Výročí vraždy Borise Němcova

V 3/010 Němcov a Kasparov (Kasparov označuje Putinův režim za fašistický, vyzýval k bojkotu OH v Soči, a z vraždy Borise Němcova obvinil Putina, jeho webová stránka je v RF blokována ) podepsali online petici za odstoupení Putina.

V letech 010-011 byli Němcov s Kasparovem jedni z iniciátorů kampaní občanské neposlušnosti proti Putinovi (ruský majdan), třebaže v té době Putinovi prezidentské křeslo zahříval „ liberál “  Medvěděv, jenž při Putinových projevech na OH v Soči ostentativně zíval .

Brutální potlačení jednotkami OMON masových protiputinovských demonstrací v Moskvě a v Petrohradu ( ve kterých Putin pravidelně získává nejméně hlasů ) v letech 010-011 v době, kdy se Putin chystal přivlastnit si prezidentskou funkci potřetí, bylo naplánovanou vojenskou operací proti demonstrantům, prohlásil šéf petrohradské pobočky Nacionálně bolševické strany Andrej Dmitrijev.

Touto brutalitou jednotek OMON  Putin v letech 011/012 skoncoval s protivládními demonstracemi v RF ( třebaže mladí lidé v den procesu se zatčenými demonstranty zorganizovali v 5/012 ještě jednu demonstraci na náměstí Bolotnaja, kterou policejní jednotky rovněž brutálně potlačily ),  jejichž významným organizátorem byl i Boris Němcov, mnohokrát na demonstracích zadržený, zatčený, mnohokrát u něho Putin nařídil domovní prohlídku.

Maxim Reznik, šéf petrohradské pobočky strany Jabloko, uvedl, že povinností policie je demonstranty při ohlášených demonstracích chránit, a ne pobíjet, zatímco starostka Petrohradu Valentina Matvijenková, členka Putinova klanu ( její syn dostává od Kremlu miliardové zakázky), prohlásila proti pravdě, že demonstranti policejní jednotky provokovali.

Jeden z organizátorů Putinova Antimajdanu, FSB motorkář Alexandr Zaldostanov „ Chirurg“ , šéf Nočních vlků a osobní přítel Putina, kterého Putin vyznamenal, na Antimajdanu označil Němcova za kořen všeho zla v RF, a 17.1.015 v rozhovoru pro list Novaja gazeta dokonce prohlásil, že „ ruskou opozici může zastavit jenom strach ze smrti „ ...

Akademik z ruské Akademie věd Ryžov vyzývá Rusy, aby opustili Rusko, a odešli, pokud mohou ...   https://www.youtube.com/watch?v=6IkCoOknL0c

Pět příčin, proč v RF nikdy nebude demokracie /???? ??????, ?????? ? ?????? ?? ????? ??????????  http://snob.ru/selected/entry/99514

Jak se Boris Němcov  krátce před svojí smrtí svěřil listu The Financial Times, „ ještě před třemi lety jsme byli opozicí, poté disidenty, dnes nás Putin nazývá zrádci a 5.kolonou „ , čímž svým kritikům naznačuje, jak všichni skončí ...

Když Němcov odsoudil okupaci Krymu, nechal Putin nad dopravní moskevskou tepnou Arbatem  v 9/014 vztyčit obrovský billboard  s Alexejem Navalným a Borisem Němcovem uprostřed, na kterém stálo :“ Pátá kolona, další jsou mezi námi „  ...

1.9.014 Němcov v deníku Kyiv Post publikoval článek „Je to Putinova válka „, ve kterém uvedl, že válka v Donbasu je soukromou válkou Putina, za kterého umírají dvacetiletí Rusové jen z důvodu, že chce na východní Ukrajině vytvořit loutkový stát „NovoRusko“ , který bude ovládat, aby kontroloval zdejší metalurgický průmysl.

Němcov dále uvedl, že většina tzv. separatistů má ruské občanství, a že slova Putinova mluvčího Peskova se nikdy nesmějí brát vážně, protože mele nesmysly neustále.

Zabráním Krymu, porušením ruské ústavy a mezinárodních závazků Ruska si Putin pro sebe ponechal jedinou možnou budoucí variantu – zůstat u moci až do své smrti …

V této době v létě 014 Němcov pro jistotu dlel na Ukrajině, pár měsíců byl v Izraeli, v RF se obával zatčení. Jeho matka, Němcov přiznal, se obávala, že jej Putin zabije, pokaždé, když si spolu telefonovali, se jej ptala, kdy už přestane Putina kritizovat.

Němcov dostával výhružky smrti, nevšímal si jich, ale pár týdnů před svojí smrtí jednu nahlásil úřadům, které se jeho oznámením nezabývaly …

12 dní před svojí smrtí, 15.2.015, Němcov rozdával letáky s Alexejem Navalným na stanici metra, a vybízel ruské občany, aby se 1.3.015 zúčastnili manifestace     „ Ruského jara „ ( úřady demonstraci povolily, ale na periférii Moskvy v malinké čtvrti Marino, zatímco Putinův „ Antimajdan „ se konal na Rudém náměstí za řevu „ Majdan tady nedovolíme !“  - Němcov k místu manifestace uvedl : „ Chtěli nás ponížit, ale nám to nevadí, jde o chudinskou čtvrtˇ, na kterou ekonomická krize dopadá celou vahou „ ) ...

Navalnyj byl při rozdávání letáků zatčen a 19.2.015 odsouzen na 15 dní do vězení - Němcova FSB nechala nelogicky na svobodě, Navalného zavřela, a odsoudila, aby jim po zastřelení Němcova nedělal potíže, zejména na pohřbu, na který očekávali zahraniční hosty.

Boris Němcov po odsouzení Navalného svolal 19.2.015 spolu s dalšími třemi opozičními politiky tiskovou konferenci v sídle opozičního hnutí Solidarita, a mj. prohlásil, že „ uvězněním Navalného Kreml demonstraci proti Putinově válce na Ukrajině nezastaví „ ...

Očividně rozrušený Němcov o Putinovi prohlásil, že je to „ tyran, jenž se jednoho dne bude muset za svoji agresi proti Ukrajině zpovídat před mezinárodním tribunálem „ ...

10.2.015 Němcov v rozhovoru pro list Sobesednik prohlásil, že se stejně jako jeho matka obává, že jej Putin nechá zavraždit ( Putin jeho matce poté nehorázně telegramem kondoloval, stejně jako vdově po starostovi Sobčakovi ) ...

24.2.015 Novaja gazeta zveřejnila vládní dokument potvrzující, že okupace Krymu byla plánována ještě před svržením Janukovyče.

27.2.015 ani ne tři hodiny před svojí smrtí Boris Němcov v Rádiu Echo Moskvy emocionálně vyzval ruské občany, aby se v neděli 1.3.015 zúčastnili manifestace proti Putinově válce na Ukrajině, a postavili se na stranu Ukrajiny.

Po 45 minut poté vážným hlasem představoval svoji vizi demokratického Ruska, aniž by jej z konceptu vyvedli novináři, kteří se o to marně snažili neustálým přerušováním – Němcov je bez váhání napomenul, aby jej nechali domluvit.

Němcov prohlásil: „ Představte si, že diskutuji v TV s Putinem. Zeptal bych se jej, jak může celému světu do očí lhát, že ruští vojáci nejsou na východní Ukrajině, když se dvacetiletí vracejí do RF v rakvích. Jak vrchní velitel armády může takto nestoudně lhát vůči těm, kteří za něj padli ?Jak se po všech těch lžích odvažuje ještě zůstat vrchním velitelem ?

To byla Němcovova poslední slova, která pronesl na veřejnosti.

Němcov (56) byl ve 23.31 zastřelen čtyřmi kulkami, dle oficiální verze údajně z jedoucího auta uprostřed Moskvy před Kremlem.

Vracel se do svého nedalekého bytu na Tretjakovce po mostě Bolšoj Moskvorecky se svojí přítelkyní, ukrajinskou modelkou Annou Duryckou (23), kterou poznal před třemi roky v Kyjevě. Ten den pro ni v 11.00 přijel na letiště Šeremetjevo, a již z letiště jej sledovala tři střídající se auta ( list Moskovskij komsomolec 10.3.015 zveřejnil fotografie a uvedl, že ona bílá Lada ministerstva vnitra Němcova sledovala již od 9/014 ).

