Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

johnpeters

14. 10. 2011 11:41

bych prodal českou přízemnost.

1 0
možnosti

mmmm1

14. 10. 2011 18:05
Re: Já

tak si jí střel ty blbou.....a až budeš chodit ještě v 80 do práce, že ti stát nemohl dát důchod tak si vzpomeň jak si byl chytrej... každýho slováka zadlužej 40 000 papírama jen zvednutím ruky, které stejně nic nezachrání...

-já bych rád střelil českej a slovenskej vlezdoprdelismus...;-D... kapitalismus je každý sám za sebe a konkurence....ale birokrati v Bruselu nebo v RVHP to je to proč nás čína a asie přejede jak parním válcem...

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 10. 2011 8:23
v římě a řecku úroky byly... ovšem fixní.

Pokud jste si půjčil 100 (teď mi vypadlo jak měnu nazývali) tak jste řekněme za měsíc musel vrátit 150. Pokud jste to nevrátil prostě k vám přišel, dalo by se říct exekutor a buď si to na majetku vzal ihned a nebo ste skončil velmi velmi špatně se zdravotním stavem jako výstraha že své závazky máte splnit.

(S žádnou "ochranou před věřiteli" ste počítat nemohl)

Sytém měl jistou výhodu v tom že jenom a pouze stát měl právo vydávat měnu... a jeho schopnost byla omezena dostupností drahých kovů (nejen zlata). takže množství měny více méně bránilo se zadlužovat. I římská vláda si půjčovala, ovšem vzhledem k tomu že tedy musela buď začít válku nebo prokázat svou vůli splácet byla zadlužená vždy jen krátkodobě.

Osobně si myslím že současný stav by opravila deregulace měny- tudíž aby obchodník v ČR mohl odmítnout přijmout platbu v CZK s tím že prostě tuto měnu akceptovat nebude (jen proto že nechce)- stejně tak aby to samé mohl udělat v USA s dollarem, Francii s Eurem...

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 10. 2011 8:26
Re: v římě a řecku úroky byly... ovšem fixní.

'Tudíž by hodnotu měny (a tedy i dluhů v ní) ocenil výhradně trh a každý jeden obchodník by se svobodně mohl rozhodnout zda danou měnu použije pouze a jenom na základě svého rozhodnutí.

(Můžete do krámu přijít třeba s milionem korun ale kdy ž bude prodejce rohlíků chtít něco jiného než koruny nesmí být povinnen od vás koruny (nebo jakoukoli měnu) akceptovat pokud nechce. I kdyby ste mu za rohlík nabízel milion.

0 0
možnosti

Tramp_007

14. 10. 2011 8:03
Obávám se,

že to není jenom věc EU. Česká republika nalila do svých bank taky hodně už před vstupem, navíc daleko neprůhledněji. Do bank nalévají peníéze i země mimo EU. Takže ten nadpis by bylo vhodné trochu pozměnit.

0 0
možnosti

joachymecek

14. 10. 2011 8:08
Re: Obávám se,

psal jsem o slovensku, které hlasovalo a řekli ne, potom se hlasovalo znovu a řekli ano, a kdyby neřekli ano tak by hlasovaly ještě dnes dokud by neřekli ano,

K našim bankám, myslím si, že šlo o tunel, který nechtěl nikdo potrestat, taková divoká privatizace, nenapadlo by mě že je to možné udělat ve větším a ještě s takovou noblesou:)

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2055x
hm, to kdybych věděl...