Pár slov ke smrti gorilího mláděte

Bylo prý „ zvídavé“ – jak by nebylo, vždytˇ jsou gorily na stejné intelektuální či vyšší úrovni než většina lidí, a jejich mládˇata mají stejné duchovno jako mládˇata lidská, přesto gorilí chlapec neměl ani stejné podmínky jako naše psi, štěňata, kterým kupujeme hračky ze specializovaných obchodů, věnujeme se jim celý život, aby jejich duchovno netrpělo.

Zvídavé gorilí mládě na úrovni lidského dítěte mělo jen beton, slámu a pár větví, protože ZOO bizarně a krutě předstírá, že je v kleci musí chovat za „ přírodních“ podmínek – co je to za nesmysl, atˇsi ředitelé ZOO vychovávají  gorilí mládˇata  doma jako své psy, poté to budou „přírodní“ podmínky,  zajetí jako zajetí.

Inteligentní savce  ZOO drží v nelidských podmínkách , do kterých by svého psa nikdy nedali -  savce, kteří v přírodě žijí v rodinné smečce, když si již konečně zvyknou na své ubohé prostředí, a  na své krmiče, tak je ZOO prodají či vymění v rámci celosvětových  „ vědeckých“  programů   , mládˇata,  mj. slonů, či medvědů,  transportují v dobytčích vagónech, kde  zemřou psychickým vyčerpáním nebo udupáním  ze strany cizích  velkých , stejně psychicky vyčerpaných,   slonů .

Lidé je v ZOO  24 hodin „očumují“, aniž by si zkusili žít v gorilí ohradě , ve které gorily rodí za přímého přenosu, třebaže i  fena si dlouho hledá úkryt , kde v tichosti, skryta před zraky všech, porodí , a své mládě přede všemi ukryje , alespoň  jeden rok, protože inteligentní savci  žijí stejně dlouhou dobu jako lidi, a musejí v těchto  ponižujících  a  jejich duchovno  pošlapávajících  podmínkách žít celý svůj  mučednický život.

Jak asi musí trpět maminka tohoto gorilího chlapce,která jej nechtěla pustit z náručí, cožpak si lidé nikdy nevšimli hlubokého smutku v očích velkých savců zavřených v ZOO za mřížemi ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 28.7.2012 8:31 | karma článku: 22,48 | přečteno: 1957x