Kterak politik nechtěně pravdu vyslovil

 Asi vlivem časového posunu a únavy nám tak nějak mimoděk p. Bělobrádek po návratu z USA sdělil to, co většina už dávno tušila. Když vypustil z ůst větu: "Šlo to i beze mě", svět se na chvilku zastavil... Bože, on mluvil pravdu!

 Omráčen tou ohromující pravdomluvností zcestovalého politika, jsem si položil sám sobě otázku. Kde by tato země byla, kdyby to "šlo" i bez mnoha dalších, kteří po sobě zanechali mnoho nesmazatelných stop?

 Oo by se asi stalo, kdyby to "šlo" bez Klause, Zemana, Grosse, Špidly, Paroubka, Topolánka, Sobotky, Bendy, Vidíma, Kalouska, Parkanové, Rátha, Tvrdíka a... Ježiši, brzdi nebo to budeš psát do rána!

 Umím si docela dobře představit, že by to určitě "šlo" i bez 200 poslanců, z kterých je vždy viditelných hrstka. O těch zbylých se většinou dozvíme něco akorát v souvislosti s nějakým malérem. Viz. totálně zavirovaný Kott, případně jeden přeběhlík a dnes už běžec na dlouhou trať Wolf, nebo užitečný vězeň Pekárek. Proč vlastně máme tolik poslanců, když u důležitých hlasováních jsou stejně všichni vázání na názor svých šéfů? Proč tam musí sedět tolik tlačítek?

 Celkem dobře si umím představit, že by to "šlo" bez solárních tanečků, bez předražených dálnic, bez katastrofických IT systémů, bez senzačních padáků, bez vytuněných letadel a transportérů, bez biosajrajtu přimíchávaného do paliv, bez dotací EU na nesmyslné projekty o ničem, bez mnohamiliónových odměn sedřeným ouřadům a hlavně bez štědrého příspěvku státu politickým stranám. Moc by mne zajímalo, kolik by tady bylo politických stran, kdyby musely žít bez státního cecíku. Pořád dokola slýcháme o tom, kdo tady na čem parazituje. Politici ukazují na ty nebo tamty, ale tak nějak se ještě nikdy nestalo, aby jukli do zrcadla.

 Vždycky se najde mnoho těch, bez kterých by to "šlo". Někdo to ale dělat musí a bylo by prostě fajn, aby tam bylo více takových, o kterých bychom mohli říct, že bez nich by to fakt nešlo.

 Třeba jednou...

 

Přeji pěkný den.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | neděle 15.12.2013 20:23 | karma článku: 32,32 | přečteno: 1258x