Sobotkův fungující stát

 Tak se nám bulvár mrknul na nově jmenovaného premiéra a ejhle. Vypadá to, že předseda vlády budoucí předběhl dobu a sny o fungujícím státě dokázal úspěšně aplikovat ještě dávno před tím, než si toto heslo vzali sociální demokraté za své. Pravda, zatím jen pouze testuje zkušební verzi sám na sobě. Obětavec...

 Dle bulváru p. Sobotka celkem slušně inkasuje náhrady na dopravu a to za dobu od roku 2008, kdy se trvale přesídlil do Prahy, celkem vyinkasoval 1,5 miliónu. Měsíčně mu to hodí pěkných 310 tisíc. Kromě hezké částky má navíc ještě k dispozici stranickou limuzínu i s řidičem a to vše grátis. Prostě přeseda ČSSD a nově i premiér se obětoval a testuje onen fungující stát.

 Navíc už dříve usmolil něco bokem na poslaneckých náhradách a vrznul to do bydlení. Šušká se o nějakých 5 mega, některé zdroje uvádí až 8 mega. Pan předseda se pouze krátce vyjádřil, že náhrada na cestovném odpovídá jeho trvalé adrese a navíc se nechce od onoho regionu odstřihnout, protože se tam cítí doma. Co na tom, že ho tam nikdo neviděl minimálně dva roky a že i kdyby se tam tak nějak stavil, nepojede asi vlakem, ale tím svým služebním vozítkem, které mu financuje jeho partaj.

 Já mu to nezávidím, dokonce si myslím, že tyhle nepřímé náklady zdaleka nedojí jenom on, jen si říkám, nakolik to vadí jeho voličům, nakolik to vadí všem občanům. Nakolik jsou validní jeho sliby o tom, jak jeho vláda přinese to správné a čisté hospodaření. Nakolik je jeho morální kredit přijatelný v tomto světle i pro širokou veřejnost? Co mu na tohle řekne prezident Zeman? Možná má Sobotka celkem kliku v tom, že již byl jmenován, neboť tahle pikantnost by se asi prezidentovi hodila při jeho přetahovačce se vznikajicí koalicí.

 Přesto, že s tím přišel bulvár, je celkem zarážející to ticho. Jako by se vlastně ani nedělo nic víc, než na co jsme tak nějak zvyklí... V podstatě je to jen běžná, nicotná zprávička zaplivaného bulváru. A ty prachy? Drobný...

 Až prezident Zeman jmenuje tenhle koaliční slepenec, tak si prý aspoň část z nich hodlá vyhrnout rukávy. No, jen nevím, zda se mám radovat, nebo bát. Uvidíme.

 Přeji pěkný den.

 

Autor: Roman Košťál | neděle 26.1.2014 17:28 | karma článku: 35,51 | přečteno: 1959x