S narvaným panděrem, ty reformy vypadají asi kousek jináč...

 Po zveřejnění jídelního lístku z Úřadu vlády, mi tak nějak secvaklo, že v tomto světle vypasených papalášů, se mohou vládní reformy a zvyšování DPH jevit, jako naprostá malichernost. Jo, kdyby všeobecně platilo, že za polední menu zaplatí běžný občan 24Kč, tak by to asi příliš emocí nejitřilo.

 Ten Bártou zveřejněný jídelníček, mi docela slušně hnul žlučí. Ministři tankují zcela zadarmo a vládní sedřeniny za symbolický peníz. Už chápu ty atletické postavy našich pánů ministrů. Takový pan Nečas nebo Vondra, to je vizitka blahobytu. Dobeš ml. se už asi vykrmit nestihne, ale třeba Kuba to ještě určitě zmákne. No, není nic důležitějšího, než si patřičně utáhnout opasek, že?

 Jak mohou věřit občané tohoto Kocourkova vládním reformám? Jak chce vláda přesvědčit lidi, že všechno to zdražování je plus pro nás všechny? Že prý je nutné a nezbytné... Když si nacpu nácka, že nebudu moci ani dýchat, tak se mi to bude zdát rozumné. Ale když čím dál více živořím, tak tedy sorry...

 V době, kdy je podle vlády nutné šetřit, kde se dá, dostávají vládní sedřeniny odměny v řádech statisíců a ještě se nabaští za pár kaček. Jestli tohle není doslova výtlem lidem do očí, tak pak už co?

 Vláda na jedné straně dotuje nepřízpusobivým náklady na bydlení a na straně druhé chce, aby většina společnosti pochopila, nutnost všeobecných úspor. Trošku schíza, ne? A přitom všem, vyplave na povrch třeba i to, že si páni ministři debužírují zcela zadáčo a zbytek toho "Humberta" za symbolickou cenu. Vím, opakuji se, ale tohle mne fakt slušně vytočilo.

 Někde se demonstruje za to, aby třeba školství neřídila KSČM. Proč se nedemonstruje za to, aby odstoupil předseda vlády? Svazák je lepší? Jsem poslední, kdo by chtěl obhajovat komanče, ale pakliže vzešli z demokratických voleb, tak to prostě musím respektovat. Ač třeba nerad. Komanči dostali nějaké procento hlasů, tak co chcete řešit? Netvrdím, že je to OK, ale když ty hlasy dostali, tak je prostě dostali.

 Na závěr, to kapku shrnu. Vadí mi poslední volební výsledky, ale těmhle vykrmeným papalášům, tvářícím se demokraticky, nevěřím už ani "Dobrý den". Vemte si své Casy a Pandury, přibalte si tam tu vaší zavodní vývařovnu a bežte někam! Jo a nezapomeňte vzít lůze stravenky, přeci se musí šetřit, jak jen to jde.

 Pokud to jen trochu jde, tak přeji pěkný den.

 

 P.S.: Po upřesnění cen jídelníčku ze dne 7.12.2012, byla reálně vyčíslena cena pro zaměstnance Úřadu vlády oficiálně na 46Kč. Na Bártou zveřejněném jídelníčku, jsou prý pouze doplatky k příspěvkům zaměstnavatele. Nicméně, stále platí, že ministři mohou jíst zcela zdarma...  Zaměstnanci za ceny shodné s Armádou spásy.

 Doplněno jako korekce k výše uvedenému ze dne 1.12.2012. Nové skutečnosti vyšly na povrch o týden později.

Autor: Roman Košťál | sobota 1.12.2012 14:39 | karma článku: 36,86 | přečteno: 2243x