Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Deník Bridget Peake... Možná spíš "Planeta opic"

 Bylo nebylo, vstoupila nám do veřejného života nová politička, razící směr "Já, já, já jenom já..." Je pravda, že moc věcí už mne tady nepřekvapí. Ovšem je fakt, že tohle je celkem "slušný kafčo..." Nebylo mým záměrem vstupovat v tomto čase, na přelomu roku, s nějakým dalším moudrem, nicméně...

 Ten zmíněný deník by mohl naprosto v pohodě začínat asi takto: "Není důležité, za koho jsem kandidovala, ale jak dlouho se udržím u korýtka." Osm dní trvalo "kralování" K. Peake na ministerstvu obrany a teď už Káče stačilo pouhých sedm dní ke změně svého, tak jasně křišťálově čistého názoru, že totiž je důležitější, než jakási vlastní hrdost, loalajita ke stávající vládní koalici. Prý, tím způsobí menší škody, než by mohla být zamýšlená spolupráce ODS a TOP09 s J. Dobešem a jeho nasmlouvanými čestňáky... No, nevím. Proč vlastně odcházela z VV? Nějak se liší a čím? Dokonce prý zasedne předsednictvo "strany" LIDEM...Hm, tak to tam bude v podstatě celá jejich partaj.

 Je fakt dost blbý, řešit na přelomu roku politiku, ale na druhou stranu, se toho současně děje tolik, že zůstávat úplně stranou, taky není tak nějak dobrý. Když tak slyším, či čtu argumenty různých rádobydemokratů, tak jsem z toho kolikrát celkem out.

 Okamura, Fischer, Zeman, Olmer... Každý má nějakou tu svou pravdu. Víte, já kašlu na mediálně protlačované kandidáty, budu totiž volit Franze, ať už proběhnou ty volby v jakémkoliv termínu. Ale na druhou stranu musím souhlasit s Okamurou, že ta slavná přímá volba prezidenta, je paskvil. To je prostě nesporný fakt, který mohl vzniknout jen díky našim zákonodárcům, kterým je bližší vlastní koryto, než prováděcí zákon o přímé volbě hlavy státu.

 Nechtěl jsem se nijak angažovat v době svátků, když jsem ale celkem náhodou, zaslechl páteční Události - Komentáře na ČT, tak mi to nedalo. Pan Komárek z MF Dnes, tam komentoval zcela veřejně současný koaliční vývoj, jako "obchod". No, nezlobte se na mne, ale stále si myslím, že politici by tu měli být pro lidi, ne pro obchod... Ale, na druhou stranu, jak nazvat těch 800 miliónů, které dostal na poslední chvíli právě Dobeš na své "hnutí", než obyčejným handlem? Handlem, který zajistil Nečasův klidný spánek a naopak zmobilizoval pud sebezáchovy p.Peake. Včera jsem koukal na Rocky 4 a tam to krásně vystihl komentátor zápasu, když pronesl: "Zapomeňte na taktiku, zapomeňte na strategii, tohle je čistá pouliční rvačka!"

 Kam jsme to už sakra dospěli? To už je fakt naprosto normální, že 85% občanů je nespokojených se současným stavem a ta tolik "milovaná vláda" řeší, jak zůstat u vesla a něco ještě do korýtka přisypat? Divná doba...

 Do toho všeho si malinko přehraji tu Okamurovu stížnost k ÚS, Hanákovu výzvu vůči kandidatuře Fischera a následnou kritiku Hanáka od Olmera a připadám si jako na Planetě opic. Možná i ty opice by se k sobě chovali lépe a čestněji.

 Okamura na začátku své kampaně tvrdil, že nechce nic zdržovat. Hanák ze sebe dělá Mirka Dušína a Vít Olmer chce kázat morálku. Fischer zase všem bude tvrdit, že tedy ano, ale... A Zeman to máslo na hlavě má taky. O tom žádná... Potom už je to na úvaze nás všech, zda budeme volit dle médií, či zda dle SVÉHO rozumu. To je asi totiž to nejtěžší. Já osobně si dám na misku vah jednoduché závaží. Na koho z těch kandidátů mají vazby politické strany? Na koho mají vliv různí silní hráči a lobbisti? Nevím, jak vám, ale mě vychází pouze jeden kandidát, který nemá žádnou vazbu ani v minulosti a ani teď.

 Ta slavná prezidenstká volba ještě ani nezačala a už se mi kapku zvedá kufřík. Proč mi zase chce někdo skrze média tlačit do hlavy, že nejsilnějšími kandidáty jsou ten, či ten? Do toho všeho ještě ty další vládní eskapády, které už snad ani nejdou nijak číselně (kolik už jich vlastně bylo) označit, a mám dost. Taktně, pouze okrajově, zmíním hlášky z okolí Hradu...

