Robin Hood na palubě Titanicu - Bohuslav Sobotka

 Tradičním stranám zvoní hrana. ODS dojela na své "tradiční" kmotrovské praktiky a ČSSD jí pomalu, ale jistě následuje. Vítěz voleb, je takový kulhavý Robin Hood, co bohatým vezme, ale chudým nedá... Zůstanou jen pohádky o fungujícím státu.

 Socialisté počítali s daleko větším volebním ziskem a byli si jisti, že s podporou KSČM vytvoří nějakou oranžovo - rudou zeď, kterou nikdo nepřeleze a za ní si vybudují přátelsko - soudružskou zahradu vlastního vidění světa. Jenže, ouha! Volby dopadly malinko jinak, než si Sobotka a boys představovali. Přes tu zeď jím tam nalezli poměrně překvapivě i kobliháři a navíc tak, že mluvit o nějakém vítězství, je asi kapánek úlet.

 Ukázalo se, že je voličům 24 let po sametovém čemsi, už tak nějak jedno, kdo se mohl v té době, již dávno minulé, nějak s tím bývalým režimem spojovat. Nakonec, kdo z těch, kteří byli takříkajíc nahoře, neměli nějakou nutnou spojitost? Prostě to tak bylo a je asi spíš jenom plácnutí do vody, hledat kostlivce ve skříni, ze které se nahrnulo spousta těch soudruhů do všech těch "tradičních" partají.

 A tak se začíná čím dál více ukazovat, že Sobotka už bude asi jen těžko ten spravedlivý zbojník, co by tak rád bohatým bral a chudým dával. Nemá na to ani sílu a ani prostředky. Navíc, na případě (nejen) p. Housky je jasně vidět, že oranžoví přátelé kopírují dráhu modrých ptáků. Neschopnost, nebo možná nechuť, zbavit se kmotrů a politických hráčů se zdá být nad možnostmi současné ČSSD. Haškova taškařina, navíc posvěcená starým jezevcem, tomu taky nepřidá.

 Dnes Sobotka pustil finance Babišovi. Ne že by chtěl, ale musel. Pakliže tenhle skleníkový, parlamentní chlapec doteď po volebním výsledku jenom kulhal, tak teď se rozhodnutím o přepuštění klíčového ministerstva rovnou nalodil na palubu Titanicu. Je jenom otázkou času, jak dlouho a zda vůbec bude stát na kapitánském můstku.

 Tradiční strany jsou dnes už prostě mimo. Jedinou tradici, kterou nám mohou nabídnout, je bídný stav naší země, kde i sedm statečných z ČNB, vypadá jako partička burzovních spekulantů a protistátních záškodníků...

 A pakliže se ten usměvavý předseda fungujícího státu snaží přesvědčit veřejnost, že je Robin Hood, tak tomu asi neuvěří už ani on sám. Nebo možná naopak, zůstane jediný, kdo v sobě vidí někoho, kým není a nikdy ani nebyl.

 Přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | sobota 23.11.2013 21:38 | karma článku: 44,02 | přečteno: 8072x