Trailer k filmu Anthropoid předčil očekávání

Konečně je tu, dlouho očekávaný trailer filmu Anthropoid byl zveřejněn v online databázi filmů IMDb.

Snímek o hrdém odboji, odvážných československých parašutistech, lásce, přátelství a zradě zahájí letošní mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, oficiální světové distribuce se film dočká letos v srpnu.

 Elitní vojáci Josef Gabčík (Cillian Murphy) a Jan Kubiš (Jamie Dornan) plní úkol likvidace zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Za povšimnutí v traileru stojí:

Jazyk

Film je určen pro diváky z celého světa, vznikal v mezinárodní koprodukci, je tedy komplet v angličtině. Díky silnému slovanskému přízvuku je ale každému jasné, že se nejedná o americké nebo britské superhrdiny.

Ženy

Z traileru je evidentní, že pro Gabčíka a Kubiše budou zásadní pouze tři dámy, přestože ve skutečnosti se jich kolem parašutistů pohybovalo víc. Potkáme zde rozvážnou a na zemi pevně stojící Lenku Fafkovou (Anna Geislerová), romantickou dívku s hlavou v oblacích Marii Kovárníkovou (Charlotte Le Bon). Nezastupitelné místo zde má paní Moravcová (Alena Mihulová), které kluci možná přezdívali „máma“.

Praha a letní vedra

Krásné záběry našeho hlavního města se točily v těch největších vedrech. Přesto, že v traileru vidíte sníh a dlouhé kabáty, nenechte se zmást, loni v létě bylo 30 stupňů ve stínu.

Vynikající soundtrack

Snímek doprovází mrazivě kouzelný soundtracku z dílny filmového skladatele Guye Farleyho.

Význam svobody

Adolf Opálka (Harry Lloyd): „Je tvojí povinností zůstat naživu a pokračovat v boji.“

Jan Zelenka Hajský (Toby Jones): „Je naše země připravena a ochotna vzdorovat nacistickému Německu?“ „Pokud selžeme, obávám se, že naše svoboda bude vymazána z map.“

 

 

Originál video zde: http://www.imdb.com/title/tt4190530/?ref_=vi_tt_i_hm_hp

 

Co zaujalo v traileru vás? Napište do komentáře.

 

 

 

Autor: Karolína Košařová - Zoubková | čtvrtek 16.6.2016 22:05 | karma článku: 13,21 | přečteno: 900x