Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Kde mají občané absolutní moc a která je zem kde vládne přímá demokracie?Nikde.Okamurou omýlané Švýcarsko? Dvě komory parlamentu.Jedna má 200 poslanců, druhá 90.První komora 200 poslanců není volena přímou volbou.Tedy stejná systém parlamentní demokracie jako u nás.Není to v systému, ale v lidech...Švýcaři v referendech rozhodují o celkem společensky bezvýznamných věcech, žádná absolutní moc lidu, výsledek referenda musí schválit vláda.Prezidenta volí parlament, ne lid přímou volbou jako u nás...Zjistěte si něco o Švýcarsku a nenechávejte se oblbovat Okamurou, který používá jen zkreslené fragmenty švýcarského politického systému a méně informovaní mu to žerou...

0 0
možnosti
JP

J43a62n 38P47a18p69e43ž

10. 11. 2013 23:14

V posledním odstavci píšete o tom, že vám Okamura něco nabízí. Můžete to něco, pojmenovat? Je to naděje ? Je to iluze ? Je to snad něco konkrétnějšího ? Ať se snažím, jak se snažím, nemohu přijít na nic, co by nabízel. Jeho neustálé kecy o Švýcarsku a referendu bez výjimek, to jsou jenom mlhy na blatech. A blata jsou dost nebezpečná zóna. Pořád kritizuje zavedené strany za jejich nenanžranost, ale že by navrhl zrušení státní podpory stran, to ani náhodou, vždyť by přišel o 122 milionů  podpory !

Napište, prosím, co vám nabízí, abych to už konečně pochopil.

2 0
možnosti
Foto

Jednoduše řečeno, nabízí cestu, směr. Nemusí Vám to všechno přicházet jako fajn, ale je to varianta. Když budete jenom plivat, nedáte mu šanci. Já říkám stejně jako Tomio, zkusme to. Pak můžeme kritizovat. Stahovat gatě před brodem, je blbost. Pojďme to zkusit a uvidíme. Už jsem psal, že nemusím mít pravdu...

3 0
možnosti

Karma!

Přímá demokracie je cesta vpřed a cesta, jak najít slušné a schopné politiky.R^

3 0
možnosti
Foto

Pokud mu jde jen o prosazení přímé demokracie, mohl by uspět, protože hlasy Úsvitu se určitě budou hodit, ať už bude vládnout kdokoliv.

4 0
možnosti
BM

To, co hlásá pan Okamura funguje pouze v jednom z kantonů ve Švýcarské konfederaci. Představa, že by o všem se dělalo referendum je děsivá, zvláště u nás, kde se každý snaží vše ošulit. A věřit,že nás spasí nějaký Okamura či Babiš je zavádějící.

3 7
možnosti
VN

Pokud neřeknete, v čem je problém spasitelnosti, či nespasitelnosti Okamury něbo Babiše, je Váš názor nerevelantní výkřik do tmy;-(. Tady jde o diskuzi a ne o neodůvodněné výkřiky. To je pak zavádějící.

7 1
možnosti
Foto

Ja sledoval Okamuru jen na blogu. Co mi bylo podezrele, ze se vzdy tak trefil a to z nej mozna udelalo populistu. Ale dnes to vidim jinak. mam dojem, ze ta prima demogracie muze fungovat a mozna to bude lek na dnesni rozklad cele spolecnosti a na prohnily politicky system. Clanek je velmi dobry.R^

13 0
možnosti
PK

P79a78v55e94l 19K10u69l64a

10. 11. 2013 20:41

Ale pan Košťál se také vždy trefuje. Do různých cílů a stejnou municí :-)

1 1
možnosti
VA

Romane karmaR^ nevím co bych ještě měla dodat, snad jen to, že pokud někdo nechce mít něco vysvětleno , nevysvětlí mu to ani pánbůh!!;-D

8 0
možnosti
Foto

Hezky řečeno. Díky.:-)

1 0
možnosti
VN

Politici, pokud jsou zodpovědní, musí dělat občas nepopulární opatření a ne vždy se jim podaří obhájit je. V tom je podle mého názoru problém. Lidé to nemusí pochopit, no, a už je tu jejich referendové odvolání. To Okamura nikdy nevysvětlil. Jinak, mu samozřejmě fandím.

3 2
možnosti
Foto

Ale vysvětlil a mnohokrát. Jen to nechcete slyšet. O tom to je...

6 0
možnosti
MD

Jeho predstavy nejsou az tak nejoptimalnejsi a tu ci tam by prinasely problemy, ale na prechodnou dobu, nez se trochu zkulturnime, by se z toho mohlo neco vyzkouset.

Na to, ze je tu to, co uvadite v nazvu ho nepotrebujeme. To vime i bez nej. Ovsem poopravit narodni moralku nebude snadne.

0 0
možnosti
Foto

To určitě nebude, ale jediný, kdo nám současně nabízí nějakou variantu, je on. To, prostě neokecáte. A pakliže mi někdo nabízí variantu, musím tu myšlenku prostě podpořit. Není to o tom, jestli chci nebo ne, ale o tom, že ze současného svrabu jiná cesta nevede. Možná je to cesta do bažiny, kde se utopíme. Možná... Ale taky můžeme projít. Já mu tu šanci chci dát a chci vidět pěšinu přes ty srajdy. Třeba jsem naivka, ale stát po krk v exkrementech, mě nebaví...

9 0
možnosti
MP

Dokud někdo neprosadí zákon, který se většině politiků nebude líbit, o odpovědnosti politiků, i hmotné, do té doby tady bude nepořádek. Politik musí být odvolatelný a musí mít z občanů strach. Je to jediná podmínka, aby skončil nepořádek. Další podmínka je nesplnitelná- nevolit velké a staré strany, které už dávno jsou profláknuté. I na Slovensky před lety demonstrovali v mrazech kvůli nějaké velké korupční aféře, přesto si po volbách zvolili stranu, která v tom byla namočena, samozřejmě levici. No comment!!!

7 0
možnosti
Foto

Blbost lidí může být neskutečná. Ovšem, není to důvod k tomu, aby společnost rezignovala na aroganci moci. Prostě se musí stále a stále opakovat, co je špatně.

8 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik