Jedním z hlavních úkolů mysliveckých sdružení je regulování stavu zvěře na únosné míře, což se v mnoha ohledech nedaří. Černá zvěř je například přemnožená a páchá velké škody na soukromém i státním majetku. A s ostatní spárkatou zvěří to není o moc lepší - okusováním likvidují mladé porosty. Rozumná regulace je potřebná, nelze ronit slzy nad každým zabitým zvířetem.

Foto

Zvěř je Vašnosto naopak přemnožená a páchá škody.

ML

M92i92l40a91n 45L68i85b83a21l

19. 6. 2024 15:45

Zvěř v lesích je přemnožená, trpí hladem a nedostatkem životního prostoru.

Foto

O skutečnosti, že potkat se v lese s medvědem, je celkem normální, píši ve svém blogu ze 2. dubna 2024. A osobně jsem měl tu čest potkat v lese míšánka /byl opravdu malý, takže máti musela být nedaleko!!/ v roce 1989 na Slovensku nedaleko obce Kordíky v Nízkých Tatrách. Na matinku jsem raději ani nečekal - a metl pryč. Tehdy jsem ještě zbraň neměl.

  • Počet článků 176
  • Celková karma 16,40
  • Průměrná čtenost 4100x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.