Šimůnková, Kumar a BIS objevili Ameriku!

 Zpráva BIS prý potvrdila zjištění vládní zmocněnkyně Šimůnkové i spasitele menšin z Indie Kumara! Já nevím, jak vám, ale mě ony výsledky přijdou asi tak aktuální, jako kdyby dnes někdo zveřejnil, že 1 + 1 = 2 . Gratuluji zmíněným ke skvělému a jedinečnému zjištění! 

 Nechápu, co tady ta vládní zmocněnkyně již poměrně dlouhou dobu, a jistě ne zadarmo, vlastně dělá. Když náhodou někde dostane slovo, tak neustálé opakuje naučené větičky jako kolovrátek. Ještě jsem nezaznamenal ani jednou jakýkoliv viditelný přínos této zmocněkyně čehosi. To samé u Indického experta Kumara. A co si budeme namlouvat, jestli výsledkem BIS je vypotit vlastně nic, tak by mě zajímalo, kolik taková sranda odčerpá peněz z veřejných zdrojů.

 Jedná se o fatální, neomluvitelné a dlouhodobé selhání státu. Stát garantuje svou sociální politiku a bohužel není schopen dlouhodobě nijak zasahovat, natož pak mít nějakou smysluplnou vizi, či směr. Na jedné straně nemilosrdně drtí většinovou společnost a na straně druhé naprosto odlišně nastavuje pravidla pro menšiny a hyeny, jenž se na ně nalepí.

 Stát je možná ještě větší pijavice než lidské hyeny přisáté na dávkách sociálně slabých. Stát není ochoten a schopen nastavit pravidla, stát neumí nebo nechce řešit situaci, stát radši za další veřejné prachy pošle represivní složky mlátit majoritu a nazývá to bojem s extrémismem. Není tady něco špatně?

 Milá paní Šimůnková, milý Kumare, milá BIS, milé neziskovky a všichni další zcela nekompetentní a jak se ukazuje i zcela zbyteční, kecy si nechte na koledu. Copak vám všem nikdy nedojde (nebo nechce dojít?), že tady nejde o žádný rasismus, ale o docela obyčejnou lidskou nerovnoprávnost? Jak chcete vysvětlit běžným smrtelníkům, že mají ráno vyskočit a jít makat, aby museli radostně odvádět daně do Kocourkova, který následně ty peníze přepošle někomu, kdo nejenže nedělá (při štědrosti dávek se moc nedivím), ale ještě dělá bordel a ve veliké míře se podílí na kriminalitě? Jestli je tohle rasismus, pak přiznávám, jsem rasista!

 Když je někdo modrý, žlutý, bílý, hnědý, zelený, je mi to úplně fuk. Když tady přistanou Marťani a budou mít stejná pravidla jako všichni ostatní, nemám problém. Když mi ale někdo bude chtít namluvit, že Marťani nemusí odvádět daně a dostanou ještě navíc nějakou zvláštní podporu, protože jsou jiní a vlastně odjinud, tak je nakopu do zadele a pošlu zpátky na Mars.

 A se stejnou chutí, bych tam poslal i úředníky, jenž dokáží nastavovat parametry ve společnosti stylem, který vede ne k zachování sociální spravedlnosti, ale naopak jen k dalšímu asociálnímu prohlubování stavu ve společnosti. A pak ještě ten státní moloch nechá mlátit ty, kdo ho živí. Jestli tohle není Kocourkov, tak potom co?

 Jistě, nic není úplně černobílé, ale když nezačneme nazývat věci pravým jménem, tak se neposuneme určitě nikam dál. Omlouvat a zlehčovat jen na jednu stranu prostě donekonečna nelze. Větičky o rovných šancích jsou nesmyslné, hloupé a populistické naprosto stejně, jako vládní zmocněnci.

 Přeji pěkný den.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | sobota 3.8.2013 18:15 | karma článku: 40,04 | přečteno: 2145x