Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

(((  O zařazení a přeřazení žáků do speciálních mateřských a speciálních základních škol, zvláštních škol, pomocných škol a přípravného stupně rozhoduje ředitel školy a to se souhlasem jejich zástupce." Rodiče mají právo rozhodnout o tom, jestli jejich dítě bude či nebude zařazeno do speciální školy. )))

Práva rodičů na rozhodování o vzdělávací cestě dětí i práva děti na vzdělání v běžné škole jsou v ČR zaručena.Takže nechápu co chce stále pani Šimunková řešit, pokud by rodiče nesouhlasili s přeřazením svého dítěte do pomocné školy tak tam dítě nesmí nikdo přeřadit. ((( Souhlas musí být písemný. ))) Máme největší počet romských organizací na počet obyvatel v Česku, co ty organizace dělají když nepoučí lidi aby nepodepisovali dokument pokud si myslí nebo ví že jejich dítě do pomocné školy nepatří? Zřejmně jim jenom radí jak mají žádat o sociální dávky že? A ruku na srdce, většina romských rodičů přemyšlí tak že - - - Na co bych se já měl učit s děckém když učitelka bere za to peníze tak ať sa snaží moje děcko něco naučit, že by měli svému dítěti s učením pomoci je ani nenapadne. A také kdy by se s dítětem učili když to vysedává před domy do 22 hodiny. Romské děti nejsou o nic hloupější než děti z majority ale jsou zanedbávané právě svými rodiči. Učitelé by mohli vyprávět jak jsou některé děti zaostalé a neumí skrátka nic a já vzkazují takovým dětem. PODĚKUJTE SVÝM RODIČŮM ZA TO ŽE VÁS NECHALI RŮST JAK DŘÍVÍ V LESE, CO TAM UČENÍ HLAVNĚ ŽE SE CÍTÍME SVOBODNÍ A NESPOUTANÍ ŽE!!!

5 0
možnosti
LS

No clanek pravdivy coz o to . Souhlasim , ale po pravde kolik blogeru psalo a kolik clanku bylo o ciganech napsane a co se zmenilo ? Nic absolutne nic , ba prave naopak . Ciganu je cim dal vic, jsou cim dal vic oprsklejsi , bilych cim dal min a jsou vice a vice v ddefenzive.Sem uprimne zvedav jak to bude vypadat v cesku za 15- 20 roku. Pokud jesteneco jako Ceska republika bude existovat

3 0
možnosti
PK

P20a33v78e52l 87K59u89l79a

30. 9. 2013 17:38

Za 20 - 30 let budou na váš důchod vydělávat děti rodičů, kterým vy nyní přispíváte na sociální dávky ;-D;-( Mně také, ale já stihnu ještě děti rodičů, kterým nepřispívám. ;-D;-(:-)

0 0
možnosti
JK

J19a18n 24K78o41t49t16a54s

29. 9. 2013 22:32

Paní Šimůnkovou máme na tak skvělém postu kvůli dodržování lidských práv? Safra, holka - ale i "bílí" jsou přece lidi! Taky potřebují zastání, ani ne tak proti "černým" jak proti zvůli! kde byla Šimůnková v době, kdy Kalousek prosadil a parlament schválil progresivní zdanění mezd pracujících důchodců? Kde se tato dáma pohybovala v době, kdy se schvalovalo, aby valorizace důchodů byla pouze o jednu třetinu oprávněného? Jak k tomu přijdou ti, kterým se před smrtí stát mstí za jejich nepřiměřeně dlouhý život? Proč potom pracovali do úmoru často i na % pro lepší zabezpečení stáří, když dnes už jsou pod normálem? Šimůnková se bije za ty, kteří mají o práci a přispívání k blahobytu společnosti ve které žijí jiné představy. Když se tedy jedná o lidská práva, tak pro všechny stejně - nebo je to jinak, paní Šimůnková?:-/

