Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sudovka

11. 2. 2011 0:37
Zešíleli jste???

Jsem úplně znechucena, jaké diskusní příspěvky se objevují pod tímto článkem. Autor nenabízí nikomu práci, nevychloubá se nad nikým, že ON dokáže vydělat miliony a ostatní ne.

Jen velmi srozumitelně dodává optimismu těm, kdo třeba váhá nad krokem do budoucna. Nechce přeci nikoho poučovat, jen ukazuje cestu.

Je přeci úplně jedno v jakém oboru autor podniká, on nepodává nikomu recept na miliony, to není reklama jeho osoby, je to prostě pomocná ruka pro ty, kdo váhají.

Milí diskutující, zamyslete se, prosím, někdy nad tím, co v diskuzích píšete........

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 2. 2011 7:25
Re: Zešíleli jste???

Jako nicneříkající proklamace dobrý, ale praktické použití nulové - nebo spíš bych řekl - v hlubokém mínusu. !!!!!! Víte kolik může způsobit neštěstí, kdyby jej někdo s mdlým rozumem bral vážně ;-O!!?

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

8. 2. 2011 9:54
Hromadná odpověď

Dobrý den, předem se omlouvám, že nemohu odpovídat individuálně na každý příspěvek v diskuzi. Vzhledem k tomu, že v diskuzi se "točí" jen pár stejných nicků, pak si každý své z mé odpovědi vybere. Ad1 - je smutné, že každý, kdo se chce v podnikání věnovat již zmíněné skupině obyvatelstva je obratem ocejchován jako podvodník a zneužívač dotací a jiných výhod. Prosím vás, to raději do diskuze nepište nic. Ad2 - při všech variantách zde nebylo zmíněno tiché společenství. Ad3 - odvody záloh ZP a SP - u OSVČ vedlejších se v prvním roce podnikání zálohy neplatí. Ad4 - nikoho jsem ani v nejmenčím nenabádal, aby odešel ze zaměstnání, dal do zástavy dům, auto, manželku, děti a půjčil si horentní sumu na zrealizování utopického projektu. Bohužel značně přitaženo za vlasy.

Děkuji i touto cestou všem, kteří mi zaslali na email své nápady na podnikání a nabídky spolupráce. Budu je postupně procházet a odpovídat. Ostatním děkuji za přečtení mého článku a vyjádření svého názoru. Ať se daří! JK

0 0
možnosti
R

roman036

8. 2. 2011 9:59
Re: Hromadná odpověď

Tak si to zase krásně okecal. Ale aby si konečně řekl co pro ty matky s dětmi, vozířkáře a od. nabízíš za služby, to jsme se jaksi z tvého dlouhého příspěvku nedozvěděli tichý společníku.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

7. 2. 2011 21:52
Na rozjezd podnikání stačilo pět tisíc???

Na rozjezd podnikání ve dvou lidech stačilo pět tisíc? A živí ho maminky s dětmi, důchodci, děti a postižené osoby. Tedy takové klasické skupiny obyvatel, kteří rozhazují peníze plnýma hrstma.;-D

Přestańte nás tu houpat a řekněte pravdu. Děkuji.

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 2. 2011 22:00
Re: Na rozjezd podnikání stačilo pět tisíc???

Pravdu se asi jen tak lehce nedozvíte. Jan Kotlín  není zapsán v žádném podnikatelském registru, ani OR. Pokud má skutečně nějaký příjem, tak buď podniká na černo - což je trestný čin, nebo si tady vymýšlí a zakrývá svoji skutečnou činnost. Jeho kecy se podobají úderníkům, kteří dělají ve spojení s UP školení pro začínající podnikatele s podporou peněz EU, což je to prakticky legální krádež. Může být zaměstnán klidně na dohodu a mít smluvně zakotvenu hodinovou mzdu třeba 5 tis Kč. Už možná 4 hodiny o ničem odkecal. Takže vydělal 20  hrubého. Z toho dá 15 % srážkové daně - to se to podle něj ale hezky podniká, když to platí stát. !!;-D

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

7. 2. 2011 17:23
autor je nějaký úderník z ministerstva asi...

bohužel už nepíše,kde se vezme počáteční kapitál. ne každému půjčí. musí mít nejen onen geniální nápad, ale i jistou odbornost v oboru. Pokud nebude mít v tom vzdělání,tak mu živnostnák nevydají. A jak autore dlouho podnikáte a v čem? takže si ty řeči nechte,že se někdo bojí podnikat. At si každý vybere co chce.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

7. 2. 2011 17:28
Re: autor je nějaký úderník z ministerstva asi...

jj všiml jsem si,že píšete nebojí,ale je otázka jak dlouho s tím vydrží...

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

7. 2. 2011 17:16
hu

jsem 10 let OSVČ. Kdyby mi před 10 lety přišel někdo takto radit, asi ho ztluču. Dneska ne, jenom se pochechtávám.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

7. 2. 2011 15:51
Úžasné

Tak autor si myslí, že tenhle článek někumu nějak pomůže. Neuvěřitelné, kde se v něm bere ten optimismus!

Moje rada - pokud jste dostali z ničehonic nápad jak v něčem podnikat o čem ani nemáte tušení a nejste multimilionář, který se ztrátou páe set tisíc Kč nenechá rozhodit, tak si jděte lehnout a vyspěte se z toho.

Nejhorší, co pro rozjezd svého podnikání můžete udělat je - absolvovat skvělé kurzy pro podnikatele začátečníky a pak si dojít do banky půjčit.

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

7. 2. 2011 16:55
Re: Úžasné

Dobrý den, co píšete je sice pravda, ale tlačená vírou v to, že pořádný business se dá udělat jen pokud má člověk k dispozici řády miliónů. Případně si je půjčit. Věřte tomu, nebo ne, na poslední podnikatelský počit, který je v současné době plně životaschopný, nám s kolegou stačilo zhruba 5000 CZK (oblast služeb, prozatím funguje na ŽL). Jako další investice šel zpět pouze zisk. Chtěli jsme vyzkoušet jiný systém a modelově náš projekt "hodit do vody", aby si hned od začátku na sebe vydělával sám. Sám jsem byl překvapen, že to skutečně šlo.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 2. 2011 15:46
Můžete mi prosím říct

v jakém oboru podnikáte?

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

7. 2. 2011 16:50
Re: Můžete mi prosím říct

Dobrý den, v současné době se soutředím na oblast služeb. JK

0 0
možnosti
R

roman036

7. 2. 2011 15:28
To je snad nějaká choroba.

Nevím co má tolik lidí poslední dobou na podnikání. Sám podnikám 15 let, ale takhle pitomé rady bych rozhodně nikomu nedával. Všude na světě se do podnikání pustí většinou člověk který má určité znalosti, praxi a úměrný kapitál. Jestliže je někdo dobrý instalatér, pak je předpoklad že se mu bude v podnikání dařit. Jenže takovej člověk si vystačí s účetní a rozhodně nepotřebuje stovky "ekonomů" které VŠE každoročně vyflusává na ulici.....  Takže nejdřív přesvědčíme zaměstnance aby dali výpověď , nebáli se podnikat a byli tak svými pány. Můžou u naší firmy absolvovat kurzy asertivity, účetnictví, psychologie, PR..... aj. Pak jim poradíme jak nejlépe zastavit barák a vzít si půjčku. Když skončí na mizině, tak pro ten případ pořádáme kurzy placené z prostředků EU a MPSV kde bankrotářům poradíme, jak znovu začít.

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 2. 2011 16:25
Re: To je snad nějaká choroba.

Bingóóóóóóóó!!R^  Přesně tak - nabádat radou z f fondů EU, bez jakýchkoliv zklušeností - to je spíš trestný čin a rozkrádání prostředků, které mohly být využity mnohem účelněji !!!!!!            

0 0
možnosti
JP

johnpeters

7. 2. 2011 15:26
Řeči jsou k ničemu,

vrhněte se na to,vždyť úspěch chutná tak sladce!Ale ono to chce zažít i bankrot,aby člověk věděl,která bije.Pak nám dejte vědět,jaké to je,v současném Česku,nosit živnostenskou kůži na trh.Přeji pevné nervy,stále silnou likviditu,a mnoho štěstí.;-([>-] 

0 0
možnosti
B

Bobrufka

7. 2. 2011 16:15
Re: Řeči jsou k ničemu,

jako OSVČ souhlasím, není to jednoduché,  a tady je podnikající člověk vždy za podvodníka, i když nevydělá ani tolik jako lékař :-P

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

7. 2. 2011 15:04
Nejzáslužnější čin je komukoliv podnikání rozmluvit

40% ŽL bylo vydáno Vietnamcům. Nejméně jednou tolik na Schwartz-system, nemalá část zbytku žije v poloilegalitě a v hrůze se denně blíží k poštovní schránce, jestli tam nemá výzvu na vyzvednutí úřední obálky. Podle mého odhadu se daří asi jen 2% živnostníkům a to ještě těm, kteří mají byznys už rozjetý po mnoho let. Do něčeho vlétnout, jako tele je téměř jistota seznámení s exekutorem, policií, celníky, konopným provazem.

0 0
možnosti