Klausův polibek smrti pro ODS

 Když si teď zpětně vyhodnotím dopady moudré amnestie p.Klause, tak ať už byla ODS na hraně sebevraždy tak, jako tak, potom po moudrém a vysoce státnickém rozhodnutí hlavy státu, byla doslova odsouzena k neúspěchu v prezidentské volbě. Nejen díky Klausovi, ale i díky (opět) Nečasovi. Sobotka se v podstatě stal jen obětním beránkem a zástupným symbolem, jak vyjádřit nespokojenost s vládnutím Nečasovy vlády.

 Jestli i tohle, jak je jeho zvykem, p.Nečas klasicky okecá a začne svalovat vinu na vše okolo, jen ne na sebe, tak potom je s ODS už konec. Ten prezidentský propadák, je natolik vypovídající, že by moudrý politik už sám připustil osobní odpovědnost. Nechám ještě p.Nečasovi chvíli času, třeba dozraje...

 Ale nalijme si čistého vína. ODS je něco, co na politické scéně prakticky končí. Strana, která měla jakousi vizi, silnou voličskou základnu, dnes může tiše závidět podporu KSČM! Nic na tom ani nemění skutečnost, že kdesi kdosi dokonce drží proti účasti KSČM v krajských vládách i jakousi hladovku. Takovou toho typu, že držet dietu 24 hodin je v podstatě zdravé a při současné vládní politice nás v podstatě stejně nic jiného než pravidelná hladovka asi ani nečeká.

 ODS dostala v prezidentských volbách těžce přes držku! Další varování už asi ani přijít nemůže. Teď by si sama tato strana měla vyhodnotit plusy a mínusy p.Nečase a zbavit se ho. A to tak, že hodně rychle! Na další vyčkávání v křečovitém vládnutí s koalicí smrti už prostě není čas. Jestli jsou ještě v ODS lidé, kterým není šumák, že na světě existují i pravicoví voliči, tak by měli bezodkladně jednat. Tohle už je minimálně na hranici sebezáchovy a určité odpovědnosti k těm, kteří jim naivně dali svůj hlas. Další šance prostě už nepřijde.

 Ač se kolikrát vyhraňuji právě vůči ODS, tak mi není jedno, že tradiční a zavedená strana, kdysi s velikou voličskou základnou, zmizí z politické mapy a nahradí ji někdo, kdo si dnes říká demokratický...

 Já se fakt za každou cenu nechci dožít "světlých zítřků" a bohužel to čím dál víc vypadá, že to tam směřuje. Prezidentská volba budiž posledním mementem.

 Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | sobota 12.1.2013 21:09 | karma článku: 23,48 | přečteno: 1286x