7 0
možnosti

M42í87l43a 48Š27u42l57a

29. 9. 2013 22:54

.. tak podívejte se pane Kottas, důchodci nikoho nezajímají, oni se nemohou bránit, nebo jen velmi omezeně .. taková skupina je pro mladé a krásné jen přítěží, jen ti v domovech důchodců, kteří odevzdají ten zbytek důchodu svým dětem je ještě tak nějak užitečný .. ale jinak tu jen překážejí, berou těm mladým práci, protože to na rozdíl od těch mladých třeba i umějí, Vláďa Kroupa zase píše že obtěžují nevábným odérem (no ne, že by v nějakých případech neměl pravdu) a co je nejstrašnější, v hiutlermarketech (to Větva, já jsem v tom nevině) tvoří fronty a zdržují ty mladé a krásné, kteří toho mají ještě dnes strašně moc na práci .. holkám, dávají Ulici, nebo Ordinaci, nebo Cesty domu, nebo nějaký jiný oduševnělý seriál a klukům Peltovu ligu .. no a to jsem ještě zapomněl na tu vědeckou studii vysoce inteligentních Vyvolených .. 

.. tak snad už to budete dobře chápat a psát jen pozitivně ;-D

5 0
možnosti
PD

P72e65t12r 37D56u83s

29. 9. 2013 22:32

Ten krmelec tedy "pleskl"!Dík.;-D

4 0
možnosti

M93í97l58a 24Š36u29l19a

29. 9. 2013 22:10

.. to je ale krásná práce, tedy jak říkal Vítr ve vlasech (Tanec s vlky) "dobrý kšeft" .. tady mluvím o vládní zmocněnkyni pro romská práva (o nic jiného tu nejde) .. výstup je jak nalajnovaný duem Kocáb - Džamila, nic se v celé agendě nemění, hlavně ať to trvá co nejdéle, protože vytvořit ten problém nebyla žádná legrace .. ještě že tu máme tu všeobjímající EU, která s tím ráda pomohla ..

.. to takový velící bengo to má o hodně těžší, musí ty kluky snad přemlouvat, nebo i jinak motivovat, aby proti svému přesvědčení zmlátili tu bandu radikálů, co protestují proti určitě přehnaně uváděné kriminalitě klientů výše zmíněné vládní zmocněnkyně .. to se pak nikdo nemůže divit, že jsou to pak buď vysportovaní jedinci se svaly jak Arnold, nebo alkoholici, kteří ten stress nemohou unést .. no a když k tomu ještě připočteme, jak zatýkají vlastní kolegy, aby byli pro smích ostatním lidem, tak to musí být frustrace, kterou ani ten sport nevyřeší :-) ..

.. existují hranice, kam mohu dojít .. asi tu hranici mají nastavenou hodné hluboko .. nebo to i část z nich dokonce baví (přeci nejsou žádná sociální služba :-P) ..

.. dobrý článek Romane .. a karma R^

2 0
možnosti
Foto

Teda ve finále budeme kámoši...:-) A já ještě jednou zkusím naznačit, že blog od TEBE BY SE DAL. Stačí si k tomu sednout, opravit chyby, které se najdou stejně vždycky a není o čem... Zamysli se nad tím. Máš sakra co říct.

0 0
možnosti
HM

nerozumím co kritizujete a co Vám vlastně vadí .pravdu má paní Šimunková ,je u nás velké procento dětí v praktických školách o proti zemí EU je to nejvíce ..díky programu a šetření na školách se za poslední 4 roky se stav snížil ,,postupem a začlenění dětí  se dospělo k poznatku ,že některé děti do této školy nepatří ..děti s nižším mentálním postižením se tak snižuje i když převažují romské děti je to stále 26%..jinde v ostatních zemí je jen to okolo 3% ..

1 6
možnosti
Foto

Paní Míčková... Vaše parketa jsou Novinky.cz. Tam Vám to sluší. Já Vám nebudu vysvětlovat něco, co byste zase napadla z principu jen tak... Pěkný večer.

8 1
možnosti
Foto

obyčejně z vás mám osypky, ale dnes mně mrzí, že vám mohu dát jenom jednu karmu.R^

2 1
možnosti
Foto

Klobouk dolů... Toho si fakt cením.R^

0 0
možnosti