V Klánovicích tekla „zelená“ krev

Boj o golfové hřiště v Klánovicích už dávno přestal být střetem o přírodu a její ochranu. Stal se obyčejnou nevkusnou politickou tahanicí, do které se „ochránci“ Klánovického lesa neštítí zatahovat nejmenší děti ze základní školy; stal se politickou exhibicí doslova zvedající žaludek.

Rádoby odpůrci Klánovického golfu se doprovázeni politiky dokonce neštítí předvádět cosi jako bizarní satanistická a sadistická vystoupení na veřejnosti. Místo mnoha slov - jež se slušnému člověku nemohou dostávat - snad nejlépe ilustrují „demonstraci“ obyvatel z okolí Klánovic snímky z této akce. Její součástí bylo „doprovodné názorné představení“. O jejich nechutnosti si udělejte obrázek sami.

To, co se v pondělí 4. května 2009 dělo v místech uvažované výstavby golfového areálu, nemělo nic společného s kulturním protestem, ale bylo namířeno na nejnižší lidské pudy. Navíc za přítomnosti dětí a mládeže (nikdo z organizátorů nekontroloval na místě věkovou hranici 18 let), které tak mohly sledovat zavěšení živého nahého člověka za kůži na řeznické háky a poté do něho dva z „účinkujících“ mlátili golfovými holemi. Krev z živého člověka kapala na holá prsa nahé dívky ležící pod týraným viselcem.

Je smutné, že v médiích se o tomto krvavém a podstatou zvrhlém incidentu, který měl snad představovat ničení lesa „sadistickými“ golfisty, neobjevilo téměř nic. Navíc aktivní účast Kateřiny Jacques a italského sociálního antropologa G. Maiella na demostraci také mnohé naznačovalo. A možná, že se média zachovala tentokrát rozumně a slušně - možná i redaktoři médií, kteří této odporné performanci byli přítomni, narazili tentokrát na pomyslné dno, kde končí člověčenství a opravdu začíná peklo, bohužel lidské a politické. Jak vidno, některým politikům je vše jedno, krev či deviace, malé děti jako rukojmí … jen když jsou vidět …

 

 

Autor: Marie Kousalíková | středa 6.5.2009 16:35 | karma článku: 23,88 | přečteno: 4560x