Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud vím, tak poslanci jsou zaměstnanci státu a měli by podléhat stejným pravidlům jako zaměstnanci jiných státních i soukromých firem.

Všichni zaměstnanci mají ze zákona nárok na náhradu za náklady na cestovné, ubytování nebo stravování při služebních cestách, ale pozor: je to nárok na náhradu ZA PROKAZATELNĚ VYNALOŽENÉ NÁKLADY!!! a navíc za oprávněně a účelně vynaložené náklady, které souvisí s podnikáním a slouží k vytvoření a udržení zisku firmy.

WTF je to za bordel, jak je do pytle možné, že se to u poslanců řeší paušálně, aniž by poslanci museli doložit vynaložení těch nákladů a jejich oprávněnost! A že na to nemají čas, aby psali cesťáky? A kdo by to zpracovával? Tak od toho má každý poslanec chuchvalec asistentek/tů a cesťáky celé sněmovny by zvládly zpracovávat dvě šikovné účetní s praxí.

3 0
možnosti

J21i80r44i 37K10u48c51e75r45a

26. 1. 2014 20:11

pane Vl.Hrubý, ten politický a morální problém v tomto konkrétním případě Sobotky je primárně v tom, že zcela účelově používá fiktivní adresu, a čerpá tak cestovní náhrady v neoprávněné výši; v mojí malé firmičce, a jsem si jist že i v kterékoliv jiné firmě nedotované státem, bychom takového "vyčůránka" hnali bičem; druhá věc je použití těch náhrad na úplně jiné věci, což se hůře dokazuje a díky absolutní benevolenci zákona to je zcela legální - ale opět nemravné a Sobotka je tedy "sprostý podezřelý" ;-)

7 0
možnosti

Na co jsou použity paušální náhrady se neprokazuje. Vám zaměstnanec prokazuje, že diety použil na úhradu oběda?  Živnostník prokazuje, že skutečně vynaložil 60 % nákladů na výlohy?  Paušál je paušál, vážený pane.

  Jestli dobře rozumím, tak na náhradách - polde vás - vyinkasoval od roku 2008 (do konce roku 2013, tedy za šest let) jeden a půl miliónu korun. Není zřejmé, zda na náhradách celkem, či pouze cestovného.  Ubezpečuji vás, že za těchto šest let činily jeho náhrady za dopravu (pro bydlícího v Praze či do 50 km od ní) dokonce 1 612 tisíc Kč.  Oprávněně (40 % platu).  Z čeho tedy usuzujete, že se zachoval nezákonně?  Poznámka: tento příjem byl cca rok zatížen daní a pojistným.

    Je dobré kecy bulváru prověřit. Bulvár musí kecat (nejen o politicích), jinak by se neprodával.

0 0
možnosti

Začínáme si rozumět, jmenovče :-). Karma ......

3 0
možnosti
Foto

Zdravím... Jsem rád, že najdeme shodu. A dík.:-)

0 0
možnosti

Vzbuďte někdo Ištvána a Šlachtu!

4 0
možnosti

Proč Ištván nevyšetřuje, jak Sobotka k bytu přišel?

4 0
možnosti

Píši to zde opakovaně. A budu to psát do té doby, dokud hlupáci nepřestanou rozumovat. Tedy:

  Sobotka ani ČSSD nejsou moji koně. Ani náhodou!  Poslanecké náhrady jsou přemrštěné (což se snažil korigovat pan Kalousek alespoň jejich zdaněním).

Ale:  Poslanecké náhrady jsou paušální. Každý paušál je vyplácen v plné výši, pokud jsou splněny podmínky k jeho vyplacení. V případě poslanců je jedinou podmínkou poslanecký mandát. Takže ty poslanecké náhrady (včetně náhrad cestovného) pobíral pan Sobotka oprávněně, ze zákona.  Jako každý poslanec. Pročpak nekritizujete 281 poslanců a senátorů, proč kritizujete jen jediného?

 Ty náhrady jsou vypláceny od vzniku ČR (i dávno před tím). Kdo může za to, že jste to dosud nevěděl a ozýváte se až teď, když jiný hlupák tato fakta napsal (tuším že v Reflexu)?  Nevím, co by mohl pan Zeman panu Sobotkovi vyčítat. V době svého poslancování zajisté náhrady pobíral (na dopravu, pravda, o něco méně, neb bydlel v Praze). A dokonce v té době ještě nezaložil fond na úhradu schodků rozpočtu, které jeho vláda dělala.

  No - a do stranické limuzíny je vám kulové. To jsou náklady spolkové (stranické).

   Takže to ticho je jen proto, že alespoň minimálně inteligentní novináři ví, že vše, co z bulváru opisujete je legální, zákonné, všeobecně dávno známé a že by to omílali pro ještě větší blbce, než pro jaké obvykle píší.   PS: Jestlipak teď půjdete ke svému poslanci a k senátorovi diskutovat, zda změní zákon o poslaneckých platech a náhradách??? ( 236/1995 Sb.)

2 5
možnosti

P87a57v47e66l 65K46u33l25a

26. 1. 2014 18:32

Ono vůbec, postavit blog na tom, co píše bulvár.......:-/Rv

2 1
možnosti

Vyhrňte si národe rukávy. Oni Vyvolení - POHOV a na co nejdelší dobu....  Však je to znát! Obehnané neprůstřelné zdi s kamerami i skrytým odstřelovačem dneska nic vyjimečný.

           Volte - volte - lide- stejně je vám to nic platný.....

2 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik