Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je nutné také připomenout smutný osud ruských šlechtičen za Lenina, které byly nuceny pod dozorem rudoarmějců odklízet sníh, nicméně jedna z nich baronesa Taube uskutečnila pak pro své noviny rozhovor se samotným Leninem.

0 0
možnosti
AK

Je smutné, že místo ruských šlechtičen jste za krutovlády Lenina na Solovecké ostrovy, kde se sníh neodmetal, nebyl deportován vy - určitě byste nepřežil.

0 0
možnosti
Foto

No ono je spíše signifikatnější, že za WWII se ženy stávali komisařkami s právem zastřelit vojáky, kteří ukradli hodinky.

0 0
možnosti
AK

Hodinky a hodiny kradli všichni rudoarmějci, kradli všechno, co jim přišlo pod ruku. Přečtěte si např. Pasternaka nebo Světlanu Alexijevič Válka nemá ženskou tvář. Rudoarmějci znásilňovali své kolegyně + všechny sovětské ženy, které měly tu smůlu, že je potkaly. Za hranicemi Ruska páchali nejhrůznější válečné zločiny, za SS jednotkami ve zločinech nezůstali pozadu. Projděte si archívy zejména pobaltských republik, jak se bestiálně chovali k německým ženám a jejich malým dětem - maršál Koněv je v těchto zločinech povzbuzoval , měli je za odměnu.

0 0
možnosti
VB

Zvláště za Stalina končívaly ženy v gulagu. Je lepší si připomínat velmi krásný vztah k ženám T. G. Masaryka, který sám pomáhal své manželce v domácnosti, ač byl dost pracovně vytížený, a podporoval rovnoprávnost žen v tom dobrém slova smyslu, kdy žena dokáže pracovat pro veřejný zájem, ale umí být doma laskavou partnerkou a matkou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz