Rath: Prasečí chřipka je jen mediální bublina

David Rath, tého času hejtman, muž s chutí vysoké politiky, prý možná či snad budoucí ministr minimálně zdravotnictví či když bůh dá, pardon Jirka, tak i ministr vnitra, se opět proslavil, tedy ostatním k tomu stačí udělat něco mimořádného, či prospěšného, Davidovi stačí jen otevřít pusu a promluvit, tentokrát si vybral téma prasečí chřipky a jak jinak opět nezklamal.

Celý svět se bojí pandemie, vyvíjí léky a snaží se zabránit prasečí šíření této nemoci, ale u nás jak je vidět máme lék na rozum, v jistém kraji sedí jistý, opravdu hodně jistý hejtman a dnes promluvil, že Prašečí chřipka je jen mediální bublina.

Dobrá, kdyby to řekl Lojza z vedlejší hospody po deseti pivech tak se nad tím ani vrabec nepozastaví, kdyby ale na to nezemřel jen jeden člověk a podotýkám i jeden zbytečná smrt je hodně, ale mnohem více lidí než jeden  tak by se to dalo brát jen za hloupý a hodně zbytečný vtip jednoho muže toužícího se zase zviditelnit.

 

Ale on to řekl hejtman, dokonce lékař a možná a já doufám že ne i budoucí ministr. Řekl, že prasečí chřipka je jen mediální bublina, při které podle pana hejtmana o nic moc nejde, kdyby ale na světě nezemřelo už přes 600 lidí díky viruA/H1N1, možná by to byla jen bublina kdyby potvrzených případů nebylo jen 125 000 nakažení a kdyby například odhady o nakažených v USA předpovídaly až jeden milion nemocných, možná by to byl jen jedn hloupý žert jednoho politika, který se chce zase zviditelnit, ale on to boužel není žert

 

Je to cílená činnost na zviditelnění sama sebe, je to zneužití neštěstí jiných ku prospěchu sama sobě, je to ješitná touha být viděn, být slyšen a být cítit pro vlástní prospěch a že se skoro jede přes mrtvoly? Koho to zajímá, pana hejtmana určitě ne.

 

Ne, nechci patřit mezi ty, kteří plní touhy pana Ratha a zviditeňují jej, chci jen upozornit na ješitnost, která tomuto muži kalí mozek, na ješitnost  a ubohý populismus , který doposud lidi opíjel  a chlácholil jejím uším, chci říct : pane hejtmane zamyslete se a mlčte, děkuji.

 

co je nového k prasečí chřipce dnes?

Podle

www.seznam.cz

to bude největší pandemie jakou svět poznal

www.ceskenoviny.cz

WHO: Ve světě zemřelo na prasečí chřipku už přes 700 lidí 

www.idnes.cz

Prasečí chřipka je mediální bublina sloužící výrobcům léků, míní Rath

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Koutný | úterý 21.7.2009 15:30 | karma článku: 41,97 | přečteno: 8790x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45