Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

!!Víte všechny ty poradní sbory..jak na to jsou na houby. Možná si řeknete, že jsem rasista, ale vše musí začít sami Romové...a pak vymahatelnost práva bez rozdílu. Poradní sbor s nimi nežije a ta vymalovaná nanda ken žvaní....Za první republiky byl přijezd Romů do vesnice pohromou a všichni pečlivě celou vesnici hlídali...a Romové žili i bez příspěvků...(mimochodem, jsem důchodkyně a pracovala jsem 42 let, myslíte, že mi někdo dá něco na nájem, léky či jídlo?) A na vysvětlenenou, víte proč mně vadí tyto poradní sbory? Protože také vznikl jeden takový, který má zmapovat onemocnění Alzheimerem s výstupem jeho činnosti v roce 2014. Na to poradní sbor není třeba...choroba je popsána a v součanosti ji onemocnělo 100.000 starých lidí...a kam s nimi? Myslíte, že po dvouletém výzkumu se pro ty nemocné něco změní? Nic...to vám garantuji...Všichni ti, kteří se kolem Romů točí a jsou za to placeni by se měli začít starat o majoritu kolem Romů..jak jim ulehčit...!!!!!!

2 0
možnosti
SB

píšete zcela správně "...vše musí začít sami Romové...", ovšem není mi úplně jasné, co potom uděláme my, až oni NEZAČNOU - - nezačali nikdy doteď, tak proč by měli začít zrovna nyní, když jim navíc ještě pokrátíme rasistické příspěvky

0 0
možnosti
LS

Pro pani Jitku Ondrovou :

 Ja Vas velmi dobre chapu ,pisete primo ze zivota co jste zazila a nejspis uz jste ztratila chut i silu neco s tim udelat. Jenze to nejde do nekonecna furt ustupovat . Vemte si ,ze pri soucasnem poctu cca 10 000 000 lidi zijicich v Ceske republice  je ciganu asi 3 az 5 % celkoveho poctu obyvatel  ( coz je nejakych 300 000 - 500 000 lidi  )  . Ale je nezvratny fakt ,ze zatim co bili defakto vymiraji ,zemre jich vic nez se staci narodit ,tak u ciganu je situace zcela opacna a to dosti drasticky .... zhruba nejake 2 generace za  45 - 50 let bude situace taka ,ze vlivem porodnosti a migraci z prevazne  byvalych vychodoevropskych  statu  ten procentualni pomer nebude 93 -95 % bilych  versus 3-5% ciganu  jako je ted ( a jake jsou s nema problem i pri tak malem zastoupeni ) ,ale budu bude to treba i 30 % ciganu na 70% bilych  ,nebo nedej boze  50- 50 . .....a to pani Jitko verte tomu ,ze vezme za sve i ten vas raj u lesa  ,kam se ted hodlate prestehovat ( proste budou vsude a s vas si nadelaji oroky ) a to doslova

1 0
možnosti
JO

Takhle, mně prostě na tom všem vadí sociální dávky nejméně, i když si myslím, že cikánům škodí to, jak je to ted nastavené. Raději žijí, tak jak žijí, než aby se pokusili něco měnit k lepšímu.

To že platí za jednu cimru 23000 je hrozný, ale to jen čtu v tisku, já nevím, jestli je to pravda. U nás ve městě je několik typů ubytoven, máme tu hrozně moc cikánů a to nežiju nikde na severu. 

Blízko mého bydliště je městská ubytovna - ta je relativně nejlepší ze všech, přesto mi vůči okolním lidem připadá hrozné, že v ní nežije jeden jediný bílý - jen cikáni, na jednom místě v městských bytech - od města podraz vůči obyvatelům okolo. 

Pak jsou ve městě 3 obrovské paneláky - celkem cca 135 bytů, ty celé koupil Rakušák. Bydlí tam i bílí, ale hlavně cikáni. A já přesně vím, kolik platí za jaký byt, je to v průměru 4-6 tisíc podle velikosti plus poplatky za vodu, teplo....

