Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J58a74n 57H25l78e61d57í30k

3. 4. 2015 16:08

úpadek lidstva s jeho přemnožením je všem viditelně jasný, kdysi pannenská Austrálie přecpaná Číňany a Filipínci,-- ani 8 metrů vysoký plot na USA--MEXICO hranici neodolá přílivu desetitisíců běženců z jižní a střední Ameriky. Běženci vlastní jedno tričko, 1 trenýrky a 1 vietnamky, většinou jsou negramotní a chtějí do měsíce zbohatnout. KAM TO POVEDE??--  Postupně se velmoci pod tlakem barbarů zcela rozpadnou, ani velký politik a stratég Putin tomu nemá šanci zabránit. Je to divoká příroda, a nemá to racionální řešení. Tak bych parafrázoval Frantu Ringo Čecha, ona ta madam Příroda se z těch sraček dostat dokáže. Dodávám a žádných rozumbradů, státníků a komunistů se ptát--na vůbec nic  nebude.

1 0
možnosti
TJ

Samotné Spojené státy jsou stále v plné síle, žádného úbytku moci jsem si nevšiml. Něco jiného je moták Obama, nejhorší americký prezident v historii.

1 0
možnosti
Foto

Existují ale jiní a jsou všímavější. Stejně tak si dovolí mít trochu  jiný pohled na americké prezidenty a jejich úlohu.

0 0
možnosti
LM

upadajici velmoci ... ;-D

1 0
možnosti
TM

To je zase slátaninaRv

1 2
možnosti
JR

Souhlas. Otázkou je, co je naivita resp. dobrá vůle a špatný odhad situace a co je nepoctivý záměr.

2 0
možnosti
Foto

Pokud se jeden zamyslí nad oficiální argumentací pro války v Iráku a v Afganistanu a porovná ji s míněním odborníků, dojde snadno k pojmu naivní. To by mohlo být trochu zřejmé skoro každému, který se chce opravdu zajímat o dění ve světě. Pokud se jeden podívá trochu hlouběji, tak to začne zavánět „spikleneckou“ teorií, kterou mnozí nechtějí chápat ani v tom ohledu, že by mohla být dokonce i pravdivá. Však to vidíte na reakcích zde. Již posoudit možné od nemožného je vpravdě pro mnohé obtížné.

0 0
možnosti

Nenávist k US je tak nudná. Podle lidí jako je autor, když mě bude bolet břicho, může za to US. A cokoliv US udělá, je špatně. Napsal jsem pár poznámek k jeho výplodu a pak jsem to smáznul. Diskuze s fanatikem nemá cenu a je jedno, jestli je muslimský a nebo protiamerický.

0 4
možnosti
JR

Tam je nějaká nenávist? Říká, že jsou naším spojencem ale že dělají také chyby. To je nenávist proti USA?

6 0
možnosti
JR

J52a21n 28R75á19ž

3. 4. 2015 10:08

Irák, Egypt,Lybie,Sýrie. Tamní režimy byly a ty, které přežily jsou stále přátelsky nakloněné Rusku. Takže invazí svrhnout režimy v těchto statech bylo v národním zájmu USA. Ale proč se Amíci angažovali v Afghánistánu mne rozum nebere. Že by měli strach z obnovení ruského vlivu se mi zdá nepravděpodobné.

Boj s Islámským státem je dnes velkolepé divadlo. Vždyť se jedná o rozšíření moci Sunitů a ještě k tomu jejich nejkonzervativnější větve, což je v zájmu arabských šejků, zejména těch z naftových zemích, což jsou spojenci USA. Tak mi prosím řekněte jediný důvod, proč by měli Američané se svými arabskými spojenci proti IS efektivně zasáhnout, když IS zabraňuje rostoucímu vlivu Syrských Peršanů (Íránu) na Arabském poloostrově? A zvláště pak, když IS nijak neohrožuje skutečné zájmy USA. Takže divadlo s nálety na pozice islamistů je určeno pro Evropany.

Jemen je důkazem politiky sunnitských šejků: Jakmile tam Šítové podporováni Íránem získali převahu a vládu, hned nastoupila invaze sunnitských států s logistickou podporou USA a zázemím na americké základně v Bahrajnu

5 0
možnosti
JR

J64a21n 77R58á17ž

3. 4. 2015 10:11

Omluva za překlep: Šítských, nikoliv Syrských Peršanů

1 0
možnosti
Foto

Vypadá to, že v arabském světě bude stále hůře.

Radikálové z IS získávají na síle a mají stále nový příliv ke všemu odhodlaných bojovníků.

Máte pravdu, že veškerá vina za tento stav padá na hlavu USA.

4 3
možnosti
Foto

Pokud se týká IS, tak ten vznikl v Sýrii. V Sýrii došlo k povstání  obyvatel proti režimu Bašára. Přes varování států, že povstání si mohou přvlastnit teroristé, RB OSN, díky Rusku, které využívalo právo nemohlo přijmout žádné adekvátní opatření. To z důvodu, že Rusko má v Sýrii základnu a vojensky podporuje Bašára.

2 5
možnosti