Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I87v94a85n29a 40L50a80n18c27e

21. 4. 2022 11:54

Někdy srovnáváním nepostřehneme jedinečnost určité osoby. :-)

3 0
možnosti
Foto

Děkuji 😊🙏 To je přesně ono...a velmi hezký řečeno

1 0
možnosti
MB

Pojem "Srovnáváni se", v obecné poloze neodsuzuji. Chápu jej, jako určení nějakého výchozího bodu. Od toho se člověk odvíjí a kráčí životem. Projde fázemi úsměvnými - Na školním záchodku, kdo to tedy vytlačí výše,. Následuje, o kolik vypil více piv. Přejde do fáze, o kolik má lepší auto a více peněz. Pak mu to dojde. Že se asi má srovnat - sám se sebou. To je docela dobrá zábava. Jak říkám, pojem srovnání neodsuzuji. Spoustě lidem to ani nedojde. Doživotně se budou srovnávat s jinými. Většinový výsledek? Zášť, nespokojenost a vypučený vřed žaludeční. Diagnoza? Nejsou srovnaní ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš názor. Já srovnávání také neodsuzuji, ale nevidím v tom zálibu a spíše se vědomě od něj snažím co nejvíce odprošťovat. Já totiž vidím tu toxicitu, kterou si srovnáváním lidé do svých životů vpouští. Ono se to může zdát nevinné (jak popisujete příklady porovnávání se mezi dětmi), ale ve svém důsledku to vede k nespokojeným životům jednotlivců...

2 0
možnosti
JT

Součástí toho neblahého srovnávání je také posuzování a odsuzování. To je možná ta vyšší úroveň. Je to však hluboce zakořeněný společenský vzorec a zbavit se ho, není tak jednoduché. Mně k tomu pomohly Čtyři dohody, a když jsem je začal žít, život se mi proměnil:-)

3 0
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím. Ano, Čtyři dohody jsou jedním z úžasných děl, které člověka uvede k obrovskému pochopení vlastní podstaty a pomáhá k vykročení ze zažitých společenských vzorců. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 10,59
  • Průměrná čtenost 733x
Jsem koučkou zdravého životního stylu pro ty, kteří hledají cestu samy k sobě. Můj přístup ke zdraví člověka je celostní, tj. péče o tělo, mysl a duši. 
Mou vizí a posláním je pomáhat primárně ženám na cestě k jejich spokojenému já - přijmout se a mít se rády takové, jaké jsou. Pomáhám jim posílit své sebevědomí, uvědomit si vnitřní hodnotu a žít svůj život z pozice tvůrkyně svého života.

 

https://ivanakotouckova.webnode.cz

MŮJ PŘÍBĚH V KOSTCE

Kvůli životním výzvám a řečem druhých jsem svou výšku (197 cm) vnímala jako prokletí. S tím, že svou výšku nezměním, jsem se naučila nějak žít…nebylo to sebepřijetí, ale spíše stagnace. Myslela jsem si, že cestu sama k sobě najdu přes sport, fitness a diety. To byl i jedním z hlavních důvodů pro studium a získání certifikace fitness trenérky a nutriční poradkyně.

Když už jsem si myslela, že jsem se plně našla, přišel další milník v mém životě, který mi ukázal opak. Ponořila jsem se do studia psychosomatiky, transformace podvědomí, práce s myslí, probuzení své intuice a ženskosti. Od té doby jsem svému životu začala dávat úplně jiný směr a našla jsem své poslání, kterému se naplno a s láskou věnuji.

www.facebook.com/ivankakotouckova

Seznam rubrik