Durycká tvrdila, že se večer spolu setkali ve 22.00 v kavárně Gum v nákupním středisku, a hned odešli. V době vraždy se drželi za ruce, když je předběhl muž, jenž vylezl z čistícího vozu ( dle oficiální verze vrah vyběhl schody z bočního schodiště, kam jej přivezlo auto, přešel kolem nich čelem, otočil se a střílel do zad ), který jel pomalu za nimi, otočil se a vypálil na Němcova 4 přesně mířené střely – do hlavy, srdce, jater a žaludku, Němcov byl na místě mrtev.

Durycká je tak klíčovým svědkem – tři dny ji izoloval a vyslýchal Markinův Vyšetřovací výbor, než ji pustil 2.3.015 do Kyjeva – FSB jí zabavila veškeré osobní věci, zkopírovala si její mobilní telefon.

Po hrozbách, které dostávala, 3.3.015 tvrdila, že vrahovi, jenž po vraždě nasedl do kolem jedoucího auta bez SPZ, do tváře neviděla.

Ukrainian model Anna Durytska comes to Kyiv - YouTube

Záběry TVC (TV centrum ve vlastnictví Města/ radnice) těla zhrouceného na zemi vzápětí odvysílala ruská TV, ale list Kommersant napsal, že videozáznam TVC/TV Centrum ve velmi špatné kvalitě, na kterém je Němcov s přítelkyní červeně zakroužkován, je pochybného původu (datování videa je předatováno datováním TVC, kolují i dohady, že bylo předtočeno ) …

Podle listu Kommersant žádné bezpečnostní kamery, nainstalované kýmkoliv ( radnicí či FSB ) v této době pro dané místo nefungovaly - záznamy z místa činu jsou budˇ nezřetelné nebo nejsou vůbec k dizpozici ( jediný použitelný je komicky jen z TVC, což FSB usvědčuje )  .

Kommersant citoval anonymní zdroj z ministerstva vnitra, který uvedl, že žádná kamera nemohla vraždu ani okamžiky před vraždou zaznamenat, protože žádné  kamery pro dané místo nefungovaly ( údajně byly vypnuté, protože podstupovaly  " údržbu" ) , avšak Jelena Noviková, mluvčí Moskevského centra informačních technologií/TVC prohlásila, že kamery ve vlastnictví Města byly všechny plně funkční …

List Moskovskij komsomolec 1.3.015 napsal, že „ jediný použitelný videozáznam špatné kvality, který úřady vydávají za autentický, a který odvysílala TV, byl poskytnutý TVc.ru , které má na mostě, ale nikoliv v blízkosti místa činu, a v centru MOW přes stovku kamer, které využívají TV, a které jsou připojeny k internetu „  – ze záznamu, která odvysílala ruská státní TV vyplývá, že dle oficiální verze Kremlu vrah čekal na svoji obětˇ na bočním schodišti, a na pokyn kompliců vyšel na most, a zahájil palbu  - jedná rána byla vypálena přímo do srdce, vypálil šestkrát, 4 kulky cíl neminuly.

List Moskovskij komsomolec, který s opozicí nemá nic společného, uvádí, že kamera dle časových údajů zaznamenala události na mostě od 23.30.35 přes vraždu 23.31.19 po příjezd policie o 11 minut později ve 23.42.43.

23.30.35 zabírá Němcova s jeho přítelkyní, jak kráčejí po mostě v pruhu po chodce k bytu Němcova, za nimi velmi pomalu jede „sněžný pluh“, který jako sněžný pluh identifikovalo samo TVC ( nejenže v MOW nebyl žádný sníh, ale bylo neobvykle „teplé“ , třebaže trochu deštivé počasí, - ve skutečnosti to byl čistící vůz, nebo méně pravděpodobněji popelářský ) ,

23.31.16 dvojici míjí čistící vůz, jak je míjí, zpomaluje, opět jede, a náhle před nimi zastavuje, takže brání kameře ve výhledu, která dvojici, jak se blíží k čistícímu vozu, nesnímá …

23.31.19 Němcov je zastřelen mimo záběr kamery přesně v okamžiku, kdy čistící vůz míjí dvojici

23.31.23 vzadu za pluhem se objevil muž, naskočil do auta (bílé Lady), které s ním odjelo takovou rychlostí, že mu kouřily pneumatiky ( tohoto muže TVC zakroužkovalo jako údajného pachatele, na jiném videu, které bylo natočené náhodně projíždějícím autem, tento muž vylezl z čistícího vozu (!) - dle videa je 100% jisté, že nikdo jiný na místě činu nebyl, nikdo nešel ani za Němcovem, ani směrem k němu .

I video předložené TVC ukazuje muže u zadní části čistícího vozu, což odpovídá tomu, že tento muž nemohl sedět vedle řidiče, protože by musel otevřít dveře, což by vyvolalo pozornost, navíc Němcova zastřelil zezadu, když čistící vůz projížděl, takže musel být schovaný vzadu na vozidle, odkud měl i dobrý výhled, zda někdo jde či ne.

Čistící auto s pachatelem vzadu na vozu patrně na dvojici čekalo, a jakmile překročila silnici k mostu, rozjelo se.

Velmi divné však je, že v době sledování dvojice tímto vozem a v okamžiku vraždy, na této rušné silnici nejezdila žádná auta, jakmile však bílá Lada údajného vraha nabrala, opět začala jezdit auta v obou směrech, což naznačuje, že FSB se postarala i o to, aby na všech přístupech k místu činu svítila na semaforech červená, anebo dopravu zdržela jinak.

23.31.27 řidič čistícího vozu, aniž by se staral o mrtvého či jeho společnici, stojící vedle těla, a přivolal pomoc, v klidu popojel o 10 m, a čekal.

23.31.38 Durycká k němu musela sama běžet, a prosit jej o číslo na záchranku a policii – řidič pluhu jí číslo napsal, ale o pomoc Němcovovi se absolutně nestaral ( pro Life News.ru tvrdil, že policii sám zavolal)  …

23.32.35 okolo mrtvého těla procházejí chodci, někteří jej ignorují, jiní se zastavují.

23.34.26 jeden chodec jde za řidičem čistícího vozu a mluví s ním.

23.34.32 někteří chodci se vracejí k tělu

23.35.43 u čistícího vozu zastavuje auto, o pár vteřin odjíždí

23.36.25 čistící vůz odjíždí, aniž by se jeho řidič o cokoliv zajímal ( Durycká na videu nikde není )

23.37.06 další auto zastavuje, poté velkou rychlostí couvá k tělu, a k Durycké

23.37.23 na mostě se objevují dva muži, pravděpodobně z bočního schodiště,

23.37.36 přijíždí další auto, takže na místu činu jsou dvě auta

23.37.46  oba muži, jednotlivě, nastoupí do aut, která odjíždějí, Durycká stále stojí vedle těla

23.42.43 přijíždí policie, umývá chodník na místě činu ( takže nezůstaly ani stopy po krvi), a Duryckou odváží  ( To, že policisté hadicí umývali místo činu dokládá, jakou fraškou je „ vyšetřování „ ) …

Tělo Němcova leželo na zádech, třebaže byl střelen 4x do zad ...

Duryckou FSB odvezla do neznámého bytu, kde jí vyslýchala ( bez možnosti spojit se s ukrajinským konzulem, který se po ní sháněl ), aby zjistila, co přesně ví, a jak dalece je jako svědek nebezpečná.

Že byl zastřelen čtyřmi kulkami, tvrdila mluvčí ministerstva vnitra  Jelena Alexejeva v TV Rosssija 1, zatímco mluvčí Putinova soukromého Vyšetřovacího výboru Vladimír Markin tvrdil, že byl zastřelen nejméně šesti až sedmi kulkami neznámým střelcem z jedoucího vozu ( FSB poté tvrdila, že zbraň prchající pachatel hodil z mostu do řeky „ ), zatímco ruská TV v okamžicích po vraždě tvrdila, že střelec poté naskočil do bílého auta ( na záběrech pro veřejnost nebylo nic vidět, takže tvrdit mohli, co chtěli ).

Moskovskij komsomolec napsal, že se vrazi museli na mostě někam schovat, když na Němcova čekali, a zdůrazňuje, že jim od střelby trvalo celých 11 minut, než nasedli do třech aut, a odjeli z místa činu, takže se FSB ostraha musela v době činu „dlouho dívat někam jinam“ …

Ruské policii trvalo 12 hodin, než objevila bílou Ladu, do které nasedl údajný střelec, třebaže jí to obvykle, dle komentářů samotných Rusů, trvá maximálně 6 hodin.

