Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

Mezinarodni soud rozhodl ze v otazkach sebeurceni obyvatelstva ktere zije na urcitem uzemi neni povinno, centralni vladu tohoto statu na jehoz teritoriu se momentalne nachazi,

zadat o jeji nazor. Povoleni centralni vlady k provedeni takovych opatreni jako je sebeurceni neni zapotrebi.

Je zajimavy ze vetsina zapadnich zemi o Krymu mlci az na par semtam politiku kteri se potrebuji zviditelnit. Nakonec to rekl i v jedne live diskuzi na nemecke televizi prezident evropskeho parlamentu Martin Schulz. I kdyz nemuzeme souhlasit s tim co se stalo na Krymu, musime to respektovat.

0 0
možnosti
AK

Ad1) Vaše tvrzení v odstavci prvém není pravdivé, a je komicky absurdní - uvědomte o něm např. Tatarstán, který se rád od RF odtrhne, RF dle vašeho tvrzení protiprávně potlačila čečenskou Ičkérii.

Ad2) Myslíte "toho" Schulze z SPD, co během obsazování Krymu ruskými vojáky 27.2.014 na tiskovce jako šéf europarlamentu prohlásil :

" Sleduji události na Krymu s velkým znepokojením a žádám, aby se Rusko zdrželo svých nelegálních akcí vůči Ukrajině. Europarlament plně podporuje územní integritu Ukrajiny, a žádá třetí země, aby jí rovněž respektovaly" ...

Žádnou vojenskou násilnou okupaci nelze " respektovat ", ten, kdo by prohlásil opak ve vysoké funkci jako Schulz, by se musel zbláznit.

0 0
možnosti
Foto

Dobré. dnes z Vás ta žluč úplně stříká jako fontána R^

2 5
možnosti
VR

Karma, k tomu směšnému Kobzonovi s parukou...Kobzon je typický velkohubý rusák, který proplouvá životem celebrity už od dob Stalina až k Putinovi..

Dnes "plive" na sankce a celý zkažený Západ. Ale po zjištění rakoviny všechny velkohubé kecy zapomněl, podělal se a odjel se léčit do Itálie na přímou přímluvu Putina..Podle německé rozhlasové stanice Kobzon dostal výjimku z humanitárních důvodů, sám zpěvák poděkoval za možnost odjet na léčení prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Protože se od loňska honosí titulem "honorární konzul" vzbouřenecké Doněcké lidové republiky v Rusku, nebyl by na Západě vítán, ostatně ani na Ukrajině. Do Ameriky nesmí už od roku 1995, kvůli podezření ze styků se zločineckým podsvětím. Přitom jak plive a kašle na západ má slabost pro zahraniční automobily a vlastní sbírku vozů Rolls-Royce..rusák...:-)

6 2
možnosti
MP

Uznáním Kosova se vytvořil precedens a džina jen tak lehce zpět do lahve vrátit nejde. Ti samí, co byli pro uznání Kosova, se divili samostatnosti Krymu. Že si Krym požádal o přičlenění k RF, je zcela logické. Kdyby Krym nebyl součástí RF, tak je tam obyvatelstvo vydáno napospas teroru a vydírání, viz poškozené vedení apod. Neustálé předhůzky na téma "ukradený Krym" se mi jeví jako pokrytectví non plus ultra.

7 7
možnosti
AK

K tomu pokrytectví :

Na Krymu exPutinův podpluk. Girkin loutkové referendum, o kterém rozhodla neusnášeníschopná menšina krymského parlamentu, kterou Girkin se svým komandem do parlamentu nahnal pod pohrůžkou násilí, viz video s ním, zorganizoval během 10 dnů netransparentním způsobem bez seznamu voličů,bez udání jmen volební komise, kdy referendum ve skutečnosti referendem nebylo, protože voličům nedávalo možnost volby status quo/ zachování dosavadního stavu - mohli se rozhodnout jen pro připojení k RF či pro připojení k RF ( opcí k ukrajinské ústavě z roku 92, která z Krymu činila nezávislý stát de facto s právem vstupovat libovolně do mezinárodních vztahů s jinými státy ).

Mezinárodněprávně nebyla Putinova anexe Krymu uznána, a je tudíž neplatná od samého počátku.

Jednostranné právo na secesi "substátů" v rámci práva na sebeurčení doposud nebylo v mezinárodní soudní praxi nikdy uznáno, ani v případě Kosova ani v případě Quebeku - Mezinárodní soudní dvůr vždy vyslovil, že v praxi právo na sebeurčení koliduje s mezinárodním principem neporušitelnosti státních hranic, není tudíž teoreticky zakázáno, ale ani povoleno, viz jeho Kosovo Advisory Opinion + Quebec Case.

Připomeňte Putinovi, aby si přečetl právní vyjádření RF ke Kosovu, ve kterém RF připouští právo na secesi jen za velmi skromných podmínek, které v případě okupace Krymu nebyly ani náhodou naplněny - RF připouští právo na unilaterální secesi jen v případě genocidy vůči etniku substátu, jinak RF právo na secesi nepřipouští, a v daném dokumentu zdůrazňuje, že jakékoliv nároky na secesi je nutno řešit jedině s " mateřským " státem v rámci jeho ústavy , tj. v případě Krymu s Kyjevem.

5 1
možnosti

Ja jsem dospel k nazoru, ze v rozhodne dobe jiz samostatny Krym pozadal o vstup do RF a bylo mu vyhoveno.

3 6
možnosti
AK

Myslíte v rozhodné době již Putinem okupovaný Krym - Krym byl Putinem v době referenda vojensky obsazený, přičemž ruská invaze začala v den ukončení OH v Soči, což Putin sám několikrát přiznal, nastudujte si dokumenty o něm.

Viz také Kosovo Advisory Opinion soudu ICJ/Int.Court of Justice a Quebec Case ICJ - dle tohoto " dobrozdání " RF porušila kogentní právo nepoužití síly dle článku 2(4) Charty OSN , takže již z tohoto důvodu nesmí členské státy OSN takovéto jednostranné vyhlášení nezávislosti za pomoci ruské armády mezinárodně uznat.

6 2
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz