Šimůnková a těžkooděnec. Dva nositelé té správné pravdy

 Rómské děti čelí diskriminaci a frustrace lidí narůstá. Šimůnková zase objevuje Ameriku a policajt, co vás občas pohladí pendrekem, si někdy musí dát panáka. Vítejte v ČR.

 Až mi to hlava nebere... Jestli bych s radostí zrušil nějaký vládní post, docela jistě by to byl krmelec p. Šimůnkové. Zmocněnec pro lidská práva? A koho a čí? Ta paní nám neustále podsouvá, jací jsme rasisté, jak stale někoho diskriminujeme. A kdo tady počítá ta rómská děcka? Já bych si dovolil tvrdit, že je to právě zaměstnavatel téhle antidiskriminační paní. Tedy stát. Proč nám stále někdo předhazuje nechutné povídačky o nějaké diskriminaci? Jen proto, aby si stát našel omluvu k tomu, že nechává mlátit své občany, kterým se nelíbí, že jsou neustále znevýhodňováni vůči určité skupině? Proč ty přihlouplé pohádky o tom, že rómské děti nemají rovný přístup ke vzdělání? Copak je opravdu příčinou toho nerovného přístupu nějaká diskriminace? Nebo je to spíš tím, jak jsou tato děcka formována a vychovávána z domova. Opravdu se někdy naše milá paní zmocněnkyně zkusila zeptat přímo v rodinách těch diskriminovaných, zda jím jde o to, aby jejich děcka chodila do školy tam, či tam? Naprosto zbytečná funkce o ničem, kterou Šimůnková zastává přímo volá po akci. Účelově tvrdit nesmysly, jen aby sama mohla předkládat jakousi činnost a aktivitu. Co na tom, že jsou to účelové pohádky o ničem? Co na tom, že tím jen sama přilévá benzín do ohně? Sám znám ze svého okolí dost slušných rómských rodin a ty nejenže mají své děti bez problému umístěny v normálních školách, ale sami mi při pokecu řekli, že se stydí za takovéhle "ochránce" a zcela se od nich distancují. Jsou to všechno slušní lidé, které až uráží, když je tací, jako Šimůnková a mnozí další rádoby aktivisté hází do jednoho pytle a ještě jim tvrdí, že je chrání.

 Taky jsem si přečetl rozhovor s těžkooděncem ze speciální zásahové jednotky. Taky hutné... Prý kolikrát i souhlasí s těmi, proti kterým musí zasáhnout a na uklidnění si pak dá panáka nebo to vysportuje. Jak se dá vychlastat nebo vysportovat z něčeho, s čím nesouhlasím, ale přesto to dělám? Tohle nechápu, chápat nechci a nikdy nepochopím.

 A úplně nejhorší je to, že jak Šimůnková, tak i ten polda, vlastně jen hasí neschopnost politiků, kteří nejsou schopni řešit nic. Je před volbami, tak nám zase ta politická esa naslibují, že oni řešení mají... Jen je musíme zvolit a pak prý uvidíme. Jo, mám dojem, že zase budeme koukat, nebo možná přímo valit bulvy. Jen se bojím, že jak zmocněnkyně, tak i polda mají své fleky jisté... Udržovat tyhle problémy je možná velice dobrý job pro hafo neziskovek a politici potřebují tu pozornost taky nasměrovat tam, kde se to hodí... Není přeci nic jednoduššího, než předhodit uměle vytvořený problém, který ještě navíc formou různých diskriminačních dávek řádně navyšují. Ať si občané užijí, ať mají kam směřovat svůj hněv... Bohužel, funguje to.

 Pěkný den.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | neděle 29.9.2013 20:39 | karma článku: 38,50 | přečteno: 2129x