Ruská novinářka Tonia Samsonová, která pracovala pro ruskou TV Doždˇ, a dnes pracuje jako korespondentka Rádia Echo Moskvy v LON, vložila na youtube video, které ukazuje záběry z místa činu tři minuty po vraždě, natočené z projíždějícího auta, které předala i Putinovu Vyšetřovacímu výboru.

Na video upozornil list The Guardian.

Auto, ze kterého bylo video pořízeno, předjíždí v místě činu bílou Ladu a čistící vůz.

4.3.015 byl ruský ministr financí donucen přiznat, že auto, ve kterém údajný střelec odjel, patřilo bezpečnostní službě ministerstva, firmě, se kterou uzavřelo kontrakt …

Video of murder scene of Boris Nemtsov uploaded on ...

www.businessinsider.com/video-of-murder-scene-of.

Ilja Jašin, přítel Němcova, jenž na místo činu okamžitě přijel, pro Ria Novosti uvedl : “ Viděl jsem přikryté Borisovo tělo, kolem něho byla spousta policistů „ ( někteří čistili místo činu ).

Na most se dostavil také bývalý Putinův premiér Michail Kasjanov, jenž pro Ria Novosti uvedl :“ V 21.stol. v roce 2015 je opoziční politik zavražděn pod zdí Kremlu, nemám slov, to se může stát jen za Putinova režimu „  ...

Němcov byl zastřelen 100 m od Kremlu v místě prošpikovaném kamerami, kudy neustále procházejí policejní hlídky, což potvrzuje, že střelec si musel být jistý svojí bezpečností ...

Kommersant napsal, že Němcovova vražda má řadu společných znaků s vraždou Politkovské ( tu také jisté osoby 24 hodin sledovaly, a poté naváděly vraha ), Politkovská byla zavražděna v den Putinových narozenin, Němcov před okny Kremlu – Putin den jeho vraždy nechal vyhlásit Dnem speciálních sil ( 27.2.014 začalo obsazování Krymu ) …

Ilja Jašin v den vraždy uvedl, že Němcov dostával výhružky po telefonu i na Facebooku, přesto žádná bezpečnostní opatření nepodnikl, chodil pěšky a jezdil dokonce i metrem, a novinářům potvrdil, že Němcov pracoval na zprávě o důkazech, že na Ukrajině bojují ruské jednotky, kterou chtěl, podle Jašina, dokončit do jednoho měsíce  -  jeho mrtvola ještě ani nevychladla, a vyšetřovatelé z Putinova soukromého Výboru pro vyšetřování již veškeré Němcovovy dokumenty a PC z jeho domu odnesli ...

Pohřeb

Alexeje Navalného Putin na pohřeb nepustil.

Pohřbu se účastnil Anatolij Čubajs, jeden z prvních ruských oligarchů, jenž v roce 99 Němcovi pomáhal založit Svaz pravicových sil ( Jelcin si za svého nástupce vybral Borise Němcova, oligarcha Berezovskij prosadil Putina, jenž jej po uchopení moci vyhnal z RF, majetek BB propadl státu, BB byl v 3/013 nalezen oběšený na půdě svého domu).

Přítomná byla i vdova po Jelcinovi Nina, ale také šéf rádia Echo Moskvy Alexej Venediktov, a moderátorka TV Doždˇ  Xenie Sobčaková *1981, dcera zavražděného Sobčaka, pod kterým Putin v první polovině 90.let pracoval, a kterému říkala „ strýčku “ , dokud Putin jejího otce křivě nenařkl z miliónových zpronevěr - Sobčakové, která v TV otevřeně mluví o ruské vojenské intervenci na Ukrajině, po vraždě Němcova chodí výhružky s tím, že po Němcovi je na řadě ona.

http://www.mk.ru/politics/2015/03/03/sobchak-vo-vremya-proshhaniya-s-nemcovym-soobshhili-chto-ona-sleduyushhaya.html

Když odcházel ze Sacharova střediska Alexej Kudrin, novinářům řekl :“ Je to dramatická stránka ruské historie, likvidace opozičního politika kulkou je nová ruská realita „ ...

Putin ani Medvěděv na pohřbu nebyli .

?????, ???????? ? ????-???????? ?? ??????? ?? ???????? ???????  

http://top.rbc.ru/politics/02/03/2015/54f4621e9a7947e965f95e94

Pochodu Moskvou k uctění památky Borise Němcova se zúčastnilo zhruba 50.000 lidí, pochodu se anonymně zúčastnila i 87letá Němcovova matka, bývalý britský/UK premiér John Major a US velvyslanec John Tefft, zatímco mnozí PL a pobaltští činitelé nedostali do RF povolení přijet, mj. šéf PL Senátu Bogdan Borusewicz, což odsoudila EU.

Také nebyl povolen vstup eurokomisařce Sandře Kalniete, jež se narodila na Sibiři rodičům, kteří byli do sibiřského gulagu na Sibiř deportováni spolu s dalšími 15.000 Lotyši jako „ společensky nebezpečná individua „, matka v roce 1941 po okupaci Lotyšska bolševiky (1940), otec v roce 49 za ozbrojený boj proti bolševikům.

Kalniete v roce 05 vydala knihu pamětí V plesových střevíčkách sibiřským sněhem ( rodiny bolševici nejprve o všechno okradli, poté je na Sibiři nahnali do ledem pokrytých dřevěných špinavých baráků, do stropu nacpanými odpadky, s pryčnami plných vyhladovělých štěnic, které se po tisících vrhaly na příchozí – lidé, kteří tu přežívali v polobezvědomí, jedli trávu, kůru ze stromů, semínka, žáby, mršiny, vlastní výkaly.

Účastníci smutečního průvodu třímali mj. transparenty „Nemáme strach „ , „Všichni jsme Boris Němcov „ , „ Propustˇte Savčenkovou „  - někteří vykřikovali „Rusko bez Putina“  či  „Putin před tribunál ! „ ...

Putin vyzývavě prohlásil, že Němcovova smrt je „ promyšlenou provokací proti jeho režimu „ ( k tomu Garry Kasparov pro list The Wall Street Journal z 1.3.015 uvedl, že „ Putin vyšetřování začal a ukončil, ještě v době, kdy tělo Němcova ani nevychladlo prohlášením, že šlo o provokaci vůči Putinovi, čímž naznačil, že Putinovi kritici se navzájem vraždí, aby Putina, neznajícího stud, zostudili „ ) …

Také Vladimír Markin, mluvčí Putinova Vyšetřovacího výboru, prohlásil, že v provokaci vůči ruskému státu opozice neváhala obětovat Němcova, aby zkompromitovala Putinův režim „ , zatímco Putinův mluvčí Dmitrij Peskov hodinu po vraždě pohrdavě dodal : „ Bez urážky, ale Němcov nedosahoval Putinovi s jeho 80% popularitou ani ke kotníkům, nebyl pro něj žádným soupeřem „ ( to samé prohlásil Putin osobně o smrti Politkovské ve stylu „ Kdo je Politkovská ?, a přesně stejná slova použil Medvěděv po vraždě ochránkyně lidských práv ruských obětí v Čečensku Natálie Estemirové ze Sacharovy organizace Memorial, která byla v 7/09 v Grozném za bílého dne/ jako u „ kremelské zdi „  unesena kadyrovci , a o pár hodin později u silnice rozstřílena, načež se organizace Memorial z Čečenska stáhla, což bylo cílem její vraždy – Medvěděv ve své první reakci prohlásil : „ Vražda Natálie Estemirové je provokace vůči ruskému státu „ )  ...

Další oficiální verzí Kremlu bylo, že Němcova zavraždili islámisté, „ protože byl Žid „ ( konvertovaný k pravoslaví) , a list Komsomolskaja pravda uvedl, že Němcova zavraždila CIA, aby zdiskreditovala Kreml )  …

Pátrání vedl gen. FSB Igor Krasnov, jenž již mj.  „bezvýsledně“ vyšetřoval atentát proti Čubajsovi z roku 05, vraždu právníka Markelova a novinářky Anastaziji Baburové z roku 09 ...

FSB rozebírala na svém serveru LifeNews.ru, že Němcova nezastřelil profesionál, jenž by nenechal naživu korunního svědka Annu Duryckou, anebo ji naopak nechal naživu z důvodu, aby ji FSB poté mohla obvinit z vraždy, jak uvedla po propuštění z FSB zadržení sama Durycká 2.3.015 pro TV Doždˇ, kdy prohlásila, že se bojí, že jí FSB obviní z vraždy ...

Durycká pro TV Doždˇ nicméně po zadržování v konspiračním bytě FSB prohlásila, že „ nic neviděla, ani vraha, ani SPZ bílého auta, ani si nevšimla značky auta „ ( ale spolupachatale - řidiče čistícího auta si pamatuje )  …

Prohlásila, že výslech ze strany FSB byl vyčerpávající, že chce odletět do Kyjeva, ale že jí to FSB nechce dovolit, proto bydlí u přítelkyně, jejíž byt je pod dozorem FSB.

"Nedokážu si vysvětlit, proč jsem stále držená v Rusku," prohlásila Anna Durická.

http://tvrain.ru/articles/_mne_ne_objasnjajut_pochemu_menja_do_sih_por_derzhat_v_rossii_anna_duritskaja_ob_ubijstve_borisa_nemtsova_i_rabote_sledstvija_ekskljuziv_dozhdja-383219/

Prominentní redaktor čas.The Economist a viceprezident Střediska pro analytické studie evropské politiky  Edward Lucas pro CNN uvedl, že „ je vyloučené, aby Němcova zastřelil nějaký neprofesionál z milic, naopak, vražda byla precizně provedená, navíc pod přísně střeženými Putinovými kremelskými okny v zóně s nejvyšším stupněm národní bezpečnosti, což znamená, že byla posvěcena z oficiálních míst „

Jeho závěr potvrdil i list Moskovskij komsomolec, který napsal, že rušný Velký most s desítkami kamer, policistů, chodci, a s auty je pro nájemnou vraždu naprosto nevhodný, zejména v pátek večer. Kdyby šlo o nájemnou nepolitickou vraždu, napsal Moskevskij komsomolec, byl by Němcov zastřelen před svým bytem, nikoliv v nejstřeženější zóně RF – vraždou Němcova tak příkazce vraždy chtěl ukázat, že si opoziční politici nemohou být svým životem jisti nikde ( Stanislav Markelov a Anastázie Baburová byli zastřeleni v pravé poledne v centru Moskvy uprostřed davu lidí ) …

Provokativní vražda musela mít požehnání shora také z důvodu, že byl Němcov stejně jako Politkovská sledovaný a odposlouchávaný ze strany FSB 24 hodin denně, takže kdyby FSB zločinu chtěla zabránit, zabránila by mu, protože oba zločiny sledovala přímo z obrazovek,prohlásil i Garry Kasparov v rozhovoru pro list The Wall Street Journal z 1.3.015.

Edward Lucas prohlásil, že politické vraždy v RF od nástupu Putina mají jeden společný rys – nikdy nebyly vyšetřeny, třebaže vzápětí po vraždách byla do veřejného mínění pumpována vládní propaganda, že se Putin osobně ujme vyšetřování, že viníci budou pohnáni před soud, a draze za tyto politické provokace zaplatí - ve skutečnosti vyšetřování a poté soudy s pseudovrahy běžně trvaly 7-8 let, kdy již veřejností bylo všechno zapomenuto, takže tito pseudopachatelé byli v tichosti odsouzeni či opět dopraveni do svých vězeňských kolonií, a tiskem o vynesení rozsudku proběhla zmínka v rozsahu jedné věty …

Kdyby šlo o vraždy nenařízené „ shora“ , bylo by jejich vyšetření hračkou – řidiče čistícího vozu by šlo snadno dohledat, byli zde svědci z řad chodců, projíždějící auta, k dizpozici je korunní svědkyně ( to samé u Politkovské, viz mé články ke kauze Politkovské).

Navalnyj napsal, že Němcova na příkaz Putina zavraždila FSB, která zakládá zejména po obsazení Krymu provládní teroristické skupiny, mj. hnutí AntiMajdan ( kozáci, motorkáři ), které otevřeně prohlašují za svůj cíl „ bojovat s opozicí tam, kde policie nemůže „ ...

Vražda Borise Němcova, vyšetřování „skončeno“ hodinu po ...

Zastřelením svého prominentního kritika Borise Němcova se podplukovník KGB jednou ranou zbavil Němcova i protiválečné demonstrace ( místo demonstrace s ukrajinskými vlajkami a mírovými transparenty se  1.3.015 konal pohřeb Němcova, Putin a divadelník Surkov se museli hodně bavit).

Mezitím placení demonstranti Antimajdanu nesli transparenty s nápisy Zničme 5.kolonu vyznavačů západních hodnot! či Třeste se , liberálové ! „ „ , a to 6 dní před zastřelením Němcova …

1.4.09 Putinovými aktivisty brutálně napadený a zbitý Lev Ponomarjov, aktivista za lidská práva, uvedl, že Putin likvidací Němcova překročil formální linii, že se vládní kritici nelikvidují, mlátí se a zavírají, ale nestřílí v prostředí Putinova režimu, v němž kremelská média vyzývají k likvidaci 5.kolony a všeho proukrajinského, Kreml vraždou Němcova ukázal, že vládní kritici se od nynějška naopak likvidují, takže budou následovat další politické vraždy, ne-li pogromy, spáchané „ ultranacionalisty/proputinovci „ , prohlásil Ponomarjov.

Jeho slova potvrdil Alexandr Věrchovský, šéf ruského Střediska Sova s tím, že politický teror nabude po vraždě prominentního politika Němcova na síle.

Putinova podpora fanatiků z pravice i z levice, včetně ultraortodoxních sekt, by se však mohla obrátit i proti Putinově režimu, pokud by mu tyto sekty začaly přerůstat přes hlavu, viz ideolog eurasismu Dugin, či ultrapravičák Alexandr Potkin alias Bělov, kterého Kreml již v roce 09 nechal zatknout pro „ extremismus“  ( vedl neFSB mládežnickou organizaci Hnutí proti ilegálnímu přistěhovalectví, dnes vede organizaci stejného typu s názvem Ruskije, Putinův Kreml přirovnává k židovskému sněmu ), stejně tak Jegora Prosvirnina, šéfredaktora populární ultrapravicové webové stránky SputnikiPogrom, který se očividně FSB nemínil podřídit.

7.3.015 Kadyrov, dva měsíce po vystřílení redakce Charlie Hebdo, se svým typickým úsměškem oznámil, že „hluboce pobožný“ vrah Němcova zastřelil z důvodu pomsty za urážku Proroka, protože se Němcov vyfotografoval s Putinovým kritikem 78letým Vladimírem Jonovem, a spolu s ním si oblékl tričko Je suis Charlie ...

Daleko větší důvod k vraždě Němcova měl Kadyrov, kterého Němcov kritizoval jako nedílnou součást Putina, mj. když Kadyrov 30.1.010 ve státní TV prohlásil, že by měl být Němcov vsazen do vězení, aby již nemohl organizovat žádné protivládní demonstrace, Němcov jej , jako Politkovská, nazval „ velmi vážně psychicky narušeným člověkem „ …

Pár dní před svojí smrtí Němcov zkritizoval vojenskou přehlídku, kterou Kadyrov uspořádal se svým 20.000 soukromých vojskem, a prohlásil, že kontrakt mezi Putinem a Kadyrovem „ loajalita za peníze „ se blíží ku svému konci, a je jen otázkou času, kdy Kadyrov potáhne na Kreml ( 6.1.015 Putin dekretem umožnil přijímat do ruské armády i cizince, většinou ze Střední Asie, mluvící rusky ).

V 5/014 Němcov poslal šéfovi FSB Bortnikovi dopis, v němž požadoval vyšetřit přejezdy ruských vojenských kolon do Donbasu, včetně speciálních jednotek Ramzana Kadyrova.

Putin/Kadyrov zároveň odstranili další svědky svých „aktivit“, které postaví k soudu jako pachatele zločinu ( Stalinova metoda, v Dubrovce byli pachatelé do jednoho komandem elitních jednotek FSB postříleni, za což byl Putin kritizován, protože se z důvodu postřílení pachatelů  „ nepodařilo„ zločin objasnit, proto byl v Beslanu ponechán jeden „ pachatel „ naživu, ale opozice zjistila, že to byla jen návnada vytažená z ruského vězení, v jiných „ státních „ kauzách byli zase z vraždy obviněni přátelé/další protiputinovci zavražděného ... )   ...

Podezřelé „ dodal „  gen. FSB Igor Krasnov, jenž „vyšetřuje“ jen prominentní případy, a to tak, že dodá pseudopachatele  - 5 mužů severokavkazského původu bylo zadrženo 7.3.015 a 8.3.015 postaveno před moskevský soud, který na ně dle příkazů shora uvalil vazbu, z nichž dva byli přímo obviněni z vraždy BN – všichni, až na Dadajeva, odmítli, že by měli s vraždou cokoliv společného, zatímco Dadajev se údajně vyšetřovatelům “ přiznal „ …

Vyšetřovatelé“ ( speciální skupina jmenovaná Putinem, v níž jsou vyšetřovatelé FSB, vyšetřovatelé ministerstva vnitra  a vyšetřovatelé  Putinova soukromého Vyšetřovacího výboru, který podléhá jen Putinovi, takže vyšetřování vraždy Němcova bylo v „nejlepších“ rukou ) již potvrdili, že si vraždu Němcova Putin neobjednal, že Čečenci jednali z osobní msty za urážku Proroka, stejně jako Čečenci zadržení za vraždu Anny Politkovské ( komické, protože sám Kadyrov během celého ledna 015 rozhorleně organizoval manifestace „ AntiCharlie“, na kterých vyřvával, že všichni Je suis Charlie, zejména Němcov a Chodorkovskij, jsou jeho osobní nepřátelé, které zlikviduje, protože urážejí Proroka )  ...

Legrační je, že Kadyrův soukromý prapor Sever bojoval i proti radikálním islámistům, a jeho příslušníci mají vesměs velmi vlažný vztah k islámu.

Vyšetřovatelé „  soudu ani veřejnosti doposud nepředložili ani jeden důkaz, že se tato skupina Čečenců na vraždě Němcova podílela, přesto před soudem tvrdili, že důkazy mají, takže soud (Natálie Mušniková)  nařídil, že celá tato příbuzenská skupina bude ve vazbě nejen po celou dobu vyšetřování, ale i po dobu soudního procesu, tj. mnoho let ( Další verzí  „ vyšetřovatelů“  byli proukrajinští Čečenci z praporu Džochara Dudajeva, prvního čečenského prezidenta, v roce 96 zavražděného Kremlem řízenou střelou, když použil satelitní telefon, kteří vraždou BN chtěli pošpinit Putina, o provokaci vůči Putinovi mluvil i šéf Ruských drah, jenž patří do okruhu Putinových ( Zemanových ?) užších přátel, Vladimír Jakunin) ...

Když si poručík Dadajev přestal dělat ze soudu šašky, přiznal, že je svobodný, bezdětný a nezaměstnaný, s trvalým bydlištěm v Ingušsku, ale „ že si nemůže vzpomenout na adresu, a stejně je to jedno, protože tam došlo k sesuvu půdy „ ...

O nejdůležitějším faktu – o jeho příslušnosti k praporu Sever, kterému velí bratr Delimchanova, a tudíž bratranec Kadyrova, u soudu nepadlo ani slovo, není divu, většina zadržených jsou příslušníci Kadyrova soukromého trestního praporu Sever ...

Jeho (nesvéprávný) právník vypadal, že nevěří vlastnímu slovu, zatímco soudkyně napsala vazební příkaz přesně dle slov pronesených generálem Igorem Krasnovem, jenž před soudem krátce promluvil.

O zadržení této pětičlenné skupiny 7.3.015 informoval v krátkém videozáběru  šéf FSB Alexandr Bortnikov s tím, že poručík Zaur Dadajev (32, Dadajev byl vytažen z auta spolu se svým spolujezdcem Rustamem Jusupovem, rovněž z praporu Sever ) a Anzor Gubašev (33), svobodný, bezdětný, pracující jako ostraha v jednom hypermarketu na předměstí Moskvy, byli zadrženi v Ingušsku ( jiné zdroje tvrdí, že v Ingušsku nebyli již mnoho let, a žili v Moskvě, na rozdíl od ostatních vystudoval střední školu, stejně jako Dadajev měl šrámy v obličeji, asi byl při výslechu mlácen, u soudu tvrdil, že je nevinný), a že byl zadržen i bratr Anzora Šagid Gubašev (31, na dobu vraždy má alibi, byl v klubu s přáteli, s Gubaševovými je Dadajev v příbuzenském vztahu  ( také při vyšetřování Politkovské byli zadržení Čečenci v příbuzenském vztahu – bratři, bratranci, strýc ), Ramzan Bachajev (45, 6 dětí) a Tamerlan Eskerchanov (34, 6 dětí), jenž dle vyšetřovatelů pomáhal při sledování Němcova, třebaže prohlásil, že v době zločinu byl v zaměstnání, na což má svědky, a jehož příbuzní a známí byli rovněž zadrženi ( vydírání ze strany vyšetřovatelů ).

Před soudem se ani jeden z těchto pěti nepřiznal, 4 tvrdili, že jsou nevinní, Dadajev se jen šklebil, a mlčel.

Prokremelská média uvedla, že byly prokázány jejich „zahraniční kontakty“ (což je snadné prokázat, protože v té době US tajná služba úzce s čečenskými „ protiteroristickými „ jednotkami spolupracovala ) ...

Šestý z nich, který byl zatčen jako první, jehož jméno zmínil na svém Instagramu až Kadyrov s tím, že šlo rovněž o „velmi statečného vlastence“ , Beslana Šamanova, se dle Kadyrova před zatčením vyhodil ve svém bytě v Grozném do povětří granátem - Dadajev tvrdí, že to byl jeho bývalý podřízený z Praporu Sever, kterého přivedli, aby z Dadajeva vynutili přiznání s tím, že poté Šamanova propustí - o tom že  „ spáchal sebevraždu „ se Dadajev dozvěděl až později s výhružkou, aby si dal pozor, aby nedopadl jako Šamanov ( příslušníci elitních komand ministerstva vnitra v černých kuklách a v uniformách, jejichž jediným označením je ruská vlajka, nelze rozeznat od příslušníků teroristického komanda, přičemž tyto jednotky jsou určené k likvidaci občanských nepokojů, a proti skutečným teroristům zasahují málokdy ) ...

Dadajev dle listu Moskovskij komsomolec s vyšetřovateli nespolupracoval a ignoroval je, jeho matka a jeho sestra obvinění odmítli s tím, že BN nezastřelil.

Dadajev se před soudem, který měl rozhodnout o jeho vazbě, choval velmi divně , a to i vzhledem k okolnostem, za kterých se do klece pro obviněné dostal – vyloženě si z prokurátora i soudkyně dělal šašky, na všechno, co řekli, vážně přikyvoval, šklebil se, dělal grimasy, a všem fotografům a novinářům výsměšně sděloval, že miluje Proroka Mohameda, tj. předváděl, že je mu Prorok Mohamed  úplně šuma fuk, a že jeho obvinění a předvedení je jedna velká šaškárna  ( potvrdila to jeho matka, jež před soudem prohlásila, že její syn není věřícím ) ...

Bortnikov, šéf FSB, prohlásil, že vyšetřovatele k této skupině dovedly biologické stopy v autě, ve kterém zločinci přijeli,  např. vlasy, a kvalitní záběry z pouličních kamer jim poskytly nádherné fotky pachatelů ....  ( Dadajev však tvrdil, že jel v autě s někým jiným, nikoliv, jak tvrdil Bastrykin, s Anzorem Gubaševem ).

Za střelce, třebaže vražedná zbraň nebyla nalezena ( vyšetřovatele dle oficiálního tvrzení do Grozného + Ingušska zavedly pachové stopy z místa činu, třebaže policisté, což stále nevysvětlili, místo činu krátce po vraždě dokonale vydrhli vodou z hadice ), byl označen Zaur Dadajev, který není jen tak někdo, Ramzan Kadyrov jej společně s Putinem vyznamenali za „ statečnost „  ...

Zaur Dadajev byl zástupcem velitele Alibeka Delimchanova  elitní jednotky 46. operační brigády („Prapor Sever“)  jednotek ruského ministerstva vnitra, což potvrdil Kadyrov, jenž cynicky prohlásil, že ustaví vyšetřovací komisi, která prozkoumá, jak se vysoký důstojník elitního praporu mohl dostat až k vraždě BN ...

