Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M18i38l49a87n 96R39a37d87e14k

3. 10. 2013 17:43

o tech knihach, diskutovat ze zide "spolupracovali" s nacisty tim ze vybirali obeti, to je vysmech zdravemu rozumu, jednak kdyz ukazali na pana X, tak kdyby ne, nacisti by popravili pana Y. God pardons the coerced. To ze museli takto "spolupracovat" bylo dalsi zverstvo pachane na obetech. U Polaku neco podobneho.

A co je nejvetsi omyl, neboli medvedi sluzba zidum, je zakaz pochybovat o holokaustu. Nekdy se nekdo - zbytecne - hada o poctu obeti, a uz ma paragraf na krku. Jsou lide co popiraji zlociny komunismu a nic se nedeje. Proto dnes komuniste vypadaji tak neskodne, ne proto ze zabijeli, ale proto ze nikoho netrestaji za ty pochyby. Skoda ze se nekdy takto slapne vedle.

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si přidat jeden výrok, který jsem opsal  jedná se  výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO v rozhovoru poskytnutém holandským novinám Trau, 31. 3. 1977: "Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního 'palestinského národa'. Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem."

1 0
možnosti
AK

Děkuji za zajímavé informace, AK.

0 0
možnosti
Foto

Po porážce Osmanské říše došlo k jejímu rozpadu. Společnost národů pak přidělila území na Blízkém východě do správy Velké Britanii a ta předložila  Spojeným národům memorandum, podle kterého  se mělo předat Židům k vytvoření vlastního státu 100 procent z původního území Palestiny. Ve finále nakonec Židé získali pro svůj stát 12,3 % z původního mandátního území, které jim bylo slíbeno, Arabové 86,2 %.Jeruzalém měl zůstat mezinárodním městem. Pro židy to bylo krajně nevýhodné. Dostali úzké a strategicky nevýhodné území a navíc ve svém původním městě si nemohli zřídit vlastní hlavní město. Přes nevýhodnost souhlasili, zoufale potřebovali vlastní stát, pro běžence z Evropy. Arabové  plán odmítli .

1 0
možnosti

Kdyby někdo chvíli tápal nad tím, co je BV jako já tak asi Blízký Východ ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz