za rok, ale připojení bude mít po celý rok (stejně jako všichni ostatní) - ty dráty, stožáry atd., které přivádějí elektřinu (i k němu) se nemusí udržovat? Nebo tu budou dělat pracovníci elektrorozvodů zadarmo? A když bude třeba natřít stožáry v místech, kde téměř nikdo neodebírá elektřinu (přestože má sjednané připojení), tak titíž  nakoupí barvu ze své výplaty? Paušální část poplatku prostě platíte za MOŽNOST odebírat elektřinu po síti - tedy za tento "luxus". (Nakonec takovýto luxus nemusíte využívat (odpojit přípojku) a pak nebudete nic platit.)

0 0
možnosti
JP

irinek

18. 12. 2007 18:10
Re: Tak nevím, jak autor uvažuje

Milý Pavle 99,autor mi mluví z duše a přesně popisuje situaci.To,že si spletl ČEZ s E-on na věci nic nemění.Nejste vy náhodou mluvčím vlády,nebo "elektrogigantů",protože používáte stejné stupidní argumenty.Není to tak dávno,kdy nám vnucovali dotace,abysme topili elektřinou,pak to osolili,abysme elektřinou netopili...Prosím,jste schopen vysvětlit,kde se stala chyba?A teď (prý) musíme dorovnat cenu na evropskou úroveň, k čemuž "regulační" (jinak kývací) úřad blahosklonně přikývne.Kdy,podle vás,přikývne na dorovnání příjmů? Nechoďte na mne s demagogií,že se musíme přičinit a vydělat si.

0 0
možnosti

Jarda

18. 12. 2007 16:05
Největší fór je zateplování bytovek.

Společenství vlastníků zaplatí šílený peníz za obložení baráku umělou hmotou v domnění, že ušetří na platbách za teplo.

Ti, co hlasují pro zateplení, většinou vůbec netuší, že vypařování jejich bytových měřáků na ústředním topení se tím nijak nezmenší. Vypařování by se zmenšilo, kdyby teplota v bytě klesla - ona však stoupne. Někde stáhnou topení a tak teplota zůstane stejná. Vypařování tedy taky zůstane stejné.

Pokud to náhodou ovlivní vstup tepla do baráku, tak to bude průšvih, protože teplárna nutně zvedne cenu. Náklady teplárny zůstanou totiž stejné, ty určitě neklesnou. Budou pouze rozúčtovány na menší spotřebu, takže teplo bude dražší.

Vlastníci bytů neušetřili, ale výrobci a montážníci zateplení vydělali. A to dost velký peníz.

0 0
možnosti

Pepé

18. 12. 2007 17:08
Re: Největší fór je zateplování bytovek.

Vite o meracich neco konkretnejsiho? Treba pri jake teplote se zacinaji odparovat? Mam doma totiz jedno topeni, ktere se vubec nepouziva a presto se merak na nem odparuje a me to prislo docela divne ...

Jinak mate zrejme pravdu. I kdyz spotreba diky zatepleni mozna klesne, "obchodnik" bude chtit zisk udrzet a tak zvedne cenu za jednotku nebo se zavede nejaky zajimavy poplatek jako je to s vodnym a stocnym. Osobne jsem byl proti zateplovani naseho panelaku, ale byl jsem skoro sam. Jako by lidi nepouzivali mozek.

0 0
možnosti

Pražák Roman

18. 12. 2007 15:15
Volič Národní strany

Chybí tu opravdová konkurence,ne tohle si hraní na konkurenci.Jinak dávám autorovi zaparavdu.Pouze mluví o tom jak to je.A je to humus:-©

0 0
možnosti

Pražák Roman

18. 12. 2007 15:16
Re: Volič Národní strany

oprava:za pravdu.

0 0
možnosti

Wolf

18. 12. 2007 15:09
Že by nedostatek konkurence?

Mimochodem ty plky o zlodějských bankách jsou už trochu trapné, ne? A nebo autor patří mezi tu podivnou sortu lidí, kterým bankovní poplatky vadí a přesto je platí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2055x
hm, to kdybych věděl...