Zeman může hravě převálcovat Nečase, míní politologové

 Bóžinku, to je mi zjištění! Převálcovat Nečase dnes už může kdokoliv. Nechci být uštěpačný, ale tenhle pán "Prohrej, co se dá", už není soupeř téměř pro nikoho... Natož pro Zemana. To není výsměch, to je holá pravda.

 Když jsem zhlédl tiskovku při loučení se p.Klause coby hlavy státu s vládou, neuniklo mi, mimo jiné, ani sarkastické vyjádření končícího prezidenta vůči tvrzení p.Nečase o tom, jak prý v rámci možností jeho vláda vlastně prosadila téměř vše, co chtěla. "Silný slova!" To byl Klausův komentář. A ač jsem dost často s p.Klausem nesouhlasil, tak tady v tom momentu ano!

 Máme nového prezidenta, p.Miloše Zemana... Netvrdím, že byl má volba, poněvadž v druhém kole volby, už jsem to tak nějak přenechal osudu. Nehodil jsem ani Karlovi a ani Milošovi, bylo mi to tak říkajíc celkem šumák. Jen jsem si tak brblal něco ve smyslu: První přímá volba, která může něco změnit a národ si zase dotlačí do čela profláknutou osobu, jenž nám jen těžko přinese něco nového. No, musím se s tím holt smířit. Nejsem ani jihočech a ani student, natož nějaký aktivní učitel, tudíž hladovku kvůli tomu prostě držet nebudu.

 No, ale zpět k tomu válcování p.Nečase. Myslím, že nový prezident převálcuje premiéra kdykoliv a na počkání. Jednak je rozumově o pár levelů výše a jednak má oproti Nečasovi celkem slušný přímý mandát od voličů. O tom se může předsedovi vlády leda zdát. Takže, páni politologové, tohle tvrzení je na úrovni typování výsledku na zápas FC Barcelona versus FK Horní Dolní... To je o ničem.

 Holt p.Nečase asi čeká další těžká zkouška a upřímně řečeno, je jen otázkou času, kdy nám zamává. Při jeho "úspěšnosti" v čele ODS, se jen divím a kroutím hlavou, že tam ještě stále je. Proč už ho modráci dávno nevyšplíchli, to ví asi jenom oni. No, kdo chce kam, že...?

 Jinak, když už tedy máme toho nového pana prezidenta, bylo by možná fajn, dát mu trochu času na to, aby se projevil. Nevidím rád ty plivance hned zkraje, dejme mu šanci... Tohle je i pro něho cosi nového a třeba to tak špatné v jeho podání nebude. Dejme mu nějakou dobu hájení a uvidíme. Třeba zaboduje. I když, jak jsem už zmínil, starého psa...

 Ona je to tak trochu zvláštní doba... Chápu ty, kterým se daří a jezdí si třeba čtyřikrát za rok na exotické dovolené, že jsou s tím vývojem spokojeni. Nicméně, když jsem si včera četl blog pí. Ivany Řápkové na téma: "Čest práci soudružko!" o kdysi tak trochu (nebo možná hodně) zprofavovaném svátku MDŽ, tak nevím... Jedna diskutující jí tam odepsala, že by klidně říkala "soudružko učitelko" výměnou za to, že by měla na to, aby své děti poslala na tábor, na lyžák, na výlet nebo kamkoliv jinam. A víte, to nebyl nějaký citový výlev závislé socky, to byl komentář běžné pracující matky! A z toho mě kapku zamrazilo... I proto si cením aktivit p.Janečka, který je takříkajíc za vodou a přesto se angažuje. Možná je to blbost, ale možná ne a i ten miliardář může mít něco jako svědomí... Tohle asi těžko dělá s vědomím nějakého zisku a je fajn, že i tací stále jsou. Bylo by totiž příšerné zjistit, že nám tady zbyli jen nějácí Kalouskové, Drábci, Topolánci, Grossovci nebo hordy neukojených sedřených uředníků... Ještě tady nějaká šance je, jen by to chtělo vzít rozum do hrsti a myslím, že je nejvyšší čas. Tehdy na podzim roku 1989 přeci na náměstích lidé nemrzli kvůli tomu, aby jsme tady dnes měli největší nezaměstnanost od r. 1933, tehdy tam ti lidé určitě nebyli kvůli tomu, abychom dnes měli strach z toho, co bude. Tehdy ne... Asi by nebylo od věci, aby si páni politici a sedření úředníci, připomněli, že ne oni, ale MY!!! Bohužel, to MY už tady tak nějak dlouho nevidím. Mám dojem, že ty nůžky ve společnosti se otevřely až moc.

 Pan Nečas tvrdil, že už za jeho vlády nebude zvyšovat žádné daně. Hm, proč je teda zase dražší třeba elektřina? Polostátní společnost s miliardovými zisky nás hobluje a stát mlčí. To není vlastně další nepřímá daň? To samé je u služeb, využívajících nebo spíše zneužívajících své monopolní postavení. Plyn, voda. A co dělá stát? Ten stát, který tak rád bojuje za to, aby všichni bez rozdílu přispívali v podobě daní do státní kasy. NIC!

 Víte, fakt mi zamrazilo ze slov té maminy. Mě se opravdu nechce říkat někomu zase soudruhu, ale na druhou stranu současná politika přímo nahrává těm, kteří by to radši vydrželi bez banánů, ale zato by měli práci a jistoty. Ono je to lákavé a zní to tak idylicky. A bojím se, že tihle Nečasovci mohou být převálcováni opravdu kýmkoliv, třeba i soudruhy. A když jsem teď naposledy poslouchal v diskusi u Jílkové p.Kubu, tak mi to jen znovu potvrdil. To alibistické:" Mě se to také nelíbí, ale já u toho nebyl", to mi hýbe žlučí. Stará klasika - To ne my, to ONI! Tomuhle už přeci nemůže věřit nikdo.

 Přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | sobota 9.3.2013 14:30 | karma článku: 33,90 | přečteno: 1869x