Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Horthy nebyl zrovna kvetinka vonava. Z uzemi Slovenska, zabraneho Madarama na zacatku druhe SV, posilal Zidy na "praci" do Nemecka jen to ficelo.

0 0
možnosti
Foto

J60i49r20i 64C81i70z

16. 7. 2023 13:17

Pani Kostlanova, velmi zajimave informujete o historickych skutecnostech, ktere nejsou pro vetsinu lidi znamy z jednoho duvodu, nehodi se statni propagande, protoze spina by ulpela na mnoha "demokratech". Babicka nar.1896 byla rakouskeho puvodu a mel jsem ji velmi rad pro jeji mirnost a krestanskou lasku. Z toho duvodu jsem vyhledal v Zemskem archivu v Brne vse s ni spojene od rodicu az po predky kolem r.1820. Taky jsem si chtel pres net zjistit nejake fakta o udalostech pred 100lety, kdy se z obycejne zeny R-U pres noc stala cechoslovackou spadajici pod nacionalistickou spravu Cechu. Velke vyhrady mam vuci V.Britanii a Francii, ktere jako kolonialne-otrokokarske staty vzdy valcili predevsim za svoje kolonie a bohatnuti z nich. Zasterkou jim byla "demokracie" v jejich videni sveta, kdy V.Britanie ovladala 25% celeho sveta a mensi cast Francie a dalsi staty jako Spanelsko, Portugalsko ap. Jaky rozdil byl v dobe I.WK mezi demokracii v R-U nebo Nemecku a ve V.Britanii a Francii? Oba tyto staty staly po r.1917 po boku zbolsevizovaneho Ruska, tedy velci obhajci "demokracie" valcili po boku bolseviku. Na likvidaci Zidu behem II.WK se podilelo nejen Nemecko (udajne 165tis obyvatel), ale spousta dalsich statu vc. Protektoratu (cca 90tis, Cesi je udavali kvuli odmene), fasistickeho Slovenskeho statu (udajne 180tis) a mnoha dalsich. Ty cisla jsem nasel pres Wiki, ale Vy zcela jiste znate dalsi verohodnejsi zdroje. Zkuste prosim v nasledujicim blogu vysvetlit, co se v te dobe delo a kdo za to nesl odpovednost. Jsem presvedcen, ze mnoha lidem by takove informace poskytly vazny duvod k zamysleni. Dekuji.

2 0
možnosti
AK

Děkuji za přečtení i informace o babičce. O Slovenském štátu napíšu, jak jsem již uvedla, ale kdy to je ve hvězdách - za hodně dlouho ( na takováto témata se připravuji XX let ). Nejprve bych chtěla napsat o 1.republice, poté Mnichovské dohodě, a teprve poté o SŠ. Poté o atentátu na Heydricha, nebotˇ všem českým historikům unikl jeden klíčový pramen - atentát na Heydricha je zcela neprobádaný, přitom otazníky jsou naprosto logické, navzdory všem knihám historiků.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

0 0
možnosti
FL

S tím Slovenskem, nebylo to náhodou tak, že Slovenský štát posílal Židy "na práci" na přání Němců? Opravdu si Slováci mysleli, že je posílají na práci, až do začátku r. 1944, kdy už začaly prosakovat informace o "konečném řešení"

1 0
možnosti
AK

Děkuji za komentář, rozvedu to v sérii blogů o Slovenském štátu 39-45.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz