Proč Kreml nechce ratifikovat článek 20 Úmluvy OSN proti korupci

Článek 20 Úmluvy OSN proti korupci z roku 03 stanovuje konfiskaci majetku, jehož původ nelze prokázat. Andrej Kolesnikov, novinář listu Novaja gazeta, pro list Vědomosti z 2.7.014, napsal, že razie v bytě Alexandra Navalného ve 4.00 ráno s odůvodněním, že podle Putina ukradl bezcenný obraz, jen dokazuje groteskní aroganci Putinových metod v rámci Stalinova tvrzení :“ Čím absurdnější je lež, tím je přesvědčivější  „  …    

Navalnyj soukromě vyšetřoval aktivity  „Družstva Sosni Dača „ ( identické  s bývalým družstvem Ózero, do kterého patřili všichni tehdejší Putinovi přátelé ), které nazval „ mafiánským zločineckým gangem „ .

Družstvo Sosni Dača je komplex luxusních paláců a zámků  s rozsáhlými pozemky v Leškovo, které patří členům Putinovy strany Jednotné Rusko.

O tomto družstvu Navalnyj napsal článek v internetovém deníku Live Journal na podzim 013, který přetiskl server The Moscow Times 28.11.013.

Navalnyj píše, že všichni, kdo si komplex ruských vládních činitelů prohlédnou, pochopí, proč Kreml nechce ratifikovat článek 20 Protikorupční úmluvy OSN z roku 03, a proč se nesnaží vymezit „ střet zájmů „.

Teprve po článku Navalného si prominenti z Putinovy strany Jednotné Rusko své paláce zapsali do daňového přiznání pro rok 013  …

Vjačeslav Volodin, 1. náměstek šéfa prezidentské kanceláře, ideolog Putinovy strany Jednotné Rusko, vlastní zámek s parkem, lesem, jezerem, přistávací plochou pro vrtulník, vše v částce přes 200 mil. rublů.

Volodin, předseda zahraničního výboru Dumy Konstantin Kosačev, Sergej Samojlov, Igor Rudenský, a Sergej Jastržembský jsou zapsáni jako spoluzakladatelé neziskové firmy Družstvo Sosni Dača.

Sergej Neverov, tajemník Putinovy strany Jednotné Rusko, o sobě v médiích prohlašuje, že je obyčejný „ pracující „ …

Neverov nikdy nepodnikal, žil jen z platu státního úředníka, přesto si koupil nemovitost za 92 miliónů rublů, kterou zapsal na jméno své 75leté matky .

Neverov tvrdí, že si zámek koupil z výtěžku prodeje bytu své matky v Novokuzněcku …

Jeho sousedem v pohádkovém „ bytovém “ komplexu strany Jednotné Rusko je Igor Rudenský, předseda ekonomického výboru Dumy -  ročně vydělá max. 60.000 dolarů, přesto si v roce 08 koupil zdejší palác za astronomickou částku, na kterou by ve své funkci nevydělal, ani kdyby v Dumě úřadoval od kolébky do hrobu.

Sousedem  Rudenského je Nikolaj Ašlapov, jenž má na pozemku i hokejové kluziště.

Byl šéfem státního podniku Specstroj, náměstkem ministra pro regionální rozvoj, dohlížel na organizaci summitu APEC ve Vladivostoku 2012.

Vlastní zámek v částce 178 miliónů rublů + pozemek, který se skládá ze tří katastrálních pozemků.

Sergej Prichodko, bývalý vicepremiér, v letech 92-93 působil na ruské ambasádě v Praze, od 4/97 si vydělával jako asistent ruského prezidenta zhruba 6 -7 mil. rublů ročně – přesto jen pozemek pod jeho palácem má cenu 185 mil. rublů  .

Navalnyj píše, že jen na pozemek by musel vydělávat 34 let, spát na ulici, chodit pěšky, jíst jen chleba a pít jen vodu.

Dalším majitelem zdejšího zámeckého komplexu je Nikolaj Šustenko, šéf společnosti Bazis, která dostává pravidelné státní zakázky v částkách miliónů rublů.

Mladíček Šustenko si v tomto zámeckém komplexu strany Jednotné Rusko koupil 2 pozemky - podle Navalného právě on koupil pozemky i pro Neverova, Rudenka, a Ašlapova.

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 15.7.2014 8:51 | karma článku: 16,79 | přečteno: 734x