Kadyrov se postavením této skupinky před soud pro vraždu BN zbaví těch, kdo jej „zradili“, respektive dokončuje likvidaci těch čečenských praporů zvláštního nasazení, které byly po roce 03 složeny z bývalých jednotek separatistů, které bojovaly proti RF, a jimž byla slíbena beztrestnost zejména pro jejich rodiny, vstoupí-li do řad kadyrovců, v jejichž službách napáchali mnoho zločinů proti lidskosti, a jsou dnes nepohodlnými svědky ( své by mohl vyprávět i bývalý starosta Grozného Beslan Gantamirov, na kterého bylo spácháno několik atentátů )  .

S kulkou v hlavě skončil i Movladi Bajsarov, velitel zvláštní zásahové (FSB) jednotky ve službách Kadyrova „Gorec/Horolezec“ - Bajsarov, zcela loajální Ahmadu Kadyrovi, si v Kremlu stěžoval na Ramzanovu brutalitu vůči čečenským civilistům – plakal ale u nesprávného člověka, 18.11.06 byl uprostřed MOW rozstřílen …

Poté, co získal nad Čečnou s Putinovým požehnáním ( a jako přítel  divadelníka Surkova ) neomezenou moc výměnou za čečenizaci konfliktu/povraždění protiruských občanů, Kadyrov projevoval tu a tam i neposlušnost (třebaže jeho království bez přídělů z ruského státního rozpočtu nemůže přežít ), a troufl si i na likvidaci příslušníků federálních jednotek, viz v roce 06 postřílení osobní gardy moskevského policisty čečenského původu Alu Alchanova, ministra vnitra za Kadyrova seniora, jenž mu z Putinova příkazu zahříval prezidentské křeslo, než Kadyrov dovršil 30 let.

Alchanov byl Putinem „ zvolen“ prezidentem v 10/04, Ramzan Kadyrov jej nenáviděl, takže v 2/07 Alchanov se souhlasem Putina podal demisi, a místo úřadujícího prezidenta převzal „ premiér“ Ramzan …

Poté Ramzan Kadyrov zlikvidoval dalšího velitele praporu, a to Sulejmana Jamadajeva ( Jamadajev s Kadyrovem starším vydali Putinovi bez boje pevnost Gudermes, a přešli na ruskou stranu ).

Jamadajev v roce 03 převzal v rámci GRU jednotek Specnaz velení zvláštního policejního praporu Vostok, spadající pod 42.motostřeleckou divizi GRU po zavraždění svého bratra Džabraíla, který praporu velel  ( v praporu bojovali i dva mladší bratři Sulejmana ).

Jak končí Putinovi  „ Hrdinové Ruska „

 „Jamadajevci „ bojovali s „ kadyrovci“  o moc, v 4/08 se jamadajevci v Gudermes v přímé bitvě utkali s kadyrovci, načež byl  „Hrdina RF (04)“ Jamadajev v 8/08, kdy se svými milicemi nacházel v JO, prohlášen Kremlem za celostátně hledaného, zatímco 24.8.08 byl v Sulejmánově autě před Kremlem zastřelen bratr Sulejmana Ruslan spolu s ruským penzionovaným generálem Sergejem Kizjunem,ochráncem bratří Jamadajevových, a Sulim přísahal Ramzanovi pomstu.

Byl však v 3/09  (35) jako nebezpečný konkurent a svědek zastřelen - v 4/09 dubajská policie obvinila z jeho vraždy Kadyrova bratrance Adama Delimchána, ze kterého Putin učinil poslance Dumy za Putinovu stranu Jednotné Rusko ...

Spolu s bratry Jamadajevovými se Kadyrov snažil zlikvidovat i Alchanova, o kterém prohlásil, že je vrahem jeho otce, a domáhal se krevní msty v 5/09 přímo na pohřbu Alchanovy matky ( Kadyrov se krevní msty domáhá běžně) .

Kadyrova však zadrželi přítomní FSB pistolníci, kteří jej z pohřbu odvedli, čímž Kreml Kadyrova velmi ponížil

O tom, koho označil za vraha, Kadyrov na svém Instagramu prohlásil, že je to statečný člověk, jenž dlouhá léta bojoval za RF v elitních jednotkách proti čečenským islámistickým teroristům ( „ hluboce pobožný „ bojoval proti „ islámistickým teroristům „, - i Kadyrov se spolu s Putinem prezentuje jako velmi zbožný muslim ), a Kadyrov zakončil, „ nikdy jsem nepochopil, proč byl vlastně z jednotky ruského ministerstva vnitra vyloučen, oficiálně dle Kadyrova odešel z důvodu nemoci své matky „ …

Kadyrov moc dobře důvody vyloučení Zaura Dadajeva zná, ale nemohl je prozradit, tak se tváří, že „ důvody nepochopil „ .

Putin používá účinný Stalinův/KGB modus operandi – z vraždy prominenta obviní svého dalšího nepřítele, mnohdy s celou jeho rodinou ( ze smrti gen, Rochlina KGB/FSB obvinila jeho manželku, po které se poté slehla zem, protože byla korunním svědkem), či několik svých nepřátel ( viz vražda bankéře Kozlova, jenž bojoval proti praní špinavých peněz v ruských bankách ) -  s Borisem Němcovem  „  se svezl “ Zaur Dadajev :

Novináři listu Moskovskij komsomolec, který o Dadajevovi napsal již před 5 lety, Dadajev řekl, že své mučením vynucené doznání, kdy měl dva dny pytel přes hlavu a byl mlácen,  vzal zpět s tím, že mu soudkyně vůbec neumožnila se ke svému obvinění vyjádřit.

Novinář listu Moskovskij komsomolec se do přísně střežené KGB/ FSB věznice Lefortovo dostal se členy komise ochránců lidských práv - Dadajev prohlásil, že byl zatčen spolu se svým bývalým podřízeným Ruslanem Jusupovem, a že mu řekli, že Jusupova nechají jít, když se přizná, nebo bude granátem vyhozen do povětří jako Beslan Šavan, jenž byl vyznamenán ruským řádem přímo z ruky ministra vnitra Rašída Nurgalijeva.

Důvody, proč Kreml obvinil Zaura Dadajeva, zatčen 7.3.015

Čečenský „ protiteroristický „  ( ve skutečnosti „ trestní „ , namířený proti občanským nepokojům ) Prapor Sever ( 700 vojáků) byl založený Ramzanem Kadyrovem v roce 06, spadal pod 46.operační brigádu vojsk ministerstva vnitra, v roce 010 byl přejmenován na prapor Achmat Hádží Kadyrov, Hrdina RF, přiřazený ke 141. speciálnímu motorizovanému pluku ( oficiálně prapor navštívil mj. ruský senátor Dmitrij Sablin z Putinovy strany, šéf Svazu veteránů z Afghánistánu, jeden z představitelů Antimajdanu, a rovněž „Chirurg“ Alexandr Zadolstanov, šéf motorkářského FSB gangu Nočních vlků, kteří oba na Antimajdanu řvali, že „Západ používá vůči Rusku strategii permanentního komplotu, a že RF nezůstane dlužna odpovědˇ“ , Zadolstanov jezdí ve vojenském vozu s obřím  nápisem „ Za vlast, za Stalina „ , čímž je řečeno všechno o příslušnících Antimajdanu, na kterém Zadolstanov mj. uvedl :“ Mír na Ukrajině bude obnoven jenom po jejím připojení k RF „ ) .

Tyto  „ trestní“  policejní prapory jsou namířené zejména proti civilistům, vyslýchají, zatýkají, takže z jejich nezákonné činnosti  pochází nejvíce „ nezvěstných „ v Čečně …

Dnes se jeho příslušníci účastní války v Donbasu, bojovali u Debalčeva.

Velení ruských jednotek Specnaz (viz Lenta.ru ze dne 15.7.010 + Moskovský komsomolec ze 4.8.012)  čečenský prapor Sever obvinilo ze zrady při společné operaci ze 4.2.010 ( Kadyrov má k dizpozici i prapory/bataljony Vostok, Zapad, Smrt, nicméně 100% loajální Kremlu tyto prapory nejsou, protože v nich slouží i bývalý separatisté, kteří byli donuceni do Kadyrových milic + jiných kadyrovských jednotek vstoupit jen z důvodu vydírání, že na oplátku Kadyrov nevyvraždí jejich rodiny, anebo do nich vstoupili ti, kteří chtěli své rodiny před brutalitou Kadyrova mladšího ochránit preventivně, anebo jim zajistit stálý finanční příjem) .

Při dotyčné trestní výpravě do dvou čečenských osad, v nichž se skrývala skupina čečenských separatistů, vedená Zaurbekem Avdorchanovem, požadující odtržení od RF ( dle Kremlu mají komicky jen ukrajinští separatisté právo na separatismus ), při které byl Zaur dle výše zmíněných listů zástupcem velitele praporu ( jiné zdroje jej označují za velitele praporu) , bylo zlikvidováno 5 povstalců, ale také 5 příslušníků jednotky Specnaz z Ufy.

Velení Praporu Sever se s velením jednotky Specnaz pohádalo již před akcí s tím, že jednotce vyčetlo, že v Čečensku jednotka Specnaz nemá co pohlédávat.

Po akci velitel této jednotky Specnaz obvinil prapor Sever, že nejenže neposkytl jednotce Specnaz pomoc, ale ještě úmyslně na její polohu upozorňoval výkřiky Allah akbar …

Navíc z analýzy zranění zabitých vojáků vyplynulo, že výstřely přišly ze strany Praporu Sever, a byly způsobeny municí, kterou čečenští separatisté nemají …

List Moskovskij komsomolec má k dizpozici i záznam podezřelé komunikace mezi příslušníky Praporu Sever s volacím znakem Zaur ( „příslušník“ Praporu Sever) , Komisař ( zástupce velitele Praporu Sever Abduláh Mutaliev, byli dva zástupci ? ) a Ruslan (jehož identita nebyla medializována, ale kolovaly informace, že šlo o Ruslana Geremejova, jehož strýc Sulejman Geremejov zastupuje Čečensko v horní komoře ruského parlamentu/v Radě federace ( jeho jméno, informovalo Rádio Echo Moskvy z 11.3.015, se objevilo v médiích v souvislosti s vraždami politických konkurentů Ramzana Kadyrova - Ruslana Jamadajeva a Movladiho Bajsarova, a v kauze zavraždění Anny Politkovské  z listu Novaja gazeta )…

Po této trestní výpravě ze 4.2.010 proběhlo vyšetřování, které bylo nejen smeteno pod koberec ( prominent „ Ruslan“, jehož identitu Dadajev zná ), ale byl z funkce odvolán i gen. Nikolaj Sivak, velitel Spojených sil na Severním Kavkazu, jenž se snažil incident vyšetřit samostatně .

Rádio Echo Moskvy 11.3. 015 oznámilo, že osoba, o které píše Novaja Gazeta, že je organizátorem vraždy Němcova, je výše zmíněný Ruslan  Geremejov, jehož strýc je členem Senátu ruského parlamentu, a druhý strýc Wach Geremejov je policejním velitelem jednoho čečenského regionu.. Bratrancem Ruslana Geremejova je poslanec Dumy za Putinovu stranu Jednotné Rusko, Adam Delimchanov, bratranec Ramzana Kadyrova …

Kadyrova  (*1976) bratrance Adama Delimchanova*1969 obvinila nejen policie dubajská v kauze likvidace Jamadajeva ( od té doby je hledán Interpolem ), ale i vídeňská policie v kauze likvidace Umara Izrailova, zastřeleného v pravé poledne na ulici ve Vídni v 1/09 ( 6 dní poté byl uprostřed MOW v pravé poledne zastřelen právník Stanislav Markelov, zabývající se porušováním lidských práv v Čečně, a novinářka (Novaja gazeta)  Anastázie Baburová, členka Autonomní akce, která psala o ruských neonacistických skupinách, jejichž aktivisté byli z vraždy obviněni ) , kam Izrailov uprchl poté, co si u Evropského soudu stěžoval na mučení, prováděné v přítomností obou bratranců Kadyrova + Delimchana, které Putin vyjmul z ruských zákonů ) .

Bratr Adama Delimchanova ( kterého Kadyrov na veřejnosti představuje jako svého nástupce ) , plukovník Alimbek Delimchanov, je velitel elitní speciální policejní jednotky - praporu "Sever", která je součástí 46. samostatné brigády speciálních jednotek ministerstva vnitra vnitra vojsk RF ( údajně je součástí Kadyrovy osobní stráže ) …

Gen. Sivak v 3/09 v armádních novinách Krasnaja zvězda upozornil na stále existující hrozbu čečenského separatismu (boj za nezávislost), který má i nadále podporu místního obyvatelstva ( z 80% nezaměstnaného), bez ohledu na Kadyrovy hrozby odvetnými bestiálními akcemi, a to i za „ opomenutí „ nahlásit „ cokoliv podezřelého“  kadyrovským úřadům.

Protože však Kreml tvrdí, že „ islámistické teroristy“ ( jak označuje muslimské bojovníky za nezávislost na RF ) na Severním Kavkaze již „ vymýtil“ , vystoupil téhož dne v Machačkalel šéf Vyšetřovacího výboru Generální prokuratury RF nechvalně proslulý Bastrykin, aby generálova slova uvedl na pravou míru s tím, že se podařilo zneškodnit většinu „ teroristů“ / čečenských separatistů, kteří vážně narušují činnost státní firmy Rosněft, která má monopol na těžbu čečenské ropy …

List Novaja gazeta opět vyvolala rozruch článkem z 10.3.015  „Ruští vlastenci a jejich nepřátelé“  ???????? ?????? ? ?? ?????.,  v němž mj. zdůrazňuje, že vražda BN byla důkladně připravena, provoz na dopravní tepně byl zablokován, a že si pachatelé byli tak jisti svojí beztrestností, že ani nezapálili automobil, ve kterém ujeli, aby zničili důkazy. + dle PL listu http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-rosyjska-lista-smierci-rzecznik-kremla-

Rádio Echo Moskvy 11.3. 015 oznámilo, že osoba, o které píše Novaja Gazeta , že je organizátorem vraždy Němcova,  „ člověk, jenž má vysoce postavené příbuzné „ je výše zmíněný Ruslan Geremejov.

Dle Rádia EM na „černé listině smrti“ jsou i šéfredaktor Rádia Echo Moskvy Alexej Venediktov, Xenie Sobčaková a Michail Chodorkovský, informaci, kterou Putinův mluvčí Peskov označil za „ absurdní „.

Dcera BN Žanna Němcová, TV novinářka, prohlásila v rozhovoru pro německý nedělník Bild am Sonntag, že její otec byl zavražděn, protože kritizoval Kreml, a že to byla nájemní vražda spáchaná s plnou podporou úřadů, takže vrazi věděli, že  nebudou nikdy potrestáni „ …

http://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/boris-nemzow/tochter-schanna-im-interview-40066688,var=x,view=conversionToLogin.bild.html

Ramzan Kadyrov byl po vraždě Němcova nejvíce slyšet, mj. na Instagramu prohlásil, že „ Němcova zavraždily západní tajné služby, které chtějí v RF vyprovokovat vnitřní konflikt „ ...

Proto Putin již 2.4.014 vyhlásil zákon o Občanské obraně veřejné bezpečnosti, který vyslal nejen do moskevských ulic dobrovolnické Lidové milice k posílení policejních jednotek, Putin se připravuje na ruský majdan.

Illarionov k vraždě BN prohlásil, že šlo o nadstandardně profesionální vraždu, jak prohlásil vojenský odborník Andrej Soldatov s tím, že nestřílel ani řadový příslušník GRU jednotek Specnaz, protože jeho vojenský výcvik by mu takovouto precisní vraždu neumožnil zvládnout ...

Jedna kamera celou akci natočila, a mistrovství střelby bere dech – střelec věděl, že ostatní kamery nefungují, a jaký je záběr této jediné fungující kamery.

Věděl přesně, kdy vystřelit, protože čistící vůz Němcova zakryl jen na dvě vteřiny, během kterých vypálil 6 ran , z nichž tři byly smrtelné, přesně zasáhly hlavu, srdce a ledviny, a přesně v době, kdy po mostě nejela kolona aut, ale jen dva vozy – čistící vůz, a auto, ve kterém střelec prchl, protože někdo semafory zablokoval. Navíc věděl, že policie dlouho nepřijede.

V létě 014 skupinka ukrajinských aktivistů přesně na tomto mostě rozvinula ukrajinskou vlajku – již  po 20 vteřinách měli všichni demonstranti nasazena želízka – bez podpory Kremlu není zastřelení opozičního politika před Kremlem absolutně možné  ...

Viz můj článek Gorbačov varoval Němcova před  Putinem.

12.015 Putinův Vyšetřovací výbor( Vladimír Markin ) oznámil, že  šetření oficiálně ukončí k 1.2.016, a že z vraždy obžaluje 4 Čečence, kteří byli zatčeni překvapivě velmi brzy ( Zaur Dadajev, údajný střelec, zadržený 6.3.015 v Ingušsku, kde byl údajně na měsíční dovolené, + Anzor + Šadid Gubaševovi, Temirlan Eskerchanov, + Chamzat Bachajev ), pátý Beslan Šavanov se údajně při zatýkání v Grozném vyhodil do povětří.

Dle Putina/Markina si vraždu objednal Ruslan Muchudinov, pracovník čečenského ministra vnitra a řidič jednoho z velitelů čečenského elitního praporu Sever, spadajícího pod ministerstvo vnitra, Ruslana Geremejova, kterého se údajně nepodařilo zadržet.

Muchudinov byl doposud uváděn jen jako komplic, ale Zaur Dadajev + Anzor Gubašev prý uvedli, že jim za vraždu, kterou plánovali od 9/014, kdy si v MOW pronajali dva byty a vozidlo, kterým začali sledovat denní rozvrh BN, nabídl 25 mil. rublů, 5 miliónů každému + koupil letenky z MOW do Grozného na 1.3., sobě změnil datum z 1.3 na 4.3.015 (  „ skutečně pádný „ důkaz, Dadajev svoji výpovědˇ před soudem několikrát odvolal s tím, že byla vynucena mučením ), a z letiště poté, co je doprovodil, odjel mercedesem.

4.3.015 se dostavil na letiště Domodědovo, a odletěl do Grozného – od té doby je „nezvěstný „.

Muchudinov byl údajně koordinátorem vraždy, mj. předal vykonavatelům vraždy vůz ZAZ a pistoli, kterou z místa činu odnesl.

Kreml však netuší, kde Muchudinov dlí, proto po něm vyhlásil celoplanetární pátrání ( se vší pravděpodobností již dávno není mezi živými, svědci ho v Čečensku viděli naposledy 6.3.0215  ( podobně v kauze Ruslan Jamadajev rozstřílený v MOW za bílého dne v 9/08, klíčový svědek a organizátor jeho vraždy Čečenec Arbi se vzápětí „ utopil „  )  …

Znamená to, že FSB označila za hlavní organizátory lidi, které oficiálně nikdy nezatkla, nikdy nevyslýchala, a kteří se propadli do nitra země.

Advokát Němcovovy dcery Vadim Prochorov výsledky vyšetřování označil za odvedení pozornosti od skutečných organizátorů vraždy s tím, že je absurdní, aby byl Muchudinov mozkem vraždy.

Prochorov prohlásil, že žádný ze zatčených neměl žádný osobní motiv se BN zbavit,ani Muchudinov. Během vládní akce BN byli všichni tito zatčení z praporu Sever na zvláštní oficiální operaci, kterou vedli jejich nadřízení, proto byli ze svého zatčení tak překvapení, a podávali rozporné výpovědi …

Žanna Němcová marně po celou dobu vyšetřování požadovala, aby byl vyslechnut i Ramzan Kadyrov, jenž Dadajeva, údajného střelce, hned po zatčení prohlásil za pravého čečenského vlastence, a Němcovi hrozil smrtí již v roce 02, jak BN uvádí ve své knize publikované v roce 07, a která je na žádost advokáta Prochorova součástí spisu.

10 dní po vraždě Němcova Putin Kadyrova vyznamenal nejvyšším ruským státním vyznamenáním, aby všichni viděli, že Kadyrova, jehož političtí odpůrci byli zavražděni nejen v MOW, ale i ve Vídni a v Dubaji, nikdo vyslýchat nebude.

Žanna Němcová rovněž bezvýsledně požadovala vyslechnout gen. Viktora Zolotova, bývalého šéfa Putinovy osobní gardy, jenž je dnes náměstkem ministra vnitra, a ochráncem Kadyrova.

Atmosféra houstne

25.1.016 byl advokát Prochorov ve Štrasburku na slyšení Parlamentního shromáždění Rady Evropy , které bylo věnováno vyšetřování vraždy BN, spolu s Žannou Němcovou, a politickými odpůrci Putina Michailem Kasjanovem a Vladimírem Kara-Murzou  – Kasjanov a Kara-Murza se ještě týž den objevili na videu Instagramu Ramzana Kadyrova, jak jsou na mušce jeho pistole s výhružným komentářem : „ Kdo nepochopil, pochopí „ ,  video stáhnul až správce sociální sítě, což Kadyrov označil za cenzuru …

Kreml svého pochopa neodsoudil, a tento se druhý den objevil v maskáčích a vyhrožoval protivníkům Putina, „ kartonovým hrdinům“ , „ nepřátelům lidu „ …

Advokát Prochorov k tomu poznamenal „ Kadyrov je dnes četníkem Ruska, a protože mu Putin udělil naprostou beztrestnost, jeho zločiny neznají mezí “ .

V 3/016 Kadyrovi vyprší druhý pětiletý prezidentský mandát, takže bude muset do ruských parlamentních voleb v 9/016 oficiálně svoji funkci předat čečenskému Medvěděvovi …

Ilja Jašin, jenž s Němcovem spolupracoval na dokumentu o působení ruské armády na Ukrajině, pro list The Guardian prohlásil, že hlavním úkolem Markinova Vyšetřovacího výboru bylo zahladit stopy po skutečných pachatelích a objednavateli vraždy.

Proč zabili Němcova :

?????? ? ???????? ?? 10 ???????: ?????, ??? ????? ???? ?????/ Němcov v rozhovoru z 10.2.015 : "Bojím se, že mne Putin zavraždí " / http://inforesist.org/boris-nemcov-10-fevralya-2015-goda-boyus-togo-chto-putin-menya-ubet/

?????????. ?? ??? ????? ???? ?????? ???????!!! ???????? ??????????!  / Proč Putin zavraždil Němcova :    https://www.youtube.com/watch?v=jh73f9BgabY

Ohrožená  dnes je i Xeňa Sobčaková, jejímž kmotrem je Putin, kterého ostře kritizuje, a která dostává výhružky smrti pravidelně, mj. když odcházela z pohřbu Němcova, někdo jí pošeptal do ucha „ Nyní si na řadě ty „ …

Ramzan Kadyrov běžně vyhrožuje soudcům a prokurátorům :

Soudkyně Městského soudu Južno-Sachalinska, hlavního města Sachalinu, Natalia Perčenková 12.8.2015 rozhodla, že citace z Koránu a komentáře k nim /súra  útočí na ostatní náboženství a šíří náboženskou nenávist, proto obsah Koránu označila za extrémistický.

Čečenský vůdce Kadyrov byl jejím rozhodnutím velmi pobouřen s tím, že označuje miliardy muslimů za zločince ( každý muslim během dne říká modlitbu nejméně 5x , takže každý muslim je přinejmenším 5krát za den extrémista, jiní se modlí každých 5 minut, protože je to jejich jediná pracovní náplň ), a hrozil jí osobní mstou. Na svém Instagramu nazval ruské soudce a státní zástupce vlastizrádci a ďábly, a žádal jejich potrestání.

Přidala se k němu i Rada muftích RF.

Následovalo prohlášení mluvčího generálního prokurátora o nepřípustnosti urážek vůči soudcům a státním zástupcům, pro jistotu však zastupitelství Južno Sachalinska podalo proti rozhodnutí soudkyně Perčenkové odvolání, taktéž Kadyrov – jejich odvoláním bylo spěšně vyhověno.

V důsledku tohoto skandálu Putin zákonem zakázal výklad textů „ svatých“ knih dle ruského zákona o extrémismu .

Pár hodin před zastřelením Němcova „ neznámý „ útočník v Nižnym Novgorodě rozstřílel okna bytu Anny Stěpanovové, šéfky Němcovovy strany RPR- Parnas/Strany národní svobody, kterou FSB neustále vyšetřuje …

Dva dny po pohřbu Němcova byl v MOW brutálně zbit protiputinovský aktivista Alexej Semenov, útočníci jako vždy nebyli vypátráni.

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 27.2.2016 23:07 | karma článku: 18,97 | přečteno: 510x