V industriálním prostředí karlínské Pragovky vystoupí geniální electronický mág Skrillex

Skrillex, milovaný i nenáviděný DJ,  je příslibem divokého zakončení letošního léta a jeho dubstep přináší zážitky na celý život.

Drobný klučina s nezvyklým účesem a velkými brýlemi poprvé oslnil české publikum na festivalu Rock for People v roce 2012. Tenhle festivalový ročník byl pro nečekanou bouřku, nazvanou později neoficiálně „Mordor“ přelomový pro pořadatele i návštěvníky, adrenalinový zážitek si z festivalu odnesl i samotný Sonny Moore (vlastní jméno Skrillexe). Přesto se ale rozhodl rozjet svoji show za provizorních podmínek ve stanu pro šest tisíc lidí.

Sice to není tak dávno, ale tenkrát ještě nebylo samozřejmostí mít v mobilu internet a nikdo z návštěvníků si v prázdninovém opojení příliš neuvědomoval, jaké následky může mít vichřice pro hudební festival, kde se vesele motá více než deset tisíc hudebních nadšenců.

Horký den se rychle měnil v temnou noc a každý urychleně uklízel do bezpečí, co mu padlo pod ruku - rozvěšené cizí plavky, lidé si pomáhali upevnit stany, hlavně se všichni schovat do aut či hangárů v prostoru hradeckého letiště. Narvaní v autě jsme pozorovali v podstatě pochodující toi toiky a vytrvalý déšť, který chvílemi pršel ze všech světových stran. Kvůli bezpečnosti pár kapel nevystoupilo, nejvíce zamrzeli Faith No More. Jak ale dokládá následující video, Skrillex se projevil jako kabrňák a svoje vystoupení neodvolal.

https://www.youtube.com/watch?v=iOyG5G0oJxI

Za hudebním setem geniálního Skrillexe jsem se sice kvůli zhoršeným povětrnostním podmínkám potácela bahnem a v následném lítém boji o první místo u stage ztratila jednu botu, přesto však byl výsledný zážitek fenomenální.

Jsem zvědavá, jaká překvapení přinese Sonny Moore letos. Po nekonečně dlouhých čtyřech letech se k nám tenhle nekorunovaný dubstepový král totiž vrací s novými mixy a navíc nasbíral pestré pracovní zkušenosti (spolupráci s Justinem Bieberem, projekt Jack Ü či Dog Blood).

Svoji show rozbalí ve čtvrtek 25.8. v pražské hale Pragovka (Kolbenova 923/34a), takže si běžte koupit vstupenky:-)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karolína Košařová - Zoubková | čtvrtek 7.7.2016 20:56 | karma článku: 11,80 | přečteno: 612x