Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ctenar1970

2. 8. 2008 0:07
Pomohli Americane Francouzum

V posledni etape 1.Indocinske valce(1945-1954) USA platily 80%valecne vydaje.Americke letectvo uskutecnilo nalety na fronte DienBienPhu.Dokonce nabyzeli Francouzum atomovou bombu aby znicili jak Vietminh,tak sve vojaky na teto fronte!

0 0
možnosti

Okos

1. 8. 2008 0:16
Teda je to dlouhý a moc se mi to nezdá.

Jedna si  myslím že Larošelská dohoda o eurocorps je úplná blbost, která k cíli nevede. Možná je to ale dáno jen mým euroskepticismem. Otázka důležitosti či nedůležitosti Evropy je dost kardinální. Hujeři si představujou že když se evropské státy spojí, tak vznikne důležitý hráč na světovém poli a v EU bude ráj na zemi. Počítají vůbec s tím, že pak budou jednotlivá křesla třeba v OSN nahrazena jedním křeslem za EU?!? A podobně v WTO a dalších organizacích! S ohledem na rozpory v politice jednotlivých států, kde jde zejména o overatlantický pohled a evropskolokální pohled a rozdílné zájmy sever-jih i východ-západ, se domnívám že politická a vojenská integrace je těžko možná. Vidím osobně NATO jako dobrou bázi pro další rozšiřování bezpečného koridoru na zemi. Pokud jednotliví členové budou vojensky na výši, tak určitě budou mít i podíl na velení a rozhodovací pravomoce.

0 0
možnosti

Okos

1. 8. 2008 0:17
dokončení

Co mě osobně dělá velké starosti je opakování neblahého paktování mocností z třicátých let minulého století a zejména neblahá dohoda Ribb-Molot mezi Německem a Ruskem. Dnes se již vojenský nátlak mezi státy přelil do ekonomického nátlaku. Německá podpora Ruským snahám o přímé vybudování produktovodu do Německa je proti duchu EU a zcela proti zájmů celé východní Evropy. Rovněž jejich házení vidlí do snahy o vybudování ropovodu a plynovodu do Evropy přes Turecko vidím jako velké protievropské svinstvo. Francie hraje v tomhle mrtvého brouka výměnou za podporu jejich politiky vůči Africe. Sarko je sice hodně pro USA, ale kromě slov se to moc neprojevuje. Pevně věřím že VB po nástupu Camerona zaujme pozitivní politiku vůči USA a pokusí se Evropu dostat na pozitivnější cestu. Brown se projevuje jako trouba lokálního formátu a raději nic moc nedělá aby něco nezkazil.

0 0
možnosti

CHYREN

31. 7. 2008 17:56
Hezký domácí úkol..

;-DR^ Karma. Za vášeň, která je docela čtivá.[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,84
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz