Nežij vteřinou 2009

Rychlost nevyhrává....  a krvavý pruh s rozbitou helmou. Takové prospekty zvaly na akci motorkáře na Brněnsku.

vecne zaparkovaneak1975

Serpentýnami se proplétám do Křtin. Zastavuji na improvizovaném parkovišti motorek. Všechny možné kubatůry a typy. Procházím branou do areálu jeskyně Výpustek. Zde jsou situovány stánky policie, záchranářů, Besipu či prodejců motorkářských potřeb. Na prvním místě dostávají zájemci kartičku. Když bude vyplněná je možno si projet uzavřený úsek silnice na Adamov.

    Je jedno v jakém pořadí procházíte a necháváte si ji podepsat. Každý podpis  znamená že jste se alespoň zamyslel nad bezpečností na silnici, nad poskytnutím první pomocii či vyplnil test.   Občas jsem skeptik, ale když jsem viděl jak zarostlí chlapíci v kůži se učí poskytovat první pomoc  na "Andule" .  Jak vychází ze stanu, kde se promítaly dopravní nehody, či kolem "parkoviště" už na věky zaparkovaných motorek tak jsem si říkal že je to dobrý.

  Dal jsem se pak do řeči s jednou prodavačkou a bavili jsme se o výkonu motorek o tom, že ti co by to měli absolvovat tu stejně nejsou. Ona říkala, že i kdyby tahle akce oslovila jen jedno procento, že je to dobře.  Vrátil jsem se domů a večer pročítám Idnes.  Na akci prý bylo asi 130 motorek a jen jeden jel oním úsekem 130 km/h.  Takže přece jen jedno procento.  Jedno procento, které nepochopilo smysl akce.  Rychlost nevyhrává.

Autor: Adam Kopečný | neděle 7.6.2009 10:50 | karma článku: 10,11 | přečteno: 1111x