AK

Už za týden nebude možné koupit v EU jediné auto bez povinného omezovače rychlosti.

Další bruselská absurdita, která vyžaduje GPS kameru a připojení k internetu. To také není nic levného.

JP

Souhlasím s Vámi, z člověka se dělá nezodpovědný tupec, který nesmí nic rozhodnout. Ale s autorem blogu v podstatě nesouhlasím. Auta se spalovacími motory využijí na pohyb jen 30 % energie, zbytek je odpadní teplo. A to už je pořádná výzva. Nyní jsem toho názoru, že se to daří technologicky vyřešit, elektromobily navíc využijí i energii z jádra a obnovitelných zdrojů. Domnívám se, že po roce 2030 si auto se spalovacím motorem už nikdo nebude chtít koupit - kromě fandů jako hobby. Ale nechme to vývoji.

PV

P34a90v44e82l 52V23é47b70r

1. 7. 2024 20:13

Teda, celé jsem to nedočetl (musím si, kvůli svému přece jenom vyššímu věku, šetřit srdce), ale požadované účinnost 115% - to mě přece jenom zarazilo. To přece nelze!

AL

Někdo se prostě ze svých problémů potřebuje vypsat...

AK

Kdyby to byly jen jeho problémy, to by byl náš život hezký.

HR

Pane autore. nevím zda jste již jednou viděl jeden jediný vědecký film o tunách plastového odpadu v moři. Zatím co se plastové láhve recklují jsou víčka odpad, který skončí v moři. A to nehovořím o tom, že i normální minerální vody dnes mají určitý obsah plastu, neviditelný ale škodlivý. osobně nemám nic ani proti dlouhodobému zvedení vozidel bez spalovacích motorů, ani proti povinnému isolování domů.

Myslím že Váš článek je egoistický, myslíte jen na své okamžité pohodlí.

AK

Zacházení s plasty, ale i jiná zvěrstva proti přírodě EU moc nezajímají.

Zasedla si na sodovkový plyn - korektně řečeno CO2.

Pokud nemáte nic proti zavedení elektromobilů a bezemisních domů jako povinnost pro všechny, musím vám gratulovat.

Jste zřejmě velmi zámožná žena.

Co ale mají udělat ti, kdo si takové výdaje nemohou dovolit?

Státy mimo EU ovšem tak šílené nejsou na na dekarbonizaci nám kašlou.

  • Počet článků 177
  • Celková karma 19,23
  • Průměrná čtenost 4082x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.