Taky jste si všimli jak byla armáda potrestána?

Kontrola v armádě zjistila nesrovnalosti a uvalila pokutu armádě. Když tuhletu myšlenku přeložím do jazyka srozumitelného tak se v ní říká něco ve smyslu: Kontrola udělala skvělou práci a našla hodně divné zakázky pro armádu s pachutí úplatků a nevýhodných obchodů pro ní a nakonec se nic nestalo, stát si dal sám sobě pokutu a nastal šum zapomnění. Je tohle to vůbec možné?




O podivných obchodech v armádě a nejenom v ní si šuškají vrabci na každé střeše a když se náhodou něco zjistí, tak se konstatuje že došlo k pochybení a že vzniklou škodu bude armáda vymáhat po vinících. Uplyne několik dní ( nechci říkat hodin) a vše jede po starém. Podivné obchody a podivné výběrové řízení se valí z každého rohu. A proč se divit? Však jde zase jen o peníze.

A trest? Pokuta, kterou zaplatí státní organizace další státní instituci a na závěr roku se budou poslanci opět dohadovat o kolik miliard se přihodí v armádě na příští rok víc. Prý se musí dodržovat dohody s NATO a se spojenci. Nu dobrá, ale proč i laik pozná, že tady se nehospodaří ekonomicky a tržně? Proč nerozhoduje kvalitní nabídka, tedy nabídka, která jak po stránce ekonomické tak po stránce kvalit je pro armádu nejvýhodnější? Proč rozhoduje nabídka, která armádu jen vyždímá jak pračka na 1200 otáček a přitom někomu, kdo jí armádní chlebíček a měl by být za to vděčný a starat se o svého chlebodárce jako o pána Boha si jenom zvyšuje svou životní úroveň. A to pořádně.


Kdo byl na vojně sám dobře ví, že lidi kteří mají co říct do výběrových řízení se měli vždy krásně a život měli opravdu jednodušší.

Ale proč to nikomu nevadí?

Obchod se zbraněmi a celkově válka a armáda byla vždy nejlepší kšeft, ale když se hospodář nestará dobře o svůj statek, proč jej stále dotovat více a více. Není lepší vyměnit hospodáře? Není lepší se pokusit o změnu?

A není to jen armáda.

Opravdu si myslíte, že pokuta něco spraví?







Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Koutný | úterý 11.9.2007 12:12 | karma článku: 14,75 | přečteno: 1281x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45