Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Putin, Hannibal ante portas, NATO stojí před válečným konfliktem

Dlouho byl takový scénář nepředstavitelný, ale dnes se rýsuje na Ukrajině, kterou Putin již ne plíživě, ale vůči mezinárodní veřejnosti vyzývavě vojensky obsazuje ( premiér Arsenij Jaceňuk, jenž v říjnových volbách kandidoval za blok Lidová fronta, v jehož vedení je mnoho ex členů strany Vlast Tymošenkové,  označuje od počátku boje na východní Ukrajině za přímou ruskou invazi, která začala v 3/014 okupací Krymu ).

Díky Putinovým podvratným aktivitám bude epicentrum konfliktu přímo na ruských hranicích, proto „ počestný „ Kreml hrozí použítím jaderných zbraní.

Putin, nadrogovaný KGB propagandou, chce z „ Putinova „ Ruska učinit střed světa, a zbavit tak  svět „ západního provincialismu“  - Putinův svět bude ortodoxní a slůvko „Západ“ v něm bude zakázáno.

Putin je posedlý vztekem z evropanizace/demokratizace bývalých satelitů SU, kterou nazývá „ dekadencí „  -  US + EU jsou na cestě do propadliště dějin, hrozí Putin, třebaže ve skutečnosti si US svým plynem z břidlic  posílily svoji energetickou autonomii, a v letech 016-018, která budou pro Putina kritická, hospodářsky posílený Washington ( zatímco ruský průmysl představuje jen pětinu průmyslu čínského ) z Obamových proruských pozic přejde do tvrdých pozic protiruských.

Jaká léta budou vyvrcholením Putinovy militaristické rozcvičky není známo.

Putin řinčí jadernými zbraněmi od roku 07, viz výkřiky o použití jaderných zbraní z úst vysokých ruských důstojníků při NATO v Bruselu dle instrukce jejich politruka Rogozina, jenž hrozil, že bude-li Rusko napadeno konvenčními vojenskými silami Západu, použije taktické jaderné zbraně ...

Kreml tvrdí, že proti západnímu militarismu + radikálnímu islámu si RF musí vybudovat dvě strategické  obranné bašty - západní se středem na Ukrajině, a jižní od Řecka po Írán přes Kypr, Sýrii a Izrael ...

Putina na Západě omlouvá významný politický harcovník - stařičký Henry Kissinger, autor zahraniční politiky prezidentů Richarda Nixona a Gerarda Forda, architekt sblížení Washingtonu s Čínou, kterému kremelští bolševici nemohli přijít na jméno ( 1973 pučem generála Pinocheta pohřbil lidovou revoluci prezidenta Allendeho, a v roce 75 okupaci Portugalského Timoru Indonésií ) ...

Putinův plíživý puč nastává i v PL ( v ČR jej organizuje Zemanova družina ).

V 9/014 opustil po sedmi letech PL diplomacii bývalý novinář Radoslaw Sikorski, jenž se jako jediný postavil Putinovi během Beslanu ( 1.9.04), a svoji nevybíravou kritikou Kremlu přiváděl své kolegy na Západě do brekotu.

Bezduchá premiérka Ewa Kopacz si za ministra zahraničí vybrala bezduchého Georga Szetyna z vládní Občanské platformy, jenž rozumí zahraniční politice stejně jako Obama, nicméně byl ministrem vnitra, a seznámil se s FSB.

Szetyna hned po nástupu do funkce prohlásil, že „ normalizuje“ vztahy s Kremlem ...

Jak Kreml očekává, Kopaczová a Szetyna vymaží PL z evropské diplomacie ( je zde ještě Jaroslaw Kaczynski ).

23.9. 014 Kreml oznámil, že k roku 020 bude Černé moře kontrolováno ruskými válečnými plavidly, k tomuto roku jich v Černém moři bude zhruba 100 kusů.

NATO Kreml od agrese odstrašuje nejrůznějšími vojenskými cvičeními, Rapid Trident 2014, Sea Breeze 2014 – v polovině září 014 ruský letoun nebezpečně nízko přelétával nad jedním z NATO plavidel v neutrálních vodách Černého moře.

Cvičení Rapid Trident pod US velením se konalo kolem bývalé obří SU základny Javoriv na západní Ukrajině, zhruba 1.200 km od Doněcka.

K velkému znechucení Kremlu PL a pobaltské země požadují, aby na jejich území byla zřízena alespoň regionální velící střediska NATO – stačilo by, kdyby jejich posláním byla pouhá demonstrativní přítomnost.

K tomuto přání svých východních členů je NATO zatím zdrženlivé, ale jejich zřízení nevylučuje, uvedl velitel Spojeneckého velitelství pro transformaci NATO v Norfolku  gen. Jean-Paul Palomeros.

V roce 015 se bude konat nezvykle rozsáhlé společné cvičení Trident Jointure v Itálii, ve Španělsku a v Portugalsku s 25.000 vojáky, aby si NATO osvěžilo svoji taktiku odstrašení, a případně zaplnilo mezery v logistice, infrastruktuře či ve velení, uvedl v Newportu gen. Adrian Bradshaw ze SACEUR.

Gen. Bradshaw východoevropské státy ujistil, že se mohou „ plně spolehnout „ na NATO jednotky Rychlého nasazení, které jsou akceschopné do 48 hodin, nicméně budou se muset reorganizovat národní systémy včasné výstrahy.

Také by se měl zrevidovat neefektivní systém politického rozhodování v NATO – na rozdíl od studené války SACEUR dnes nemá právo vyhlásit pro jednotky NATO stav pohotovosti bez politického souhlasu Severoatlantické rady ...

Věrohodnost NATO, nezastaví-li Putina na východní Ukrajině, je v sázce.

6.10.014 nová šéfka EU diplomacie Federica Mogherini prohlásila, že je nutno Putinovi zabránit, aby si vybojoval pozemní koridor z RF na jím okupovaný Krym.

Do PAR přijel počátkem října 014 neblahý sociáldemokrat Frank Walter Steinmeier, v letech 99-05 jako šéf kancléřství Schroederova šedá eminence,  „ appeasementář“,  jenž se zasloužil o politiku ustupování před Putinem, jako ministr zahraničí Merkelové zejména v Gruzii.

Jako pokračovatel Willyho Brandta a Schroedera, kterého si v roce 05 Putin ostentativně koupil, Steinmeier přivedl Německo k „užšímu partnerství“ s Putinem, v roce 010 byl autorem radikálních sociálních reforem v Německu.

Merkelová, která zná Putina jako podplukovníka KGB, je k romantické víře Steinmeiera, že Putin je nejupřímnějším přítelem Německa, skeptická.

Steienmeier naštěstí v roce 09, kdy proti Merkelové kandidoval na úřad kancléře,  obdržel jen 23% hlasů, a SPD, znechucená nákupem Schroedera,  zahraniční politiku populární Merkelové bez odporu podporuje.

Steinmeier proslul citátem, že „ diplomat je jako opice, která váhavě vytahuje rybu z vody, aby se neutopila, a když ji vytáhne mrtvou, lituje, že ji nevytáhla dříve „  ( 20.2.014 z se Steinmeierovi povedl mistrovský kousek, když zorganizoval „zájezd“ do Kyjeva s Radoslawem Sikorským a Laurentem Fabiem ) .

Steinmeier nesnáší Davida Camerona, jenž na jeho adresu prohlásil, že „ se Němci vůči agresorovi Putinovi chovají přesně tak, jak se Britové a Francouzi chovali podlézavě vůči Hitlerovi v roce 1938 „ …

V 10/013 europarlament ve Štrasburku udělil Sacharovu cenu za „ Svobodné myšlení a svobodného ducha „  gynekologovi z Konga (Kinshasa) Denisu Mukwege, jenž již mnoho let navzdory hrozbám neohroženě pomáhá brutálně znásilněným a zmrzačeným ženám a dívkám z dřívějšího Belgického Konga, které balancují na pokraji života a smrti.

Dalšími kandidáty na udělení ceny byly organizace křestˇanů na BV či Euromajdan.

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 14.11.2014 8:03 | karma článku: 18,88 | přečteno: 1552x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 649x | Diskuse| Společnost

Andrea Kostlánová

Putinova hodně neurozená „ šlechta „ - Vorobjov starší a mladší

Prigožin*1961 zaměstnával dceru Darju Alexandra Dugina, ideologa Velkého Ruska a protizápadního eurasijství, jejíž auto explodovalo u Moskvy 20.8.22. Duginova dcera byla stejně zvrhlou protizápadní a protiukrajinskou fanatičkou

22.8.2022 v 20:31 | Karma: 20,56 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Žoldáci z Blackwater Erika Prince měli být prodáni i Putinovi

Žoldnéřskou firmu Blackwater založil 1997 republikán Erik Prince, obdivovatel Bushe Seniora, a jistý Al Clark, střelecký instruktor a známý Erika Prince z jednotky Navy Seals ( Prince z Navy Seals předčasně odešel 1995,

21.8.2022 v 22:46 | Karma: 9,53 | Přečteno: 301x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin II Putinův šéfkuchař a nájemný vrah v jedné osobě

O soukromém životě Prigožina je možné se něco dozvědět jen z Instagramových účtů jeho dcery Poliny a syna Pavla, jenž se nahý prochází na rodinné luxusní jachtě, ukazuje rodinný tryskáč a luxusní auta, či Putinův palác

20.8.2022 v 19:51 | Karma: 18,51 | Přečteno: 645x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin Putinovi financuje soukromou armádu a ovlivňuje volby v zahraničí

V Rusku je celá řada agentur ( např. E.N.O.T. Corp, která na Balkáně, v Bělorusku a na Ukrajině organizovala „ vlastenecké „ tábory pro mladé lidi ), které zaměstnávají žoldáky, kteří vedle toho, že poskytují ostrahu zahraničním

8.8.2022 v 23:16 | Karma: 12,89 | Přečteno: 289x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

GLOSA: Trestání bezdětků? Má-li něco logiku, vytáhněte na to kanon

3. května 2024

Premium Na živořící lidovce se sesypala hora kritiky za jejich návrh, aby bezdětní lidé odváděli vyšší...

Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  13:54

Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,83
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz