Plazma nebo LCD ? pomůžete mi vybrat?

Tak, jsem se rozhodl, posbíral všechny chechtáky a chystal se koupit novou TV. Ale jakou? Plazma nebo LCD? Při plachtění vodami internetu jsem ztratil veškeré iluze o přednosti té či oné technologie a pořádně se mi zamotala hlava. Tak a teď tady sedím a ptám se Vás, pomůžete mi vybrat mezi LCD plazmou?

Co jsem zjistil, tak rozdíly tady jsou, ale jak si vybrat?

Spotřeba elektrické energie obou televizí je relevantní, pozorovací úhel přibližně stejný, kvalita obrazu je prý lepší u plazmy, ale ono to záleží na kvalitě televizního signálu a postupném šíření digitálního vysílání. Takže babo raď.

Životnost je skvělá, dalo by se říct vůči kvalitě televizní nabídky VĚČNÁ, ale na něco se musím dívat, tak na co?

První návštěva obchodu, mě utvrdila že plazma je nejlepší, ukázali mi barvy a zapnuli vedle i LCD a rozdíl z jednoho metru byl patrný, ale později jsem si uvědomil, že se na televizi nebudu dívat z jednoho metru a dobře si ještě pamatuji, jak jsem kolikrát naletěl na nakupování při krásném obchodním osvětlení. Všechno doma vypadá jinak, tak ale co teď?

Při plachtění na internetových vlnách jsem narazil na problém, který mě vrtá hlavou. VYPALOVÁNÍ STATICKÉHO OBRAZU u plazmové televize. Ono představa, že se mi vypálí logo TV Nova v rohu mé krásné vysněné televize mě děsí. Dá se tomu bránit( vypnutí či zapnutí ochrany proti vypálení), ale představa, že přijdu domů nakocený jak černý havran a usnu u televize a potom ráno mě bude bolet hlava a k tomu ještě oči, při koukání na vypálené logo mě děsí. Tak teď opravdu nevím, poradíte mi co je lepší?

LCD nebo plazma?







Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Koutný | středa 4.7.2007 7:34 | karma článku: 19,69 | přečteno: 4600x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45