A banky nekradou?

Zatímcí pan Procházka je na bláznivé procházce a v patách má šílenou smečku vlků, naše banky si dál s nutnou dávkou ješitnosti dělají to, co by si v zahraničí netroufly a ještě si za to nechají platit. Nejkrásnější případ, je když si budete chtít vložit větší částku peněz na účet, odborně se tomu dá říkat nadměrný vklad. Takže polopatě, donesu do banky peníze, umožním bance aby s nimi obchodovala, manipulovala a třeba i lidem na několikanásobný úrok, než dává mě půjčovala a já za tohleto všecho co pro banku udělám, jí ještě budu muset zaplatit poplatek za nadměrný vklad. Konkrétně u KB je nadměrný vklad  částka kolem 5OO tis. Pánové a dámy, stále si myslíte že Procházka udělal loupež století?

Nejkrásnější případ, je když si budete chtít vložit větší částku peněz na účet, odborně se tomu dá říkat nadměrný vklad. Takže polopatě, donesu do banky peníze, umožním bance aby s nimi obchodovala, manipulovala a třeba i lidem na několikanásobný úrok, než dává mě půjčovala a já za tohleto všecho co pro banku udělám, jí ještě budu muset zaplatit poplatek za nadměrný vklad. Konkrétně u KB je ndměrný vklad  částka kolem 5OO tis. Pánové a dámy, stále si myslíte že Procházka udělal loupež století?


A co se stane u KB, když si budu chtít vložit na účet rovný milion? Buď zaplatím poplatek a budu se dál usmívat a nebo si vystojím předvánoční frontu a vložím půl milionu na přepážku, potom se nadechnu a přejdu do druhé fronty, kde si opět trošku postojím a vložím zbývající půl milionu. Ušetřím za poplatek a můžu být spokojený. Není to ale tak trošku Kocourkov?

Zkousnout se dá poplatek za výpis, člověk si zanadává, ale aspoň má co číst, ale takové poplatky za výběr z bankomatu, nebo za položku na účtě??

Takže ještě jednou, dám peníze bance, ta s nimi může volně disponovat a potom, když si budu chtít své peníze vzít zpátky, tak musím bance zaplatit za to, aby mě vrátila moje peníze! Inu, když Kocourkov tak pořádný.

Souhlasím, banka má své náklady a nemá takový kapitál jako jiné banky v zahraničí, ale na druhé straně vydělávají miliardy, chlubí se tím a přemýšlí kdeby mohli zdražit aby vydělali víc. Například ČS nabízela SMS službu, která při každé změně na účtě poslala informativní SMS o změně. Do konce roku, bude tato služna ještě zdarma a pak? Zkuste hádat.

Všechny tuzemské bankovní domy jsou vlastněný zahraničními investory, kteří moc dobře ví, jak těžký je bankovní trh v Západní Evropě a jsou si vědomi, že tak jak podnikají u nás, tak by si ani neškrtli zápalkou někde jinde, jak by je hnali pryč, ale právě tady je ta krása Kocourkova. Tam to nejde protože by je lidi roznesli na kopytech a přesto tam podnikají, vydělávají a jsou úspěšní. Tady, si dovolí takové věci za které by se jinde jen ztrapnili a rychle omluvili,

například ve Velké Británii, je samozřejmostí výpis zdarma, na každém bankomatě je seznam bank, které mají bezplatný výběr z bankomatu. Vedení ůčtu je zdarma, vedení platební karty zdarma. A jak je to možné?

Mají větší náklady na bezpečnost, mají vetší náklady na pracovní místa, mají větší náklady na pronájmy prostor, na převoz peněz, na reklamy a přesto i bez poplatků vydělávájí ohromné sumy peněz!

Ty stejné banky, u nás si zdůvodňují poplatky jako nevyhnutelné a bez kterých by nemohli podnikat. Náklady jsou tady veliké a jinak to nejde.

Ale, jinak to jde, stačí jen nedělat z lidí pitomce.





Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Koutný | úterý 11.12.2007 13:30 | karma článku: 31,93 | přečteno: 2245x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45