Okamura má pravdu! Je to jen bordel...

 Možná je to radikální, nevím... Ale jedno je jisté, systém, který dělá z vlastních občanů otroky moci, není to, co by se mi líbilo. Více než 20 let se tady dojí stát, nehorázně se krade a jen se vymýšlejí stále nové strategie, jak a kolik. Bordel, je ještě slušné slovo...

 Pakliže si zde necháme onen ustálený systém, kde krást a odkloňovat je normou, nemůžou nějaké volby změnit nic. Jen si vybereme zloděje a ty, kdo nás budou holit. Kecy o demokracii, jsou jen prázdné plky a nejlépe je to vidět i teď přímo v přímém přenosu, kdy nám ČSSD ukazuje v plné nahotě jen ubohý boj o koryta. V tomto kontextu se i slova Miloše Zemana o ústavních zvyklostech, které označil za idiotské, jeví celkem smysluplně.

 Nejsem slepý zastánce p. Okamury, ale musím uznat, že beze změny systému, se nedá docílit žádných plusových hodnot. Můžeme si přepudrovat nos barvou těch, kdo jsou zrovna u koryta, ale nezmění se nic. Proč se všichni politici tak bojí příme demokracie, kde absolutní moc může být v rukou občanů? No protože by jim to znemožnilo plnit koryta! O tom to je. Politika se u nás stala prostě byznysem, který hodně nese. Tak hodně, že jakákoli změna, je pro ty zavedené veksláky naprosto nemyslitelná. Proto je každý, kdo se proti zavedenému vyhraní okamžitě oznámkován jako populista a naprostý magor. Jistě, jde o hodně... Navíc, ta hrozba zpětné vazby na prokázání původu nabytí majetku. Proboha, to je doslova kamikadze systém na demokracii... Ach, ten hrozný a ohavný populista. On by snad chtěl, aby se tady jednalo férově!

 Okamura nenabízí něco, co by bylo naprosto nové. Nabízí jen to, co už někde hodně dlouho funguje. Možná by chvíli trvalo, než jako společnost dospějeme k tomu, aby ona přímá demokracie fungovala správně. Ale je to cesta! Z bordelu, který nás obklopuje, není jiná cesta, než ta, která může přinést něco zatím nemyslitelného. Prostě dát šanci všem lidem, aby mohli rozhodovat o tom, zda souhlasí s tím, nebo tím. Nakonec, současní mocní, měli spoustu času, aby nás přesvědčili o správnosti svého konání. Nevím, jak Vás, ale mne přesvědčili pouze o tom, že banda zlodějů a lumpů v kravatách, prostě rozkradla, co šlo. To není demokracie, jenom "Bony a klid" ve velkém.

 Ono to asi nebude všechno hned, ale i cesta, může být cíl. Fandím p. Okamurovi a jsem moc zvědav, zda a kdo, bude mít odvahu, připojit se. Můžeme si stokrát říkat, že je nějaký populista a bla, bla, bla... Jedno je jisté. To, co je nám předkládáno jako demokracie, je jen trapná fraška. Moc děkuji za to, že konečně přichází někdo, kdo to chce změnit. Klidně si na mne plivněte, ale současný systém prostě není nic jiného, než to, jak to umí trefně popsat tenhle "populista". V zemi, kde se označuje propagace komunismu jako nezákonná a přitom máme přímo v parlamentu KSČM, v zemi, kde se Klausova privatizace a i jeho amnestie vykládají jako férová hra, v zemi, kde kolibříci a mazánci si dělají ze všech srandu, tam mne už opravdu nepřekvapí nic.

 Možná se pletu, možná je normální krást a lhát. Možná... Já doufám, že tomu tak není. A jestli mi tu šanci nabízí Okamura, nebo někdo jiný, je celkem šumák.

 

 Pěkný den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | neděle 10.11.2013 18:11 | karma článku: 35,99 | přečteno: 1659x