Zákony neplatí pro bohaté a mocné, ale pro Vás?

Všichni o tom víme, všichni o tom mlčíme, ale je to tak. Zákon má vždy dvojí metr, ten hrubší na nás a ten jemný na lidi jak se říká VIP. Zajímalo by mě, jak se může cítit člověk, který při silniční kontrole nadýchá na dechové zkoušce alkohol. No asi ho den na to bude z prchajícího alkoholu bolet hlava a následně i srdce, při pomyšlení nad mastnou pokutou a problémy s tím spojené. Ale určitě se musí pořádně „nasrat“ když se dočte že pan Košťál dýchat nemusel!( a podle předpisů měl), ale to nic není v porovnání s panem Čunkem…..

Úplatky?

Který je obviněn z přijímání úplatku ve výše 500 000 Kč, dále nad ním pluje černý mrak s falšováním dokladů a nemusí dlouho trvat a může zapršet z podezřelého obohacování rodiny, nu a co si myslíte, že se mu stalo? Naopak, příklad skoro podobný ( na vlastní oči – NOVA -27.6) kdy byl policista obviněn z přijímání úplatků ve výši 150 KORUN a na základě nepřesvědčivé výpovědi dvou polských občanek, byl uznán vinným a ze státní služby propuštěn.


Dlužíte?

Když neplatíte za elektřinu, telefon, nebo nájemné brzy s Vámi zatočí. Když neplatíte daně státu, nebo odvody na sociální a zdravotní těšte se na úřednický šiml! Dalo by se říct, dobrá, kdo chce kam pomožme mu tam, ale není tomu úplně tak. Příklad jednoduchý a známý, pan Charouz, úspěšný podnikatel, úspěšný manažer , bohatý muž, až na to že dlužil státu přes půl miliardy a nic se mu nestalo. Příklady pana Koženého a jeho podobných kumpánů nemá cenu opakovat.

Stavíte?

Postavit si dům, to stojí spoustu peněz a nervů se stavebním úřadem, to se nesmí, to se musí, papír za papírem, příkaz za příkazem a nakonec jste rádi, že máte kde bydlet. Ale úřednický šiml je jenom šiml, protože jak někde zacinkají chechtáky, dá se stavět bez stavebního povolení( fotbalový stadion Sparta Praha), dá se stavět i v chráněných oblastech
( jistý český miliardář by o tom mohl vyprávět) .

Podnikáte?

Chcete veřejnou zakázku? Máte nejlepší nabídku? A nemáte kapříky? Tak raději na ideály zapomeňte a přijděte až s kapříky. Ono se prý dává deset procent z ceny zakázky těm co o ní rozhodují. A že je o čem rozhodovat, to se podívejte na věci, které kapříky jen smrdí: nákup stíhaček, stavba dálnice k Ostravě, mýtné brány, nákup obrněných transportérů…….

A rada na závěr, nedělejte nic v malém, když už tak ve velkém, nic se Vám nestane!



Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Koutný | pondělí 2.7.2007 23:28 | karma článku: 16,93 | přečteno: 988x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45