Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma!

Na Finsko se rádo zapomíná, přičemž je to klasická ukázka sovětského "přístupu" k sousedům. Jen náš pan president doporučuje "finlandizaci".

2 0
možnosti
Foto

Nechci posuzovat, informací o této době je velké množství, ale v podstatě máte pravdu, i když ten celý finsko/sovětský konflikt byl trochu složitější. Finové však jako národ dokázali, že i malý národ se může bránit. Porážka nemusí ještě být jeho konec. Vybojovali si respekt a těží z něho dodnes.

3 0
možnosti
JH

Vidim, ze za chvili se soudruzka manipulatorka dostane k Napoleonovi a pak uz to mame jenkrucek k tomu, jak nam bude predlozeno, ze Polaci vlastne na uzemi Ukrajiny a Ruska konali mirumilovne misie, byt doprovazene vyvrazdovanim domaciho obyvatelstva.....samozrejme, ze to bude vina tech rusky mluvicich domorodcu :-P

0 5
možnosti

Vážená paní. Ďábel se skrývá v detailech. Hlavně v těch technických. Časová osa je více-méně správná, v tehdejší politice se asi vyznáte. Ale co se týče vedení bojů, plácáte spoustu informací, které jste asi sehnala o jiných oblastech.

Jinak by jste věděla, že tzv. čtyřprstý roj vyvinuli němci ve španělsku, a fungoval úplně jinak, něž popisujete, že minová pole jsou v zimě většino nepříliš účinná a ve finsku to nebylo jinak a že finská armáda neobklíčila velké množsví ruských vojáků, ale cíleně je likvidovala za pomoci obklíčení menších jednotek.

Samozřejmě, jak už jsem výš podotkl, váš článek má velkou hodnotu, ale podobné drobnosti mu ubírají na důvěryhodnosti.

Navíc, zmínky o Putinovi mi tam přišly až příliš propagandistické. Buď píšete zajímavé články, nebo propagandu. Obojí dohromady snižuje hodnověrnost.

1 0
možnosti
AK

Vážený pane, děkuji za přečtení článku, mé zdroje uváděly, že čtyřprstý roj vymysleli Finové, ale věřím i vašemu zdroji ( přikláním se spíše k tomu, že to byli Němci , ale nenapadlo mne to ) minová pole ve sněhu asi nefungují, nicméně se snažím popsat, že své pobřeží skandinávské státy zaminovaly, o tom, že Finové likvidovali RA po částech píši, ale děkuji za vaše informace, hezký den.

1 0
možnosti
Foto

Když už Blitzkrieg, tak ten (der Krieg). Ach ty jazyky.

0 3
možnosti
AK

Přeorientujte se pane Hermánku Lingvisto zpět do češtiny/ Blesková válka, ale děkuji, že jste si povzdechl v mém blogu, snad Vás to povzneslo do vyšších oblak proputinovské loajality..

2 0
možnosti
KT

zajímavé info, hlavně souvislostmi s dalšími událostmi. vy jste politolog s ruskými kořeny?

0 0
možnosti
Foto

Promiňte, ale Vaší změti zkratek, lomítek a závorek jsem nedokázal přečíst víc než jeden monitor.Rv

1 1
možnosti
JR

J65a38r96a 19R89a92n29k

30. 11. 2014 23:31

Ctete casteji.....a zvyknete si. Za leta cteni pani Andrei, jsem si zvykla a uz mi to neprijde:-)

2 0
možnosti
AS

A26d17a42m 24S32t31a54v53a

30. 11. 2014 22:07

"....Rusko, které se FS marně pokusilo rusifikovat....": Autorko, můžete uvést konkrétní kroky, jimiž se  Rusko vůči tomu vašemu FS o to pokoušelo?

0 4
možnosti
Foto

Že Vy jste omylem četl jiný blog?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz