Kreml prý chystá nálety na Rijád, Katar a Ankaru

Dle NATO je demonstrativní odpálení ( současně šlo o jejich otestování ) nových ruských raket SS-N-30A „ Kalibr“  z ruské lodi z Kaspického moře v den Putinových narozenin (7.10.) hrozbou pro NATO, kterou Putin NATO a Washingtonu

 jasně adresoval.

Tyto rakety, které vlastnostmi odpovídají US raketám typu Tomahawk ( které byly použity při intervenci v Libyi v roce 011), svým dosahem pokryjí celou Evropu, byla to tudíž i hrozba vyslaná na adresu Evropy.

Exhibicionistická show k Putinovým narozeninám s finančně nákladnými námořními raketami s plochou dráhou letu neměla se syrským bojištěm co dělat, šlo čistě o hrozbu vůči Západu, uvedli vojenští experti.

Putin demonstroval svoji sílu v předvečer zasedání NATO v Bruselu, na kterém měla být dohodnuta opatření pro odstranění obav východoevropských států z Ruska.

Těmito raketami, které mohou nést konvenční či jaderné hlavice, s dosahem až 2.500 km,  bude vybavena ponorka Novorossijsk na základně v Sevastopolu, vojenští experti je pokládají za hrozbu pro celou Evropu.

US ministr obrany Ashton Carter poznamenal, že je to stejné, jako kdyby Putin do Evropy vrátil rakety středního doletu SS-20 s doletem 5.000 km  ( každá měla 3 jaderné hlavice o síle 400 kilotun ( na Hirošimu spadla bomba o  síle 13 kilotun ) …

Již 2.10.015 v PAR Putin Hollandovi neustále opakoval, že letecké údery v Sýrii nebudou stačit, že se bude muset do bojů zapojit i námořnictvo.

26 raket bylo vypáleno z volného moře před Kazachstánem ( kdyby je chtěl Putin odpálit z Černého moře před Krymem, musel by míst souhlas Ankary ).

Jejich trajektorie vedla přes Írán a Irák do Sýrie, 4 z nich dopadly na území Íránu, přestože ministr obrany Sergej Šojgu ve svém hlášení Putinovi přes ruskou TV komicky prohlásil, že  „ byly zasaženy všechny cíle, civilní cíle zasaženy nebyly“ …

Současně Kreml zveřejnil video, které dle NATO bylo směsicí archívních snímků,ukazující, jak střela v noci za oslepující záře explodovala.

Cíle dle prohlášení Šojgu byly v okolí měst Rakka, Idlib, a Aleppo, které v týž den bombardovalo i ruské letectvo .

O něco později operační šéf ruského genštábu gen. Andrej Kartapolov upřesnil, že útok byl dohodnutý s  „ koaličními partnery „  ( mluvčí Pentagonu velitel Jeff Davis uvedl, že Kreml Washington o použití těchto raket předem neinformoval )  , a že byl uskutečněný na základě snímků pořízených drony, družicemi, zachycených rádiových odposlechů, a na základě íránského, syrského a iráckého vojenského zpravodajství , ale i na základě informací pořízených špehy, kteří džihádisty infiltrovali.

Gen. Kartapolov poté Putinovi přes ruskou TV poblahopřál, že odchylka od bodu zásahu byla pouze pod 5 m.

Tímto nebývalým „ rozsáhlým „ veřejným komentářem k ruské vojenské akci chtěl Kreml zabránit kritice ze strany NATO, které moc dobře ví, že Kreml bombarduje naslepo, protože nemá k dizpozici moderní bomby naváděné laserem.

„Tyto akce proti IS budeme podnikat velmi často“, ubezpečil mezinárodní veřejnost Sergej Šojgu, a pokračoval ve lžích :“ Od 30.9.015 jsme bombardovali 119 objektů IS, zničili jsme 19 velících středisek IS, 12 skladů munice, 71 bojových vozidel, muniční továrny a továrny na výrobu kamikadze automobilů „ …

Šojgu však veřejnosti opomenul sdělit, že všechny ruské rakety ( až na ony 4) dopadly na místa, která  byla již předtím, jak výše zmíněno,  bombardovaná ruským letectvem …

( Putin po příjezdu z PAR 2.10.015 tvrdil, že mu Hollande řekl, že by bylo dobré spojit v boji proti IS  Svobodnou syrskou armádu s Asádovou armádou, což okamžitě popřel mluvčí Elysejského paláce s tím, že Putinovi bylo pouze řečeno, že Ukrajinu mu NATO výměnou za pomoc proti IS nedá, a že nálety musí být vedeny jen proti IS, nikoliv proti opozičním povstaleckým jednotkám ).

Syria and world await Putin's reaction to apparent bombing of Russian jet

http://www.theguardian.com/world/2015/nov/10/syria-world-putin-bombing-russian-jet

Sestřelení ruského bombardéru ze 24.11.015, a Putinovo prohlášení o nárůstu ruské bojové techniky v Sýrii v důsledku TR „ bodnutí do zad „,  naznačuje, že se Putin chystá k další etapě své mise, možná k pozemní ofenzívě.

Viz mj. novinky.cz Rusko pošle do Sýrie protiletadlový systém S-400.

9.11.015 Sergej Čemezov, šéf ruského státního konglomerátu Rostech prohlásil, že po zrušení sankcí vůči Íránu Kreml Teheránu  konečně dodá  rakety S-300 na základě kontraktu podepsaného v roce 07 (  podle tvrzení Izraele, Rusové  v přístavech Tartus a Lakatija vyvíjejí ještě další činnost – obsluhují zde Íránem subvencovaný a Sýrii již údajně dodaný ruský systém protiraketové obrany S300, který je podobný izraelskému  protiraketovému systému obrany Arrow, který Izraelci vyvinuli za peníze Washingtonu ) …

NATO neví, jak v Sýrii Putinovi čelit, Obama se věnuje výlučně golfu, a oficiální linie NATO tvrdí, že NATO se konfliktu v Sýrii neúčastní.

BER mluví jen o tom, jak se zapojení do konfliktu s Putinem vyhnout, a Hollande tvrdí, že je s Putinem třeba mluvit, mluvit a mluvit.

Merkelová s Hollandem tak provozují politiku appeasementu, a odmítají jakkoliv zpochybnit zakládající dokument o partnerství NATO s Ruskem z roku 97.

Mělo by však něco vymyslet, protože dnes je Putinem přímo ohroženoTR, člen NATO.

24.11.015 list Pravda uvedl, že Kreml nevylučuje útok na Saúdskou Arábii a Katar, země podporované Washingtonem, které po světě rozsévají islámistický terorismus, a přímo podporují IS, tvrdí list Pravda.

Dle listu Kreml prý prohlásil, že Rijád a Katar představují pro RF teroristickou hrozbu, tak jako v 80.letech, kdy vyzbrojovaly protiSU  mudžáhedíny, a dnes navíc rozsévají terorismus v bývalé ex SU Libyi a v sahelském regionu, který pro RF představuje životně nezbytné zájmy.

Kreml podle listu Pravda požádá RB OSN, aby mu letecké údery proti Rijádu a Kataru dle článku 51 Charty OSN o přirozeném právu na legitimní obranu povolila, jinak IS nebude vymýcen.

Jako třetí vysoce nebezpečný stát pro RF, zejména proto, že je v NATO, list Pravda jmenoval Turecko, podporující islámistický terorismus všude ve světě jako Saúdská Arábie. RF požádá RB OSN o letecké útoky i proti TR, prohlásil list Pravda, v němž mnoho pravdy není.

Sýrie, Irák a Afghánistán jako nezávislé státy přestaly de facto existovat, a všichni zahraniční hráči, kteří je rozvracejí z důvodu vlastních zájmů, tvrdí, že bojují proti imaginárnímu celosvětovému nepříteli, kterého viděli ponejvíce na videích, které jim sám na internetu předkládá, jako kdysi jistý UBL.

Turkish intelligence chief: Putin's intervention in Syria is against Islam and international law, ISIS is a reality and we are optimistic about the future ( optimističtí ohledně pevně zakotvené budoucnosti islámu v Evropě).

http://www.awdnews.com/top-news/turkish-intelligence-chief-putin-s-intervention-in-syria-is-against-islam-and-international-law,-isis-is-a-reality-and-we-are-optimistic-about-the-future

Viz novinky.cz „IS má denně milión dolarů z ropy zřejmě i díky Turecku“ , jak Kreml a Russia Today po sestřelení ruského letounu s velkou slávou rozvířily, třebaže ropu od IS kupuje především  Asád, a mj. i iráčtí Kurdové. Ropa z IS proudí v kolonách cisteren přes TR území, tvrdí Putin, kterému to náhle vadí, předtím TR v tomto směru nekritizoval.

Ankara 27.11.015 oznámila, že se s Kremlem dohodla na zastavení útoků proti IS, což Kreml zděšeně popřel.

Není se čeho bát, IS přemůže Čína - China declares war on ISIS after terrorists claim to have executed Chinese hostage

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/china-declares-war-isis-after-6862200

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 27.11.2015 15:41 | karma článku: 20,20 | přečteno: 1196x