Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Minule jsem psal. Srovnání chápu, jako neoddělitelnou součást osobního růstu. Jde o přirozenost gnoseologie - obohacení poznání. Klasiko model - Seznám, že soused má kozu. Pak jde o to následné, co udělám? Buď házet přes plot otrávenou trávu, nebo si pořídím nejlépe 3 ks. Případně se na chov vykašlat, pořídit si příjmy a kozí produkty si prostě nakoupit. Proč se trápit s kozou ? ...

Pořád mi to vychází, že start čára - Je poznat sám sebe, srovnat se. Měl jsem štěstí na otce - jeho častý bonmot - "Nejsem ochoten". Jít s davem, podléhat dobovým nesmyslům, provolávat oslavná hesla - ztotožnit se se žvanily budelípů" ap. Jinými slovy - Ten člověk si určil, svou vlastní cenu. Pak se tedy "Šel prodávat". Vidím v tom směr a cestu. Řada lidí svou cenu nezná, jdou se prostě jenom nabízet. No zase jsou ochotní ... :-)

0 0
možnosti
EH

A ta vnitřní motivace se vezme odkud? Kdo nemá s čím srovnávat, je spokojený s tím, co má. Cinkali bychom v 89 klíčema, kdyby Němci žili stejně jako my?

Nepodceňovala bych ani štěstí. Určitě na mě čeká někde pozice, kde budu pracovat méně za více peněz. Jenže to v inzerátech nepíšou. ;-)

Vystřídání pěti zaměstnavatelů během jednoho roku v rámci hledání ideálu taky nepůsobí dobře.

1 0
možnosti
Foto

Vnitřní motivace je uvnitř nás. Poznáme ji tak, že se zamyslíme a zeptáme se sami sebe, co chceme a co potřebujeme. Podle našich potřeb a skutečných přání jsme pak motivováni se věnovat činnostem, které ty potřeby a přání zrealizují.

Do jisté míry srovnání s ostatními (co oni mají a já ne) může být motivující, ale jde o motivaci vnější. Dokud sama nepocítíte, že máte potřebu (např. vlastnit dům), nikdo a nic vás nenamotivuje dostatečně na to, abyste si našla způsob, jak si vlastní dům pořídit.

Štěstí bych taky nepodceňovala...k tomu mi ale jde spíše být ve správný čas na správném místě. A to se taky neděje náhodou nebo jen tak ze štěstí. Vše, co se děje, má svůj hlubší smysl. Já to vidím tak, že ta "štěstí" a "náhody" si přitahujeme, aniž bychom racionálně věděli proč a jak.

Kdo střídá 5 zaměstnavatelů v jednom roce? Člověk, který neví co chce. Jakmile víte jasně co chcete, nejdete do něčeho, co se vám zdá být relativně OK.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 10,71
  • Průměrná čtenost 751x
Jsem koučkou zdravého životního stylu pro ty, kteří hledají cestu samy k sobě. Můj přístup ke zdraví člověka je celostní, tj. péče o tělo, mysl a duši. 
Mou vizí a posláním je pomáhat primárně ženám na cestě k jejich spokojenému já - přijmout se a mít se rády takové, jaké jsou. Pomáhám jim posílit své sebevědomí, uvědomit si vnitřní hodnotu a žít svůj život z pozice tvůrkyně svého života.

 

https://ivanakotouckova.webnode.cz

MŮJ PŘÍBĚH V KOSTCE

Kvůli životním výzvám a řečem druhých jsem svou výšku (197 cm) vnímala jako prokletí. S tím, že svou výšku nezměním, jsem se naučila nějak žít…nebylo to sebepřijetí, ale spíše stagnace. Myslela jsem si, že cestu sama k sobě najdu přes sport, fitness a diety. To byl i jedním z hlavních důvodů pro studium a získání certifikace fitness trenérky a nutriční poradkyně.

Když už jsem si myslela, že jsem se plně našla, přišel další milník v mém životě, který mi ukázal opak. Ponořila jsem se do studia psychosomatiky, transformace podvědomí, práce s myslí, probuzení své intuice a ženskosti. Od té doby jsem svému životu začala dávat úplně jiný směr a našla jsem své poslání, kterému se naplno a s láskou věnuji.

www.facebook.com/ivankakotouckova

Seznam rubrik