Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chápu, že váš byznys pojede tím lépe, čím rychleji se budou točit rotačky tisknoucí nové peníze, ale je to cesta do pekel. Je dobře, že ČNB zvyšila cenu peněz. Nyní ještě, aby vláda přijala doporučení, které pro ně připravuje NERV.

0 1
možnosti

Nějak jste zapomněl na skutečnost, že tuto zvýšenou cenu peněz - tedy úroků, ČNB všem bankám povinně uhradila na jejich úložkách v ČNB - takže stát na tom opatření nejenže nic nevydělal, ale naopak katastrofálně prodělal !!!

Ale o tom se samozřejmě nikde nic pro jistotu nepíše, aby důvěřiví ovčané nevěděli, jak katastrofálně tato vláda hospodaří.

0 1
možnosti

Tak samozřejmě chápu, že přední český developer si stěžuje na to, že ČNB "odfukuje" z hypotéční bubliny. Jenže takový už to je byznys, stavění bytů financovaných půjčkami na 25 a více let, nikde na světě se nevyhnou cykličnosti branže, proč by to mělo být v ČR jinak. - - - - Objem hypoték propadl už před cca 2 lety a teprve teď vidím u sebe ve firmě, že mezi lidmi docházejí volné peníze, co měli odložené z různých prodejů nemovitostí (jejichž nákupy byly financované především těmi lacinými hypotékami). Asi bych si skromně tipoval, že je před námi recese. Uvidíme, s jakými ztrátami to přežijeme.....

0 0
možnosti

Korunu rozkolísal kindrbankéř Singr nákupem bezcenných "papírků", protože inflace nedosahovala pomatených 2% a Rusnok v tom hloupě pokračoval. Samozřejmě, že když ČNB "vytiskne" jeden celý státní tozpočet, musí se to na hodnotě koruny projevit. Vysoké úroky a útlum ekonomiky jsou důsledkem.

1 0
možnosti

Útlum ekonomiky není důsledkem vyšší zadluženosti státu, ale je spíš důsledkem neschopnosti této vlády.

Že Singer a Rusnok byli ale sloni v porcelánu - to máte samozřejmě pravdu.

0 0
možnosti

Nerozumím té kritice, vždyť pan politolog-premiér prohlašuje, že vše vláda dělá dobře (viz jeho 70 bodů jasně vysvětlených v parlamentu), daleko lépe než předchozí vlády a lépe než sousední země. Blahobyt se blíží

0 2
možnosti

Prozradím vám sladké tajemství - autor ve svém článku kritizuje ČNB, ne vládu ČR.

2 0
možnosti

Jiní centrální bance vyčítají že sazby by měla zvednout víc, aby se zabrzdila inflace. Jsme v situaci, kdy banka musí volit mezi inflací, nebo recesí a bankroty. Zvolila kompromis. Jinak ano, ČNB má na inflaci spoluvinu, ale z dob, kdy jí řídil Rusnok a měnovými intervencemi oslaboval korunu. Mechanizmus tu vysvětlovat nemám čas ...

1 0
možnosti

Rusnok je případ sám pro sebe a děsím se představy, že by ten byl ještě guvernérem ČNB. To bychom ještě dnes neviděli ani světlo na konci tunelu.

Pan Korec si tady stěžuje na to, že úroková míra byla příliš vysoká a vy zase, že je příliš nízká.

Ostatně na vysoké úrokové sazby, které zvyšují firmám finanční náklady a tím i cenu výrobků a služeb, z titulu drahých provozních úvěrů, upozorňovala celá dnešní opozice.

V každém případě ČNB nemá žádný vliv na politiku státu, která záměrně zvýšila ceny energií na nejvyšší úroveň v celé EU.

To je základní problém naší inflace.

3 2
možnosti
  • Počet článků 173
  • Celková karma 17,53
  • Průměrná čtenost 4157x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.