Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kladu si otázku, proč (novo)ruský občan Depardieu ( http://www.gerarddepardieu.estranky.cz/clanky/dvoji-zivot-gerarda.html )  neuždíbne něco ze svých milionů pro své chudé spoluobčany. Není divu, že se po všech svých aférkách raději usadil v RF. Svůj k svému.

Název Novorossijsko je převzat z jedné části původního Nového Srbska, které ovšem leželo na pravém břehu Dněpru, viz Ottův slovník naučný:

http://www.nebakov.cz/obrazky/rusko1762.jpg

pro srovnání s dnešní mapou: http://www.nebakov.cz/obrazky/un-ukraine.png

S oblastí na východě to nemá nic společného. Nicméně r. 2008 jakýsi pan Svahilov (?) umístil na wikipedii mapku, kde tuto oblast protáhl i po druhém břehu Dněpru tak, aby zahrnovala i Mariupol a další. Jak vidno, příprava se konala s předstihem.

2 1
možnosti
PP

Opět lžete, nebo spíše ve Vašem případě mumláte nesmysly: 

Nové Rusko či Novorusko, případně Nová Rus (rusky Новоро́ссия, Новороссийский край, Но́вая Росси́я, Но́вая Русь) je historické označení území na severním pobřežíČerného moře, které na konci 18. století dobyla, obsadila a poté i kolonizovala ruskými a ukrajinskými osadníky Ruská říše. Jde o jižní část bývalých tzv. Divokých polí, severně od oblasti Novoruska se nacházelo Malorusko, které je dnes střední a severní částí Ukrajiny. Správním střediskem byl dnešní Dněpropetrovsk (tehdy Novorossijsk), později Oděsa. Území bylo před ruským obsazením součástí Osmanské říše. Dnes je součástí Ukrajiny, malé části též Ruska a Moldavska, resp. Podněstří.

Po Říjnové revoluci vyšel název Nové Rusko z užívání.[1] Totéž platilo i po rozpadu Sovětského svazu. Během protestů na jihovýchodě Ukrajiny na jaře 2014 začali toto označení aktivně používat proruští separatisté a název Nové Rusko se stal neformálním označením neuznaných povstaleckých republik na Donbasu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/Mapa_Regi%C3%B3n_Novorrosiya.png

Novorossiya (Russian: Новоро́ссия, Romanian: Noua Rusie; literally New Russia) is a historical colonial term of the Russian Empire in 1764–1873 denoting an area north of the Black Sea (presently part of Ukraine), which Russia annexed as a result of Russo-Turkish wars and further expanded at the cost of Cossack Hetmanate and Zaporizhian Sich. It encompassed the Moldavian region of Bessarabia, the Ukrainian regions of Black Sea Littoral (Prychornomoria), Zaporizhia, Tavria, Azov Sea Littoral (Pryazovia), the Tatar region o

0 2
možnosti
PP

Vas urcite nezajimaji "zahranicnepoliticke vztahy" jak deklarujete v profilu. Natoz, aby byly Vasi "vasni". Tezko i soudit, jaka "vasen" Vas prenesla pres studium(?!) mezinarodniho plzenskeho(!?) prava.:-/

Jinak byste nerachtala albanskyma konzervama a polskou pohankovou kasi, kdyz Iran, pres usilovne namluvy Zapadu, v toto utery, 20. ledna 2014, uzavrel v Tehranu s Ruskem vojenskou spolupraci proti USA. Ano, ten Iran, ktereho Zapad a Izrael nedokaze ani 35 let od vyhnani sionisujiciho slicneho saha Pohlaví dobyt zpet sankcemi, financni blokadou ani diverzemi, natoz zakazy dogozu vypsklych zapadnich technologickych konzerv a srotu.

Nerachtala albanskyma konzervama a polskou pohankovou kasi, kdyz neoddluzitelne  USA po 60 letech neuspesneho embarga vuci malinkate Kube, kleci ostudne pred timto ostruvkem hrdosti s odvahy a vnucuji Kube obnoveni diplomatickych vztahu.

Nerachtala albanskyma konzervama a polskou pohankovou kasi, kdyz par set km od Kuby a pobrezi USA, Rusko a Cina zacinaji pres Nikaraguu hloubit kapacitnejsi obdobu Panamskeho peuplavu mezi Atlantikem a Pacifikem, za dohledu a ochrany ruskeho vojenskeho namornictva. 

Pokud jste dnes zarachtala albanskyma konzervama a polskou pohankovou kasi na cizi zadani, je to smutne. 

Pokud jste dnes zarachtala albanskyma konzervama a polskou pohankovou kasi z vlastni hlavy, je to jeste horsi, nebot Vam brzy k obzive i radosti zbyde jen ta Vase ctena vysoce efektivni "vasen", co Vas prenesla pres studia mezinarodniho prava. 

Tenhle vtip pridavam pro Vase obveseleni: Stoji dva Rusove v dlouhych paralelnich oceredich s dalsimi Rusy. Jedna ocered Rusu vykupuje autosalon, druha oceted obri obchod s elektronikou. Oba Rusove lkaji: Zase po 17 letech je tu krize! V te Jelcinovske jsme vykupovali zapalky a konzervy se sardinkama. Ted hromadime za Putina do zasoby auta a domaci kina. To jsme zase jako stat dopadli!

2 4
možnosti
AK

Pane Petkov Pokrytecký, když se již pouštíte do hodnocení mého " profilu " , do kterého vám nic není, zrovna tak, jako mne nic není do hodnocení vaší ruské duše, připomínám vám, že vás ruští demokraté a ruští občané pod prahem chudoby absolutně nezajímají, maximálně ruští velkopodnikatelé v Česku a jinde, tak vzhůru směrem do RF, kam jistě často jezdíte, a pokud ne, tak to napravte - měl byste strávit alespoň rok na ruském venkově.

4 1
možnosti
DP

D84a38d93a20k 62P24e52t82r

22. 1. 2015 6:44

Snad ne, Nové Kosovo? Navrhne  Putin?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,86
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz