Sport pro všechny

Cyklistika je asi nejrozšířenějším rekreačním sportem, který dává všem stejné podmínky. Kopec je pro všechny stejně vysoký a dlouhý... Když pomineme ty vrcholové sportovce na různých profi závodech, zůstávají miliony cyklistů ....

A právě pro ty "amatéry". pro ty kteří jezdí pro radost pořádáme již 16 let cyklistický vytrvalostní závod 24 hodin na kole s podtitulem Bez řevu motorů a smogu. Každoročně se sjede 40 tříčlených družstev z celého Česka, přijedou družstva ze Slovenska a Maďarska. Tradice se má dodržovat a tak se závodníci během ke kolům dostanou na start a pak se štafetově střídají po 24 hodin.

Za roky existence se změnily okruhy, taktika i vybavení týmů, ale za celou dobu se nezměnila podpora (rozuměj sponzoring). Jsme totiž malý závod. Dvěstě lidí, kteří se sjedou nejsou pro sponzory zajímavým číslem.  Když jsme žádali krajský úřad o podporu, bylo nám řečeno: Vaše sdružení není registrováno v žádném svazu tělesné výchovy.  

A tak i v dalším ročníku budeme pořádat akci se stejným nadšením jako v minulých letech a dívat se na to jak se vynakládají peníze na mnohem méně prospěšnější akce pro podporu sportování veřejnosti.

 

www.volny.cz/lemans

 

Autor: Adam Kopečný | pátek 8.2.2008 21:26 | karma článku: 9,21 | přečteno: 711x