Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V ČR jsou zakázány všechny pesticidy, jejichž rezidua zůstávají v půdě (z mládí pamatuji Travex, Zeazin, Simazin, Gramoxon ) nebo v potravním řetězci (DDT). Na všech pesticidech musí být uvedeno zda nejsou škodlivé pro včely, teplokrevné organismy, vodní zdroje a živočichy a podle toho s nimi musí být zacházeno. Nenuťte mne googlovat další podrobnosti.

To, že se v rozvojových zemích dějí různá zvěrstva je jasné, ale muselo by se jít případ od případu, nakolik jsou Vámi prezentované údaje relevantní.

1 0
možnosti

Já vás do ničeho nenutím, aktivizujete se sám, jinak do botaniky fušovat opravdu nemohu, poznám jen pampelišku, jitrocel, a diviznu, ale do Seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin v Česku jsem nahlédla v zájmu Přírody, nikoliv v zájmu jakéhokoliv Homo sapiens.

0 0
možnosti

Politiku bych Vám věřil, ale do botaniky nefušujte. Jitrocel kopinatý určitě není ohroženým druhem, stejně tak zvonek kopřivolistý, rozrazil rezekvítek či kapradina papratka samičí. Diviznu ozdobnou neznám, asi myslíte. diviznu velkokvětou.

Hořce, bledule či koniklece jsou ohrožené pro specifičnost a vzácnost ekosystémů, v nichž se vyskytují. Případně kvůli nenechavcům.

0 0
možnosti

Tak jsem si tu diviznu ozdobnou našel :

"V České republice je přirozený výskyt některými botaniky zpochybňován a za snad přirozené populace se považují pouze ty, které se nachází v okolí zříceniny Nový Hrádek v údolí řeky Dyje a snad i u Toužína u Dačic. Bylo potvrzeno několik přechodných výskytů roztroušeně na jižní Moravě (Nejdek, Lednice, Kraví hora v Brně,...)."

Čili je zřejmé, že mezi vzácnou floru ČR patřila vždy.

0 0
možnosti

Výborná rešerše. Přesně tak jak se chová Simon Potts, tak se chová naprostá většina politiků. Dostanou své mluvy, protimluvy a tak podobně zaplacené, tak aby jisté firmy a jistá vládcové měli svůj příjem a my naši bídu.

Je to stejný systém jako Klausovy téze o nacionálním státu, o hranicích mezi státy EU a tak dále.

Je toho tolik, že nejde podchytit všechny protimluvy těchto lidiček. A proto je třeba si uvědomit, že existuje Diskrétní vládnoucí elita a pomocná vládnoucí elita. Členové pomocné elity poslouchají jako hodinky své nadřízené a to jsou členové diskrétní elity, tedy těch, kdo mají peníze a skutečně vládnou. A to i když si my hlupáci myslíme, že jsme si je zvolili ve svobodných volbách. Tak to zapomeňte, volby jsou vždy a vždycky byly koupené a na místo se dostal ten, kdo byl poplatný.

A to již několik mnoho tisíc let.....je to jen systém vládnutí, který se přizpůsobuje vědomostem poddaných. Čím hloupější poddaní, tím jednodušší fintičky.....a naopak.

0 0
možnosti

R^ Ještě, že jste na závěr uvedla i pozitivní zprávy, jinak by to bylo na smyčku

0 0
možnosti
  • Počet článků 1106
  • Celková karma 11,87
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz