Diskuse

Stop cenzuře!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MMS

Miflonides

25. 1. 2011 11:53
Takové blogy a děti? Protestuji!!!

Nedávno jsem se na jednom blogu setkal s hrubým zesměšňováním seniorů. Zesměšňováním, které by nemuselo mít příliš daleko k vyvolávání nenávisti vůči nim. Uvádím dva příklady.

První se týká „staroušků mužského pohlaví“ , kteří údajně vládnou „dědským, jazykem“. To jest, moc toho nenamluví, a jejich jazyk „….se v podstatě skládá pouze z citoslovců značících hekání a funění. Základní formu komunikace zde totiž většinou představuje pouze mimika a ukazování holí.“

Příklad druhý. 85-letá paní prý mluví takovýmto „alzhamjrákem“: …. televize (pro ni) ve skutečnosti znamená telefon, rádio mikrovlnka, noviny znamenají kalendář, čuby znamenají kočky, vidlička otevírák a tak podobně.

Na tom blogu čte a píše spousta dětí.

Takové blogy a děti? Protestuji!!!

0 0
možnosti
S

Smrť

25. 1. 2011 13:46
Re: Takové blogy a děti? Protestuji!!!

Zmatenost některých seniorů může být občas úsměvná, leč neměla by vést k

posměškům či pohrdání - mám však pocit, že pláčete na špatném hrobě. Úctě ke starším, respective starým lidem, by měla v první řadě vést rodina - tedy rodičové, potažmo prarodičové.

A ochrana dětí před vulgárními výrazy - slyšíte někdy teenagery mluvit? I ten pověstný dlaždič by zrudnul studem. Holky 12-13 let používají slova, jaká by neměly ani znát, natož vypouštět z úst. To se nenaučí od nějakého blogera, takto mluví mezi sebou a naučili se to od těch vrstevníků, co tohle slýchají doma Rv.

Cenzura je krok špatným směrem, všechno je to o výchově v rodinách.

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

25. 1. 2011 11:30
Božínku ..

"... zapálí si cigaretu ..." Tak to pozor, pozor! :-)

0 0
možnosti
0

014789

25. 1. 2011 11:41
Re: Božínku ..

Ano, v poslední Smrtonosné pasti už si John McClane nezapálil ...

0 0
možnosti
JC

Jarcho

25. 1. 2011 11:13
Listina základních práv a svobod, čl. 17

 (1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.

 (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

 (3) Cenzura je nepřípustná.

 (4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

 (5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

0 0
možnosti
PP

Vohon

25. 1. 2011 11:07
Pane...

... z Vašeho textu na mne čiší,že NEJSTE BLBEC ! Jen doufám,že mi tenhle výraz nějaký cenzor "nevypískne".Zdravím Vás.

0 0
možnosti