 Lidi, nechtěl jsem nikoho ani naštvat, ani urazit. Jen jsem chtěl apelovat na rozum. Nenechte si vymývat mozky mediálními hrátkami. Zapojte rozum a cit. Věřím, že ještě nějakou šanci na lepší budoucnost máme... Ono to nemusí být vždycky jenom a pouze v materiální hodnotě. Někdy jde i o pocit, pocit skutečné svobody. Pocit o tom, že se na nás nikdo nehojí, ale že naopak se snaží dělat věci rozumně. S vidinou delší než 1Peake... Chce to jedinné - myslet! Nenechat se nalákat na jistoty desetinásobku jako za Viktora, jehož si naše současná hlava státu dokonce přála ve více verzích. Vždyť tyhle jednoduché triky, už snad máme za sebou.

 PŘEJI PĚKNÝ DEN I BUDOUCÍ ROK 2013! Snad bude lepší. Jo, a s poltikou si dám aspoň do začátku roku fakt pokoj! Tohle byl jen takový úlet, kdy mlčet, by znamenalo souhlasit. Prostě nesouhlasím s tím, co se děje. Nechci být manipulovatelnou ovcí, jenž reaguje pouze v souladu s kdejakými průzkumy. Asi bychom to měli zkusit všichni... No, nejsem žádný vizionář, nechám to na vás. Hodně štěstí!

 Jak řekla paní Bradáčová: "Spasitel nepřijde." Já říkám, že by bylo lepší, aby přišel Dr. House...

Autor: Roman Košťál | sobota 29.12.2012 15:41 | karma článku: 30,30 | přečteno: 1588x
  • Další články autora

Roman Košťál

Přibývá nakažených... A Vojtěch má asi dovču

Divná doba... Nakažených je hafo, ale Vojtěchovi asi došly roušky, tak nějak zmizel. No, máme chytrou IQ karanténu, máme Prymulu a Maďara a hlavně virus vlastně už není... Jo, ještě bych zapoměl na tu tetu z Prahy.

15.8.2020 v 20:07 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Házet špínu na hasiče, je něco neskutečného...

Přijeli pomoct někomu a někam. Nikdy neví, co je čeká, ale jdou do toho. Já se jim klaním a děkuji, že jsou.

9.8.2020 v 19:26 | Karma: 40,26 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Hamáček v parku...

Pan Hamáček hájí otevření hobby kšeftů tím, že by se jinak lidé narvali do parků a bylo by to ještě horší. Tak nevím... Takovou pitomost jsem dlouho neslyšel. Bravo...

14.4.2020 v 14:14 | Karma: 25,80 | Přečteno: 865x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Komunisti mají pořád jasno... Jo, oni podojí i kozla.

Komunisté mají vždycky své vidění světa. Je jim jedno, zda uškodí nebo pomohou. Soudruzi mají prostě nalajnovanou jedinou pravdu a ta je ta správná... Protože je jejich. A lidi? Těch je přeci hafo... (slušně řečeno)

2.4.2020 v 20:05 | Karma: 21,00 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Osm hodin pro Kalouska...

Kam se hrabe Terminátor na Kalouska. Tenhle pán nám několik let dokazoval, jak se to má dělat, ale nemá dost. Dejte mu osm hodin a dá vám 40 miliard. Dejte mu ještě více času a dokáže nemožné.

25.3.2020 v 19:22 | Karma: 41,40 | Přečteno: 1790x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Pokuta 200 milionů eur plus penále. EU trestá Maďarsko za migrační politiku

13. června 2024  10:12,  aktualizováno  10:50

Maďarsko musí zaplatit jednorázovou pokutu 200 milionů eur (4,9 miliardy korun) a penále ve výši...

ANO se obrací na Ústavní soud kvůli zrušeným příspěvkům na penzijní připojištění

13. června 2024  10:47

Opoziční hnutí ANO podalo ve čtvrtek ráno Ústavnímu soudu (ÚS) návrh na zrušení části zákona,...

Procesí tápajících a nechybující Meloniová. Bude summit G7 italským sólem?

13. června 2024  10:39

Začínající summit skupiny G7 si pro sebe v záplavě významných politických figur krade italská...

Stížnost dívky znásilňované otčímem projedná plénum ÚS, má zrušit podmínku

13. června 2024  10:36

Stížností dívky, kterou opakovaně znásilňoval otčím a dostal za to podmínku, se bude zabývat plénum...

  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2392x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik