Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná je způsob ověřování blbý. Možná nevěříte, že archy byly vybrány náhodně (domnívám se, že se pak ověřovaly celé náhodně vybrané archy - prověřovalo se celkem cca 30 % podpisů).  N e p r o v ě ř o v a l e   s e  (a to je horší)   p r a v o s t    podpisů.   Jenže:   tento postup   b y l   z á k o n n ý!  A jiný se použít nemohl. Pokud tedy chceme ctít zákonnost v tomto státě.  Zákon (sebeblbější) je zákon.  To je to nejdůležitější, co bychom měli vědět.

1 0
možnosti

Vysvětlovat ministerskému úředníkovi matematické zákony je házení hrachu na zeď.  A dokonce ta statistika není ani tak podstatná.  Důležitější je ten závěr Vašeho blogu.  Ano - teoreticky ten, kdo opravdu podpisy sbíral mohl být vyřazen a ten, kdo by měl databázi obyvatel a podpisy jen nafingoval, by bez problémů prošel. :-/

2 1
možnosti

Neschopnost reagovat na námitku Tomio Okamury a

přepočítat všechny jeho hlasy, naznačuje možnost návratu 

do doby komunistické byrokracie.

Karma!R^

3 1
možnosti
Foto

Žádný zákon s takovým detailním přepočítáváním nepočítá a pan Okamura by byl býval udělal lépe, kdyby místo taktizování vstoupil do kampaně o pár měsíců dříve. Možná mu v tom bránily ohledy na senátorskou kampaň, ale vždy je něco za něco.

1 2
možnosti
Foto

Mladý muži, jste nepochybně inteligentní a tak mi dovolte dvě připomínky.

1. Správně píšete, že statistickou metodou nelze nikdy přesně zjistit počet platných podpisů v souboru. Ale úplně jste zapomněl na to, že požadavek krále nebyl, aby uchazeč o jeho jedinou dceru přinesl přesně 50.000 podpisů, ale nejméně 50.000 podpisů.

Říká se tomu, myslím (jsem už dlouho ze školy venku) polouzavřený interval.

A pro tento účel je onen Vámi opovrhovaný "součet" ideálním nástrojem. Pokud totiž soubor přežije takto brutální útok, "oholení" o takové procento podpisů, tak je jistota, že požadovaných 50K podpisů má.

Ale, samozřejmě takto hrubé hrábě mohou někoho i poškodit a pak by byla na místě detailní kontrola, která by se týkala jen minima z celkového počtu odevzdaných podpisů.

2. A ještě jedna připomínka. Tvrdíte, že podpisy petentů nebyly kontrolovány a že na tu petici mohl každý napsat kohokoli, koho si našel v kterémkoli veřejném rejstříku či seznamu. Ale chyba lávky. Policie má k dispozici podpis každého z nás. Vždyť jsme se podepisovali při žádosti o občanský průkaz.

1 1
možnosti
Foto

nesletl jsem se, jste zde první

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Jsem student Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT. Už jsem ale studoval i v USA, Německu, Španělsku a ve Francii. Kromě toho jsem se taky na pár míst podíval jen tak. Rád sportuju, cestuju, piju, jím a hlavně se dívám kolem sebe a přemýšlím o tom, co vidím.