Není to žádných 23000. Tohle prostě vím, protože mám přístup k dokladům a pracovně do nich můžu nahlédnout, kdykoli potřebuji. Tihle cikáni jsou většinou přivandrovalci z jiných měst a jsou s nimi největší problémy ve městě.

Pak je zde jeden panelák městský, opět plný cikánů a normální nájem. A potom ještě 1 naprosto šílená soukromá ubytovna. To je barák hrůzy a asi brzy spadne a tam platí relativně nejvíc v poměru cena - kvalita, přesto to nejde na víc než na 3000 - tady je to za osobu. Jak to myslíte s tím státem?  Odejdu z města určitě, mám parcelu v obci se cca 3000 obyvateli, kde není jedna jediná ubytovna a kde není jeden jediný cikán. 100 metrů od nás je les. 50 metrů je fotbalové hřiště, které je vlastně naše, máme ho jen pro sebe - hrajeme si totiž na něm jen já, děti, kamarádi dětí a bávalý manžel - je to ráj.;-Dkam si postavíme branky, tam je za týden najdeme;-D

4 0
možnosti
JO

Já jsem nic neprovedla, ale už nemám sílu snášet teror ze strany cikánů. Kluci tady nemají hřiště, kde by si hráli. Je jich tedy ve městě několik, ale bílé děti na ně nesmí:-/

Nemyslím hřiště pro malé, tam zatím bílé děti mohou, ale ty s brankami. Kousek od nás je jedno, když je prázdné, kluci si hrají, bohužel do 10 minut přijdou cikáni a berou jim věci, nadávají jim a hrozí, že je zmlátí, pokud nevypadnou. Kdo to nezažil, ten těžko uvěří. Když jsem tam byla s dětmi a cikány upozornila, že jsme tam byli dřív, at nás nechají dohrát, tak jsem se dozvěděla, že jsem dili.a, krá.a a horší věci. Tak jsme to vzdali, kluci tam nechodí. Ono to pro děti ani nebylo dobré, když viděly, jak mi někdo nadává a já proti tomu nemůžu dělat vůbec nic. Jeden otec se jednou rozčílil a cikány z hřiště vyhodil. Druhý den měl prohnutu střechu na autě, jak mu po ní skákali.

Pak je tu ještě jedno dobré hřiště na druhém konci města. Tam jsme jezdili několik let, pak vznikly ty 3 ubytovny kousek od hřiště a cikáni jednu noc celé hřiště zdemolovali. Město se naštvalo, hřiště oplotilo a je tam správce - cikán. Jenže zase problém, cikán tam má být a hlídat, ale kdykoli přijedeme je hřiště zamčené a cikán nikde.

S tím státem jsem nepochopila, jak to myslíte. Vy nemáte pocit, že se cikáni spoléhají na stát, že stát je uživí, postará se s bydlením a vůbec se vším? Máte pocit, že se starají cikáni sami?

4 0
možnosti
JO

Mně sociální dávky, které dostávají vadí ze všeho nejméně. Pro ně to není moc motivující a myslím si, že se ten systém musí změnit, protože co potom vyroste z dětí, jejichž rodiče celý den sedí doma, práci ani nehledají a přesto si žijí relativně dobře? Obávám se, že z nich vyrostou agresivní lidé, kterým bude připadat naprosto samozřejmé, že se o ně bude starat stát a oni, že nemusí dělat nic.

Ale nejvíc mi vadí jejich obtěžování, kriminalita, nadávky, sprostota. Když ráno vstanu a chci jít do práce, zjistím, že mi z chodby někdo ukradl  a odnesl celý botník.

Dítě přijde s pláčem domů, že odmítl půjčit florbalku cikánovi, načež ten mu jí vzal a rozbil jí o beton.

Děti chodí do školy, kam cikáni nechodí, ale ze školy chodí oklikou, protože se bojí je potkat, přesto tam na ně někdy čekají partičky cikánů a žádají po nich peníze a sprostě jim nadávají.

