Řidiči bez řidičáků

Sfetovaný ujížděl na neevidované motorce bez platných dokladů, řidička se zákazem řízení na 24 měsíců za jízdy přesedala na sedadlo spolujezdce a tak dále a tak podobně. Téměř denně se dozvídáme o tom jak se na silnice vydávají lehkovážní řidiči.

Téměř denně se dočítáme o tom, že někdo bez platného řidičáku ujížděl silničním kontrolám, spáchal nějaký další přestupek, nebo dokonce způsobil vážnou nehodu. Ve většině případů jde o lidi, kteří jsou lehkovážní, tedy nezodpovědní. Feťáci a alkoholici tvoří vedle těch , kteří si autoškolou ještě neprošli větší část a podle mě by již nikdy za volant sednout neměli.

Jak je možné že člověk, kterému byl prokázán alkohol či drogy za dva roky může znovu usednout za volant nebo řídítka motorky? Jak je možné, že to udělají i v zakázané lhůtě a policie jen sleduje jejich počínání? Nedávno jsem v TV sledoval jak se jeden holedbal, že jakmile se mu zahojí zraněná ruka, že opět usedne na motorku.

Copak je problém uvést v platnost úpravu zákona, že za alkohol , drogy je 10 let či doživotní zákaz. Jakmile to bude porušeno, že platí zabavení vozu, motorky?  Necháme na silnici takové nezodpovědné lidi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Kopečný | středa 18.4.2012 12:36 | karma článku: 23,63 | přečteno: 8426x