Tohle je to, co mi vadí že se s jejich jednáním vůči většině nic nedělá. Když jsem šla na policii ČR s tím, že mi ukradli botník, tak ze mě téměř udělali viníka. Prý nemám co mít na chodbě botník. No co na to říct?

Já žiju ve městě, kde jsou úplně všude a jako jediné řešení vidím nutnost odejít z města pryč, protože stát ani město jim nijak nebrání chovat se k většině tak, jak se chovají. Naopak, veškeré stížnosti se zametají pod koberec a bagatelizují.

3 0
možnosti
Foto

A Vám fakt nevadí a přijde Vám normální, když někdo platí za jednu cimru 23 tisíc? Myslíte si, že právě ony dávky nejsou původem problému? A proč tedy píšete, že se spoléhají na stát? Trochu frmol, ne? A Vy chcete odcházet z města? A proč? Něco jste udělala? Já vím, samý otazník, ale mám za to, že v tom máte kapku hokej. Nic ve zlém.:-)

0 0
možnosti
JP

Neziskové organizace by neměly čerpat peníze ze státní kasy, ale založit si fond a oslovit lidi, kteří se sami rozhodnou, zda je na místě přispívat, či ne. Stálo by je to samozřejmě hodně práce navíc a Romové by museli sekat latinu, protože by se zbytek národa na ně vybodl. Uvedu jeden z příkladů, kdy to funguje pro opravdu potřebné bez státního penězovodu.

Centrum Bazalka, cit: "Jsme nestátní nezisková organizace, která funguje díky podpoře individuálních a firemních dárců."

http://www.centrumbazalka.cz/cz/page/2556/centrum-bazalka.html

Tito lidé a děti naopak podporu státu opravdu potřebují, aby ji ale vůbec měly, musí se snažit využívat strukturální fondy EU, dobrovolné dárcovství občanů - kdo v něčem podobném paní Šimůnkové brání? Ať se každý dárce sám rozhodne. [>-]

2 0
možnosti
AF

ROMOVÉ NEPOTŘEBUJÍ ŽÁDNÉ AKTIVISTY  , žádnou Šimůnkou ani Kumara !!

Vraždí, ve smečkách loupí a napadají a dopouští se samých " pěkných věcí "

Opravdu mají být nač HRDÍ   !! ještě si to dají na transparent  ;-D

Pokud budou doopravdy stát o lepší vzdělání, lepší bydlení, lepší život ,

tak pohnou zadkem a udělají pro to všechno, co je potřeba .

bMísto loupeží atd, se můžou pustit do postupné budování vlastních  svých obydlí a skončí s životem , který není hodný člověka !  Nebo jsou to opravdu jenom neschopná zvířata ? Můžou se stydět za to , co lidem provádí . Sami se přičinili  o život na okraji společnosti . Nevím, zdas jim to někdy dojde . Dělají si své hepeningy , spokojeně pokuřují , baví se  - nemají co dělat. Věnovat se svým dětem nebo přemýšlet, jak si společně vybudují bydlení ,  kdepak. Kam až musí věci zajít , aby se probrali ?

0 0
možnosti
AK

Naivní názory, gramatická chyba stejné kvality jako ty názory rovnou v nadpise.

K tomu volební právo. V tom je náš problém.

1 4
možnosti
AF

Taky jsem si všimla, ale v tutro chvíli to neřešne , prosím .

0 0
možnosti
RH

BIS má monitorovat a vyhodnocovat jevy, které mohou ohrozit stát a ústavní zřízení a o svých výsledcích informovat vládu. Vláda se chová, že se nic neděje a možná to ani netuší, tak se jí snaží BIS informovat o skutečném stavu. Nechápu, jaký máte problém.

2 0
možnosti
Foto

V podstatě tedy vláda může na můj účet převést nějaké ty drobné, co ta činnost stála a já jim řeknu to samé kdykoliv na počkání. A klidně i za polovinu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik